10.05.2005, 20:16
Nie wiem, czy to była moja pierwsza piosenka - mój brat jest aż o 8 lat starszy i to on mnie edukował muzycznie - możliwe, że słyszałem coś wcześniej, powiedziałbym, że nawet wielce prawdopodobne, ale jeśli chodzi o świadome usłyszenie to chyba było Money For Nothing - teledysk w telewizji. Pamiętam tych dwóch graniastych, trójwymiarowych ludzików i pieska. 
Nie muszę chyba mówić, że bardzo mi się spodobało.
Później poznałem jeszcze prawie wszystkie kawałki z płyty Borthers in Arms (bo trzeba przyznać - wszystkie kawałki są bardzo przebojowe i bardzo dobre). Prawdziwe poznawnie Knopflera przyszło chyba dopiero teraz - na koncercie. Do tej pory znałem jedynie BiA, jedną składankę i kilka innych piosenek zasłyszanych przy różnych okazjach. Zdołałem też nauczć się grać na gitarze Money for Nothing, wstęp do BiA i refren do 'Sułtanów' - niewiele wiecej, bo gram nienajlepiej - dopiero 2,5 roku - i bardzo mało ćwicząc (właśnie trwają matury).
Tak więc poznawanie zaczęło się dopiero po tym koncercie. Zobaczymy co przyniesie 'znajomość' z panem Markiem Knopflerem i Dire Straits.

Nie muszę chyba mówić, że bardzo mi się spodobało.
Później poznałem jeszcze prawie wszystkie kawałki z płyty Borthers in Arms (bo trzeba przyznać - wszystkie kawałki są bardzo przebojowe i bardzo dobre). Prawdziwe poznawnie Knopflera przyszło chyba dopiero teraz - na koncercie. Do tej pory znałem jedynie BiA, jedną składankę i kilka innych piosenek zasłyszanych przy różnych okazjach. Zdołałem też nauczć się grać na gitarze Money for Nothing, wstęp do BiA i refren do 'Sułtanów' - niewiele wiecej, bo gram nienajlepiej - dopiero 2,5 roku - i bardzo mało ćwicząc (właśnie trwają matury).
Tak więc poznawanie zaczęło się dopiero po tym koncercie. Zobaczymy co przyniesie 'znajomość' z panem Markiem Knopflerem i Dire Straits.
<span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Jestem młody, nie mam nic i mieć nie będę.
Wokół wszyscy na wyścigi się bogacą,
Są i tacy, którym płacą nie wiem za co,
Ale cieszą się szacunkiem i urzędem,
Bo czas możliwości wszelakich ostatnio nam nastał...</span>
Wokół wszyscy na wyścigi się bogacą,
Są i tacy, którym płacą nie wiem za co,
Ale cieszą się szacunkiem i urzędem,
Bo czas możliwości wszelakich ostatnio nam nastał...</span>