21.05.2006, 22:31
To jest bardzo absurdalne, gdyż każdy człowiek jest równy i jeżeli spowoduję wypadek w którym ucierpi zwykły szary człowiek powinienem odpowiedzieć tak samo jak w przypadku gdy trafi na muzyka, polityka itp. Nie ma nadludzi, a Knopfler powinien albo ubezpieczyć trasę, albo pozwać do sšdu towarzystwo ubezpieczeniowe, jeli nie wypłaciło odszkodowań. I tyle. Nie widzę powodu dla którego kobieta ma ponosić aż takie koszta. A że była nielegalnie itp to już inny problem i zapewne za to odpowie. Błędy popełnia każdy, nawet dowiadczony kierowca czasem się zagapi - mandat, utrata zniżki, w skrajnych przypadkach odebranie prawa jazdy - to sš kary.
Poza tym Mark Knopfler powinien się cieszyć że żyje. Sam upadłem na motorze przy niewielkiej prędkoci i wiem co się wtedy dzieje z człowiekiem. Mój tata dużo jedzi, wiele już sie nasłuchałem i naczytałem o tego typu wypadkach. Wymuszenie pierwszeństwa motocyklici przez samochód najczęciej kończy się mierciš. Motocyklisty oczywicie.
Poza tym Mark Knopfler powinien się cieszyć że żyje. Sam upadłem na motorze przy niewielkiej prędkoci i wiem co się wtedy dzieje z człowiekiem. Mój tata dużo jedzi, wiele już sie nasłuchałem i naczytałem o tego typu wypadkach. Wymuszenie pierwszeństwa motocyklici przez samochód najczęciej kończy się mierciš. Motocyklisty oczywicie.