Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powstaje nowa płyta!!!:)
Mam nadzieje, że nie. Nie mam ochoty oglądać zmanierowanego Dylana.
Odpowiedz
Zmanierowanego czy ledwo oddychającego i charczącego?

też mam nadzieję, że to się nie wydarzy.
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
filipk91 napisał(a):Zmanierowanego czy ledwo oddychającego i charczącego?

też mam nadzieję, że to się nie wydarzy.

Byłaby to oczywiście sensacja 50-lecia, więc mam wielką nadzieję, że się to wydarzy, aczkolwiek zdrowy rozsądek podpowiada. że nigdy się już to nie stanie.. a szkoda
Odpowiedz
Dylan byl dwa tygodnie temu w Mainz i koncert byl podobno swietny mimo deszczu wiec moze juz taki charczacy nie jest.
Odpowiedz
Dylana można nie lubić ale po co od razu takie stwierdzenia: "ledwo oddychającego"? Jego głos jest zniszczony i zmęczony po prostu.

Ciekawe jak to w ogóle będzie wyglądać jeśli okaże się faktem. Bob ze swoim setem, Mark ze swoim a potem coś razem? Wszystko razem? Mark ze swoimi muzykami? Czy może Mark tylko jako gitarzysta towarzyszący jak Claptonowi w 1988 roku czego nie potrafie sobie wyobrazić.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
enjoy bilety po 500 złotych
Odpowiedz
Dokładnie. Może się okazać nawet, że trasa ominie Polskę. Zresztą po co nam Dylan do szczęścia, wystarczy Mark.
Odpowiedz
Mark zapytany kiedyś jak mu się pracowalo z Dylanem odpowiedział że nie było to źródłem jego satysfakcji. Ale to właśnie płyty Roberta Zimmermana Mark nosił po pachą. To jego idol i na pewno ktoś ważny ale na jednej scenie Mark i Bob kurcze no nie wiem. Mam z tym problem. Bob Dylan potafi być na koncercie bardzo niedostępny i chłodny. Nie pozwala robić zdjęć i w ogóle jest bardzo zdystansowany. To zgoła dwie zupełnie inne osobowości i może dlatego na razie nie potrafię sobie tego wszystkiego wyobrazić. To zupelnie coś innego niż trasa z Erikiem Claptonem czy Emmylou Harris. No zobaczymy.
Odpowiedz
Ja tam trzymam kciuki by projekt sie udal. Bo jesli beda grali pojade na Marka a przy okazji Dylana sie posluchaUśmiech
Odpowiedz
Ci, którzy piszą takie idiotyczne i prostackie teksty "że ledwo oddychający" itd. nie mają kompletnego pojęcia co ten człowiek ofiarował swoją twórczością muzyce jako takiej.
Gdyby faktycznie taki koncert miał miejsce, w co powtarzam wątpię, byłby to niebywały unikat na skalę światową.
Odpowiedz
Dawid napisał(a):Dokładnie. Może się okazać nawet, że trasa ominie Polskę. Zresztą po co nam Dylan do szczęścia, wystarczy Mark.

Po co nam Dylan...po tym stwierdzeniu widzę że g..wno wiesz o muzyce
Odpowiedz
No, Dawid, to się dowiedzieliśmy Oczko
Odpowiedz
fakungio napisał(a):Po co nam Dylan...po tym stwierdzeniu widzę że g..wno wiesz o muzyce

Żenująca wypowiedź. Ostatnio forum schodzi na psy.

To, że nie chce jego wspólnego występu z Markiem nie znaczy, że nie szanuje jego twórczości.
Odpowiedz
Czemu nie chcesz Dawid?
Odpowiedz
Dawid napisał(a):Żenująca wypowiedź. Ostatnio forum schodzi na psy.

'jest super, jest super, więc o co ci chodzi?'

nie wiem dlaczego Dawid nie chce, ale wiem dlaczego ja nie chcę. Idąc na koncert Marka Knopflera chcę posłuchać Marka Knopflera i jego zespołu oraz jego utworów. Nie interesuje mnie występ przeplatany na zmianę piosenkami Knopflera i Dylana, a już zupełnie nie mam ochoty na koncert Dylana z przygrywkami Knopflera. Nie uśmiecha mi się wydanie 2 albo 3 razy większej kwoty na 1/2 lub mniej muzyki, której tak naprawdę chcę posłuchać.
Odpowiedz
Ok. Ale jeszcze niewiadomo jakie będą ceny biletów choć ta informacja coraz mniej ma z plotki to myślę że trzeba poczekać. filipk piszesz że idac na koncert Marka Knopflera chcesz posłuchac wyłącznie jego. To oczywiste ale to nie będzie koncert stricte Knopflerowy. Podczas trasy z Emmylou Harris to zdało egzamin.
Odpowiedz
Myślę bardzo podobnie jak Filip. Poza tym nie przepadam za Dylanem. Kwestia gustu.
Odpowiedz
Rozumiem. Jasna sprawa.
Odpowiedz
Robson, otóż to, nie będzie to koncert stricte knopflerowy. A ja mam ochotę na koncert Knopflera, a nie Knopflera i Dylana. Ceny biletów nie są znane, ale na pewno każdy z nich będzie chciał zarobić, a organizator imprezy też będzie chciał zarobić więcej biorąc pod uwagę, że byłoby to faktycznie wyjątkowe wydarzenie (o ile w ogóle do niego dojdzie). Ja lubię muzykę Dylana i przeszedłbym się na jego koncert, ale jakieś 25, 30 lat temu Oczko No chyba że zagrałby u mnie na Rynku za darmo, to bym wpadł Język
Odpowiedz
Po ostanim koncercie MK przeczytałem takie porównanie: Dylan na koncertach improwizuje do tego stopnia, że nie można prawie rozpoznać jego najbardziej znanych utworów.U Knopflera na koncercie można zamknąć oczy, i ma się wrażenie że słucha się jego płyty.
(Osobiście - wolę to drugie) czy te dwa style da się pogodzić w czasie jednego występu - wątpię.
Odpowiedz