25.05.2006, 21:24
Galex
Spieszę z wyjanieniami
Tracker - to komputer, który udostępnia plik torrentowy i od tego cała zabawa się zaczyna
Seed - to osoba, która udostępnia plik do cišgania
Peer - to osoba, która cišga obecnie dany plik
Upload - iloć danych, które udostępniłe/udostęniasz innym
jest jeszcze:
Ratio - czyli stosunek cišgniętych dany do udostępnionych - im wyższe tym lepsze
Większoć stron z Torrentami pilnuje Ratio i wyrzuca tych którzy nie udostępniajš - czyli majš niskie Ratio.
Odnonie programów to ja także używam Utorrenta i bardzo sobie chwalę. Testowałem wiele innych ale większoć z nich zawiera sporo niepotrzebnych i obcišżajšcyh komputer wodotrysków...Utorrent spokojnie wystarcza....
Prędkoć z jakš się cišga głównie zależy od iloci osób udostępniajšcych dany plik - im więcej tym szybciej. Przy dobrych wiatrach można wycišgnšć maksymalnš
prędkoć swojego łšcza - u mnie 50 kb/s.
To chyba tyle - sš jakie pytania ?
B)
Spieszę z wyjanieniami
Tracker - to komputer, który udostępnia plik torrentowy i od tego cała zabawa się zaczyna
Seed - to osoba, która udostępnia plik do cišgania
Peer - to osoba, która cišga obecnie dany plik
Upload - iloć danych, które udostępniłe/udostęniasz innym
jest jeszcze:
Ratio - czyli stosunek cišgniętych dany do udostępnionych - im wyższe tym lepsze
Większoć stron z Torrentami pilnuje Ratio i wyrzuca tych którzy nie udostępniajš - czyli majš niskie Ratio.
Odnonie programów to ja także używam Utorrenta i bardzo sobie chwalę. Testowałem wiele innych ale większoć z nich zawiera sporo niepotrzebnych i obcišżajšcyh komputer wodotrysków...Utorrent spokojnie wystarcza....
Prędkoć z jakš się cišga głównie zależy od iloci osób udostępniajšcych dany plik - im więcej tym szybciej. Przy dobrych wiatrach można wycišgnšć maksymalnš
prędkoć swojego łšcza - u mnie 50 kb/s.
To chyba tyle - sš jakie pytania ?
B)

![[Obrazek: macsa.gif]](http://images.chomikuj.pl/button/macsa.gif)