09.05.2005, 21:56
Cytat:Originally posted by hillbilly@May 9 2005, 09:35 PMo to moim zdanie należy miec pretensje do polskich organizatorów (Viva art), który tylko w minimalnym stopniu rozreklamował koncert. W Wawie ledwo było widac reklamy (marne i brzydkie plakaty ginące w powodzi innych często bardziej kolorowych śmieci). Brak nagłośnienia w mediach (czyli zrobienie zamieszania wokół tych koncertów). Niby były spoty w tv (ja widziałem na MTV classic i chyba TVP3), ale szum wokól tego koncertu był naprawdę niewielki (często spotykałem się z reakcją znajomych: taaaaaaaaaaaaa Knopfler ma koncert w Polsce??? niewiedziałem... itp itd).
Wszystko było by pięknie gdyby jeszcze sala Torwaru wypełniła się po brzegi...
Tymczasem połowa płyty świeciła pustkami... muzycy chyba o 20 min przesuneli rozpoczęcie koncertu z nadziejia patrzac w strone wejscia (Guy)
Wstyd mi było.
Wątpie żeby kiedykolwiek jeszcze raz odbyły sie dwa koncerty w naszym kraju skoro na oba, bilety zostały w kasach.
Mozna było jeszcze ratować np. w piątkoweym dodatku do GW "Co jest grane". Zamiast zainteresowac GW tym koncertem, żeby zrobić specjalna wkładke w tym dodatku z informacj, że są jeszcze do nabycia bilety, pewnie trochę osób by się jeszcze zdecydowało. Jakiez było moje zawiedzenie, kiedy w tym dodatku nic nie znalazłem, poza drobną wzmainką małym drukiem na którejś tam stronie: Koncerty - Piosenki obok wysstępu Justyny Steczkowskiej w Sali Kongresowej było małymi literkami: Torwar Mark Knopfler. Toż to żenada...
Ponadto widząc (czytając raczej) o skandalicznych warunkach zapewnionych ekipie MK przez organizatorów ma się obraz marnej organizacji przez Viva art, to zadanie ich przerosło i to znacznie....