Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowa Płyta W Kwietniu!
Ano właœnie Oczko Nie twierdzę, że Emmy jest w cieniu Marka ale rzeczywiœcie Mark przejmuje pałeczkę znacznie częœciej Oczko To chyba dobrze prawda? Duży uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Bo to jest MK i EH Duży uśmiech a nie odwrotnie
Odpowiedz
Słuszna uwaga Jamboree i widać zasada: kobiety majš pierwszeństwo nie ma tutaj żadnego znaczenia Szczęśliwy
Odpowiedz
uważaj Robson bo feministki nas zlinczujš Duży uśmiech
Odpowiedz
Na płycie 'Neck a Neck' jest napisane Chet Atkins i Mark Knopfler i jest to typowa płyta country. Tutaj Mark jest 'prowadzšcym' i jest trochę innych klimatów.

Znamy już 8 z 12 utworów. Na razie moim numerem jeden jest 'I Dug Up A Diamond'. Żeby na pozostałych nieznanych utworach było tyle gitary Marka co na tym utworze. Było by super.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 25 2006, 03:34 PM
Czy słyszeliœcie już Donkey Town? Cudne jest Uśmiech Dziękuje Ewelino Oczko
Info dla dokumentalistów: "Donkey Town" zostało ujawnione œwiatu po raz pierwszy w audycji "Bob Harris Country" w BBC2 (gdzieżby indziej!Oczko 23 marca między 19:00 a 20:00. Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@Mar 25 2006, 06:40 PM
Hillbilly... może pomyœl nad zmianš nick'a bo Twój obecny gryzie się troszkę z poglšdami Szczęśliwy
Moze pomysl Kooba nad zmianš słownika bo ten co masz nie jest najlepszy...

...i dziwie sie szczególnie Tobie ze piszesz o niebanalnosći i klimacie Marka w takim utworze jak Red Stagerrwing...
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
27
Odpowiedz
Hillbilly,
Moim słownikiem sš otaczajšcy mnie ludzie, którzy używajš tego języka na codzień, chyba trudno o lepszy...
Nie w tym jednak rzecz, nie chciałem Cię tymi słowami urazić w żaden sposób - jeœli to zrobiłem to przepraszam. Po prostu rozbawiła mnie trochę sytuacja w której hillbilly krytykuje muzykę, która w dużym stopniu charakteryzuje właœnie to okreœlenie i w dodatku używa do tej krytyki słowa wiocha, z której to właœnie typowy hillbilly się wywodzi. Uśmiech Stšd moje rozbawienie i reakcja, którš odbierz jednak proszę jako żart.

Swojš drogš jestem bardzo ciekaw jak rozumiesz pojęcie hillbilly...

Jeœli zaœ chodzi o Red Staggerwing to faktycznie nie można go nazwać kawałkiem z klimatem (chociaż tu też można by dyskutować co to znaczy Oczko)...
Co do niebanalnoœci to... cóż, uważam, że nie jest wcale banalny (podoba mi się tekst i pomysł, który pasuje do muzyki). Ale to moje subiektywne odczucie - podobnie jak Twoje, które mówi, że ten kawałek sprawi, że ten album będzie... "wiochš" roku. Oczko Obaj mamy prawo do wygłaszania opinii, po to tu przecież jesteœmy i ja wcale nie neguję Twojej.

Mówišc o utworach z "klimatem" miałem na myœli Beachcombing, I Dug Up A Diamond oraz Donkeytown - bo według mnie majš one klimat niesamowity, a ten ostatni jest po prostu fantastyczny... Spacerowałem po tym miasteczku dzis cały dzień i cišgle mam mało...
Pozdrawiam
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Hillbilly wyrażnie w opozycji.Hi,hi
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
A tez se nabije:[B][FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=green] 26
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Donkey Town i Red Staggerwing to jeszcze z sesji STP. Ciekawe ile jeszcze podobnych asów trzyma Mark w rękawie? Uśmiech
Odpowiedz
"Red Staggerwing" to wiocha? Tak! Uśmiech Bo to kapitalny kawałek na wiejskš zabawę! Fakt - najlepiej gdzieœ w Tennessee albo Missouri. Ale z drugiej strony łowickie przyœpiewki niekoniecznie muszš budzić zachwyt po drugiej stronie Atlantyku.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 27 2006, 08:13 PM
"Red Staggerwing" to wiocha? Tak! Uśmiech Bo to kapitalny kawałek na wiejskš zabawę! Fakt - najlepiej gdzieœ w Tennessee albo Missouri. Ale z drugiej strony łowickie przyœpiewki niekoniecznie muszš budzić zachwyt po drugiej stronie Atlantyku.
Chciałbym takiej wiochy posłuchac w Tennessee albo Missouri,tylko problem z wizš Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET@Mar 27 2006, 12:28 PM
A tez se nabije:[B][FONT=Courier][SIZE=7][COLOR=green] 26
Wyobraziłem sobie czcionkę i kolor Uśmiech Duuuuuuuużżżżża czcionka Język
Odpowiedz
Otóż to... Huh
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 27 2006, 03:28 PM
Donkey Town i Red Staggerwing to jeszcze z sesji STP. Ciekawe ile jeszcze podobnych asów trzyma Mark w rękawie? Uśmiech
oby jak najwięcej... to była wspaniała sesja i płyta...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Zgadza się Oczko Mark napisał bardzo wiele doskonałych kompozycji a iloœć bisajdów sprawia, że to mógł być nawet album podwójny Oczko

25
Odpowiedz
Dziœ pomyœlałem sobie dosyć słuchania na "wyrywki" i czas te utwory które już mamy zestawić na jednej płycie Oczko Odbiór? Zupełnie inny i dopiero teraz te nagrania nabierajš szczególnej magii i wymowy. Polecam

Beachcombing
This Is Us
I Dug Up A Diamond
Red Staggerwing
Love And Happiness
Donkey Town
All The Roadrunning

Obok siebie brzmiš wyœmienicie a reszta wzbogaci tę układankę Oczko Ale już te utwory obok siebie bardzo pasujš i płyta jest (będzie) œwietnie ułożona. A więc 24
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 29 2006, 12:36 PM
Dziœ pomyœlałem sobie dosyć słuchania na "wyrywki" i czas te utwory które już mamy zestawić na jednej płycie Oczko Odbiór? Zupełnie inny i dopiero teraz te nagrania nabierajš szczególnej magii i wymowy. Polecam

Beachcombing
This Is Us
I Dug Up A Diamond
Red Staggerwing
Love And Happiness
Donkey Town
All The Roadrunning

Obok siebie brzmiš wyœmienicie a reszta wzbogaci tę układankę Oczko Ale już te utwory obok siebie bardzo pasujš i płyta jest (będzie) œwietnie ułożona. A więc [b]24
[/b]
Już od kilku dni słucham z płyty, i trzeba przyznac -całkiem przyjemny odbiór.
Odpowiedz