13.06.2006, 22:24
Cytat:Originally posted by koobaa+Jun 13 2006, 01:56 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ Jun 13 2006, 01:56 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-hillbilly@Jun 12 2006, 10:39 PMTo chyba trochę pochopne stwierdzenie. Wyniki tej ankiety swiadczš jak krzywdzšce jest głosowanie na tylko jeden album. Mylę, że gdyby ułożyć z tego listę i przyznawać np 4 punkty za najwyższš lokatę, 3 za niższš itd. to Shangri-La wcale nie byłaby ostatnia w tym zestawieniu.
Co prawda nie uważam żeby S-L była najsłabszš płytš w dorobku Marka ale wyniki tej ankiety raczej wiadczš o tym że Mark nagrywa coraz gorsze płyty...
Cytat:Jakby wzišc pod uwagę ze Speedway at Nazareth powstało w przed sesjš Golden Heart i mogło znalec sie na tym albumie... krzywa pewnie leciała by tylko w dół....Skšd taka informacja Hillbilly? Mam na myli tę o Speedway. Nie natknšłem się nigdzie wczeniej na niš...
PS. Czy uważasz, że tylko Speedway At Nazareth sprawia, że STP może się bardziej podobac niż GH? To ciekawe, ale osobicie się nie zgadzam
. [/b][/quote]Kiedy słuchałem w jakim programie wywiad z Knopflerem o tym jak powstawał album STP...
i Mark powiedział zapytany o Speedway że ten utwór nie znalazł się GH bo nie pasował mu do całej reszty... stšd wniosek ze w 96 był już gotowy...
To prawda że może zbyt pochopnie oceniam wyniki tej ankiety ale podejrzewam ze gdyby każdy miał 2-głosy wynik byłby podobny

I nie uwazam ze speedway decyduje o sile STP... wszystkie kompozycje i odbiór całej płyty powodujš ze wiekszoć oddaje włanie na niš swoj głos...
ale na pewno to jeden z lepszych utworów w solowej tworczoci Marka i mogłby podobnie jak What It Is przeciagnšc głosy na korzyć GH...
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Rock my soul I wanna go home