Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Trójce
Jasny gwint. A co dokładnie poleciało? Bo byłem przy radiu dopiero od 22.30.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Border Reiver i What it is.

Leszek Adamczyk podkreślił, że w związku z końcem roku Hendrix'owskiego wraca do Ulubionego Gitarzysty (wspomniał coś o apelu słuchaczy w tym zakresie), zauważył że niestety Ulubiony Gitarzysta nie nagrywa co roku nowego albumu, zaczem powrócił do wrocławskiego koncertu.

Podobała mi się uwaga o tym, iż "z reguły pierwsze 3-4 utwory to zgrywanie zespołu z akustykiem, tu jednak zaryzykuję pierwsze dwa utwory, no więc proszę posłuchać jak oni się zgrywali"... Uśmiech
always look on the bright side of life

Odpowiedz
Dzięki elsinore. Tak coś w tym jest o czym mówił Leszek Adamczyk.
To jak? Jakiś wspólny mail? Aby MK był w miniMAXIE? Proszę sie wpisywać z przyjemnością mu podeślę bo już mnie znaUśmiech
Odpowiedz
Nie ma sprawy, zdaję sobie sprawę, że nie oddaje to klimatu zapowiedzi L.Adamczyka, ale pewna jakaś namiastka to jest.

Ja na wspólnego Emila się nie piszę, ale chyba sam coś na adresik minimaxu wyskrobię Uśmiech

Odpowiedz
Myślałem o taki wspólnym jako grupa fanów z knopfler pl. Ja też osobiście mu podeślę.
Odpowiedz
Pozostanę przy indywidualnym kontakcie, bo nie śmiem tutaj na forum wśród Markowych koneserów występować w roli trybuna Uśmiech

Odpowiedz
Robson napisał(a):Co za dzień. Najpierw u Barona "Down to The Wateline" A potem u Leszka Adamczyka audycja zatytulowana Sułtani Swingu. Na początek oczywiście Sułtani a potem jeszcze Solid Rock z Knewborth. Money For Nothing na końcu.
W sylwestrowej liście przebojów ułożonej przez red. Trójki "Money For na Notnig" na pozycji 2!!! Tak więc cały wieczór czułem się tak jakbym pił z Knopflerem ale na szczęście z mniejszym skutkiem niż autor z pierwszej wkladki o DS w "Tylko Rock"Uśmiech

Było jeszcze Quality Shoes - wczoraj udało się wreszcie przesłuchać, teraz jeszcze niedzielny Minimax, potem Top... i będę na bieżąco...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
O "Quality Shoes" gdzieś mi uciekło. A tak wyglada Trojkowa strona Topu:

http://www.polskieradio.pl/9/201/Artykul...zasow-2010

Czego chcieć więcejUśmiech
Odpowiedz
Jestem dumny, czyli nie jest tak zle z polskimi sluchaczami Uśmiech
Odpowiedz
Jutro o 13:00 będzie audycja Metza o albumie "Private Dancer" Tiny, więc na pewno o MK też coś będzie Uśmiech
Odpowiedz
Będzie za tydzień. Dziś pojawiła się tylko zapowiedź opowieści o utworze tytułowym. Kurcze chiałbym usłyszeć jak to Mark zaśpiewał i ciekawe czy ktoś wtedy wcisnął guzik z napisem zapisUśmiech
Odpowiedz
Rzeczywiście, dzisiejsza audycja zakończyła się na zapowiedzi Private Dancer Smutny i wielce ciekawym dalszego ciągu tej historii. O której ta audycja Metza startuje za tydzień ?

Swoją drogą, ciekawe czy w dzisiejszym Minimaxie L. Adamczyk będzie kontynuował Markowy wątek w kąciku ulubionego gitarzysty...

Odpowiedz
No i leci Hill farmer Blues Uśmiech i Romeo and Juliet Uśmiech
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Pięknie zabrzmiało. Leszek Adamczyk planował odtworzyć monolog MK o tym dlaczego on teraz siedzi na krzesełku ale coś mu nie wyszloUśmiech
Odpowiedz
Wczoraj "Coyote" i "Prairie Wedding" A pomiędzy opowieść Marka dlaczego on na tym krzesełku obrotowym siedziUśmiech
Odpowiedz
No i wreszcie Leszek Adamczyk wstrzelił się z zapowiedzią w odpowiednie utwory Oczko - do 3 razy sztuka Uśmiech

Odpowiedz
Dokładnie bo tydzień temu nie wyszloUśmiech
Odpowiedz
Tiaaa... a 2 tygodnie temu cosik z datą koncertu wrocławskiego pocyganił, ale przecież nie będziemy się czepiać - grunt, że Ulubiony Gitarzysta zagościł na dłużej w Minimaxie Uśmiech

Odpowiedz
Wracam jeszcze na chwilkę do strony A strony B Piotra Metza w niedzielę o 13. Ostatnio dokończenie płyty "Private Dancer" I zaczęło się od utworu tytułowego. Okazuje się że Mark pod żadnym pozorem nie chciał tej piosenki w swoim repertuarze ale Tina wspominała 'szkoda że nie słyszeliście jak Mark te piosenke zaśpiewał swoim niskim głosem z angielskim akcentem' No nie słyszeliśmy i raczej nie usłyszymy.
Odpowiedz
"Smooching" i "The way it always starts" w Minimaxie na zakonczenie weekendu... Wspaniale, ciezko mi sobie wyobrazic lepsze zakonczenie dnia.
Wstyd (albo i nie wstyd) sie przyznac, ale dopiero wlasnie przed chwila dowiedzialem sie ze na mojej ulubionej sciezce dzwiekowej w "The way it always starts" wokalu uzyczyl niezyjacy juz niestety Gerry Rafferty.

dobrej nocy W.
"And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."
Odpowiedz