13.05.2005, 12:11
Cytat:Originally posted by pablosan+May 13 2005, 10:53 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (pablosan @ May 13 2005, 10:53 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Piotrd@May 13 2005, 12:24 AMMoim zdaniem granie MK na 2 ostatnich plytach niewiele ma wspolnego z muzyka country (ale to moje subiektywne zdanie), poza utworem "Daddy's Gone to Knoxwille"-ja jakos nie slysze tam country. Moim zdaniem klasyczne country-ktore kojarzy mi sie z MK to utwor Will You Miss Me z plyty TNH. Ale moge sie mylic. Ciezko mi powiedziec co MK gra teraz, dla mnie sa to klimaty i jeszcze raz klimaty. Np. w DS country bylo How Long z OES-taki klasyczny numer. Ale reszta-nie wiem dlaczego mowi sie o tej plycie ze jest bardzo countrowa, czy jesli ktos nie wyciszka ze wzmaczniczy tyle ile sie da, a gra melodyjnie i czystymi dzwiekami to jest to country? [/b][/quote]
I teraz mu bliżej do jakiegoś countru niz do tego co lubi i ceni w twórczości MK wielu ludzi. Oczywiości ma on prawo do własnych wyborów, do własnej drogi, ale jeszcze trochę w stylu TRD i straci wielu fanów, nie zyskujac nowych.
Zresztą wymowny jest w tej chwili nawet wynik tej ankiety (kiedy to piszę zagłosowało 33 osoby, wszystko o fani MK) i co na tyle głosów tylko 1 padł w sumie na 2 ostatnie płyty. a to juz o czymś świadczy...
hmmm z tą countrowośccią to nie mój wymysł, ale sporo osób "zarzucało" mu to w pewnej dyskusji na forum audio lukar. być moze jest to rozumiane zbyt szeroko, w każdym razie coraz dalsze od rocka. folk też tam się przewija. Zasadniczo w tamtej dyskusji wiele osób zarzucało mu, że smęci, gra bez ikry. I że wszystkiemu jest winien Chet Atkins... Pada nawet stwierdzenie "Stał się psuedoamerykańskim kowbojem z Londynu.".