Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powstaje nowa płyta!!!:)
Ciekawe ciekawe. Chociaż ja nie potrafię zrozumieć dlaczego album STP tak często jest kojarzony z DS. Że mu najbliżej do DS. Przecież ta płyta głownie balladami stoi. Takie utwory jak What It Is, Silvertown Blues czy Speedway At Nazareth są w mniejszości a mimo to najczęściej padają porównania tej płyty do twórczości DS. Bardzo ciekawe zjawiskoUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Idealne rozwiązanie to takie, kiedy artysta wydaje płytę i od razu wyrusza w trasę, a promo tour to takie przedczesne odkrywanie kart. Granie dużej trasy pół roku powydaniu płyty to gorsze rozwiązanie. Często zespoły nowe utwory grają przed wydaniem płyty stopniowo wprowadzając je do koncertowego repertuaru, ale raczej taka sytuacja ma miejsce podczas tras klubowych. Mark nie koncertuje już regularnie i klubowo tylko organizuje duże trasy w dużych salach, więc nie ma tam miejsca na eksperymentowenie i program jest ustalony z góry zapewne dużo wcześniej. Po za tym zaspół musi wrócić do formy przed trasą, a nie stopniowo ogrywać się z koncertu na koncert. Zbyt poważne są to koncerty. Na to wszystko trzeba czasu i wydaje mi się, że tym razem Mark chce poświęcić na to czas przed wydaniem płyty, a nie po.
Odpowiedz
A moze dzis dam opinie prawdziwego Szkota ....Hello again Barbara

I am a big fan of Mark Knopflers ability as a guitarist and musician. I am not a big fan of his music which is not my taste.

Although he was born in Scotland he plays a soft and american folk type rock which is not really my style. I co panstwo sadzicie o opini Johna.
Odpowiedz
Robson napisał(a):Ciekawe ciekawe. Chociaż ja nie potrafię zrozumieć dlaczego album STP tak często jest kojarzony z DS. Że mu najbliżej do DS. Przecież ta płyta głownie balladami stoi. Takie utwory jak What It Is, Silvertown Blues czy Speedway At Nazareth są w mniejszości a mimo to najczęściej padają porównania tej płyty do twórczości DS. Bardzo ciekawe zjawiskoUśmiech

W STP - poza momentami countrowymi - nie słyszę folku, tylko rock, a jak słucham ballad z tej płyty to melodyjnie kojarzę z Communique. Nie wiem jak inni.
Wiadomo, że z muzyką jest tak, iż każdemu trochę inaczej brzmi w uszach, stąd tysiące gustów i miliony guścików. To wyjątkowo zróżnicowana sfera ludzkich doznań, może tylko w kwestiach kulinarnych ludzie się tak różnią.
W każdym razie skoro jest steel pedal, to będą jakieś wariacje z latino, ufam Uśmiech
Odpowiedz
Jak człowiek przeczyta coś takiego to jeszcze bardziej sie nie moze doczekać na nową płytę

"Had a brilliant week recording in London on Mark Knopfler's new record. Loads of magic musicians over from Nashville.. It sounds Great"

To z twittera Johna McCuskera
Odpowiedz
Bardzo się cieszę, że Mark pracuje nad nową płytą. Już nie mogę się doczekać trasy, oby przyjechał do nas i oby do Warszawy ( trochę egoistyczne marzenie, bo będę miał bliskoOczko ). Jeśli chodzi o płytę, to mam nadzieję, że to będzie coś w stylu Shangri-la, ta najbardziej mi podchodzi z solowych dokonań Marka.
Odpowiedz
Guy Fletcher wkrótce będzie mieć dla nas wielkiego newsa związanego z najnowszą płytą. I czuję że to może być powodem dlaczego album dopiero w 2012.
Odpowiedz
Ciekawe co to będzie
Odpowiedz
Może jakieś dwupłytowe wydawnictwo, np. pierwsza płytka nowy materiał, druga odrzuty z Get luckyDuży uśmiech . Ciekawe, ciekawe...
Odpowiedz
Wy naprawdę wierzycie, że MK i reszta myślą tylko i wyłącznie o tym jak nam umilić życie? Że nie mają własnych spraw i problemów, a jakiekolwiek opóźnienie w tylko statystycznym odstępie między nowymi płytami jest spowodowane tym, że szykują dla nas coś super ekstra wyjechanego w kosmos?
No ludzie kochani Oczko
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
No i masz babo placek. Oczywiście że premiera jest przesunięta na rok 2012 z jakiegoś powodu. To nie są domysły tylko wyraźne sugestie i sygnały Guy'a Fletchera. Mniejsza o to czy to będzie coś "super ekstra wyjechanego w kosmos" Oczko
Odpowiedz
A ja myślę, że będzie płyta CD i legendarny/tajemniczy koncert na DVD z Madrytu'01 z trasy STP Uśmiech. Oczywiście sam w to nie wierzę, co piszę...
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
No to pomarzmy co to może być to coś super ekstra wyjechanego w kosmos. Ja obstawiam pierwszy prawdziwy box DS+MK z wszystkimi płytami, całą furą dodatkowych utworów na tych płytach i odjechaną książeczką.
Odpowiedz
Guy Fletcher w dalszym ciągu doskonale buduje napięcie.
Odpowiedz
Wczoraj wróciłem do dziennika GF z trasy STP. Nagrali koncerty w Madrycie i Bilbao, ale może znamy przyczynę, że materiał z Madrytu do tej pory nie ujrzał światła dziennego. Hiszpanie po każdym utworze darli japy: Ole, Ole...-co za czubkiSmutny i Guy napisał, żeby w Bilbao tego nie robili.
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
ja znalazłem to (link):

Rumor - Bob Dylan to tour Europe with Mark Knopfler
Odpowiedz
Na stronie Boba Dylana zero wiadomości na ten temat. Póki co chyba jednak plotka.

Jednak jeśli to jest ta duża wiadomość to jestem w lekkej konsternacji.
Odpowiedz
pablosan napisał(a):Wczoraj wróciłem do dziennika GF z trasy STP. Nagrali koncerty w Madrycie i Bilbao, ale może znamy przyczynę, że materiał z Madrytu do tej pory nie ujrzał światła dziennego. Hiszpanie po każdym utworze darli japy: Ole, Ole...-co za czubkiSmutny i Guy napisał, żeby w Bilbao tego nie robili.

przeciez na publiczność są skierowane osobne mikrofony i można ich wyciszyć na nagraniu.
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Co zrobili aż za bardzo na RealLiveRoadrunning.

Ale wracając do Big News Guy Fletcher już otrzymał pytanie o Boba Dylana i czy to prawda. Teraz tylko trzeba poczekać.
Odpowiedz
Póki co GF ignoruje pytania o Boba Dylana a więc plotka może okazać się prawdąUśmiech
Odpowiedz