Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ranking utworów: Get Lucky
Mnie właśnie słowa w "Before..." najbardziej urzekły :]
Odpowiedz
Ja też muszę stanąć w obronie "Before..." Wymowa tego utworu po prostu mnie wzrusza.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
On jest taki.. hmmm, pierwotny bym powiedzial Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Tak myślę że to bardzo trafne określenie.
Odpowiedz
numitor napisał(a):Kuba, nie lubisz "Pieper To The End"?

U mnie "Before Gas & TV" byłoby jeszcze wyżej, gdyby nie słowa, których po prostu nie lubię. Wydają mi się naiwne, po prostu słabe - ktoś jeszcze ma takie samo odczucie? Oczko

Before Gas & TV chwyta mnie za gardło swą aranżacją, prostotą i wymową. Poza tym, jak sam MK stwierdził, to świetna fraza: "Before Gas & TV".

Piper To The End, pomimo swej wymowy i wzruszającej treści, otrzymał wg mnie zbyt infantylną melodię. Brakuje mi tam właśnie takiego chwytu za gardło, którego nota bene się tam spodziewałem zanim pierwszy raz usłyszałem ten numer. Wiem, że to nie miał być taki numer. Nie miał być smutny, jak jednak wolałbym by taki był. Stąd taka jego niska pozycja w moim prywatnym rankingu.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
You Can't Beat The House 11
So Far From The Clyde 10
Border Reiver 9
Piper To The End 8
Remembrance Day 7
Get Lucky 6
Cleaning My Gun 5
Hard Shoulder 4
The Car Was The One 3
Before Gas & TV 2
Monteleone 1
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
[SIZE="2"]So Far From The Clyde 11
Before Gas & TV 10
Remembrance Day 9
Cleaning My Gun 8
Piper To The End 7
Get Lucky 6
Border Reiver 5
The Car Was The One 4
You Can't Beat The House 3
Hard Shoulder 2
Monteleone 1[/SIZE]
always look on the bright side of life

Odpowiedz
Numi wyniki wynikiOczko
Odpowiedz
Hej, przedłużam, z braku czasu, do przyszłej soboty Uśmiech. Mam prośbę - moglibyście spisać wszskie dodatkowe utwory MK-solo?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Zabawa zabawą ale i ona powinna być sprawiedliwa. Tym sposobem dajesz GL więcej szans na większą ilość punktów. Poprzednie płyty takie szansy nie miałyUśmiech
Odpowiedz
So Far From The Clyde 187
Remembance day 176
Before Gas ant TV 141
Border river 133
Piper to the End 129
Get Lucky 128
Cleaning My Gun 95
Hard Shoulder 73
Monteleone 70
The Car Was The One 68
You Can't Beat The Hose 54
Odpowiedz
Robson napisał(a):Numi wyniki wynikiOczko
kuba1313 napisał(a):So Far From The Clyde 187
Remembance day 176
Before Gas ant TV 141
Border river 133
Piper to the End 129
Get Lucky 128
Cleaning My Gun 95
Hard Shoulder 73
Monteleone 70
The Car Was The One 68
You Can't Beat The Hose 54
No i kawał roboty odwalony Duży uśmiech
always look on the bright side of life

Odpowiedz
Ilość punktów? Przecież tutaj nikt nie liczy punktów poszczególnych płyt, bo to byłoby pozbawione sensu!

W każym razie przypomina, że do soboty można głosować Oczko.

Głosów nie podliczałem nie tylko dlatego, że nie mam czasu (i tak to będę musiał zrobić jeszcze raz, żeby wprowadzić wyniki do pliku, który tworzę w arkuszu kalkulacyjnym - plik będzie dostępny dla wszystkich po zakończeniu zabawy). Po prostu zapomniałem kogoś poprosić o spis dodatkowych utworów, więc proszę o to teraz. Robson, to czy dana płyta ma tydzień więcej, nie ma ŻADNEGO znaczenia, przecież nie zwracamy uwagi na ilość głosów na poszczególne płyty! Nie wiem więc, Robson, czy Twoją wypowiedź traktować jako żart czy nadal zasady głosowania są dla Ciebie niezrozumiałe?
Odpowiedz
No jak to nie? To po co wyznaczasz takie terminy? Dając więcej czasu GL otwierasz możliwość aby wiecej osób zdażyło oddać swoje typy konkretnie na ten album. Czy ja czegoś nie chwytam?Uśmiech
Odpowiedz
numitor napisał(a):, to czy dana płyta ma tydzień więcej, nie ma ŻADNEGO znaczenia, przecież nie zwracamy uwagi na ilość głosów na poszczególne płyty! Nie wiem więc, Robson, czy Twoją wypowiedź traktować jako żart czy nadal zasady głosowania są dla Ciebie niezrozumiałe?

1. MA ZNACZENIE
2. chętnie wyślę Ci swoj arkusz, którym policzyłem glosy
3. zabawa zabawą, a zasady zasadami, a Twoje Numitorze zmiany zasad tworzą tylko niepotrzebne KWASY Smutny(
Odpowiedz
Tu nie chodzi przecież o punkty poszczególnych płyt to przecież jasne nic takiego nie napisałemUśmiech Ale im więcej czasu do głosowania to i szansa ze więcej osób odda głosy.

Przykładowo gdybym sie zdecydował oddać głosy na "Shangri-La" (nie potrafiłem) ale niewykluczone że dodatkowy tydzień by sprawił że jakoś tam bym poukładał tę 14 i moje głosy mogłyby zmienić poszczególne miejsca. A nawet jeśli nie to inne osoby gdyby zdążyły to na pewno inaczej wygładałaby 12 KTGC bo tam różnica między pierwszym a drugim miejscem była minimalna. To naprawdę ma znaczenie Numitor sam przecież pamiętasz że kilka osób po prostu nie zdążyło. Teraz jest więcej czasu to dlaczego wcześniej go nie było?
Odpowiedz
Zwiększenie ilości czasu po prostu może zwiększyć frekwencję, ale to nie jest równe ze zmianą wyników! To nie jest tak, że zwiększając czas głosowania na GL zmniejszamy w JAKIKOLWIEK sposób szanse innych płyt - tylko wtedy mogłoby to być uznane za niesprawidliwe. Przecież już kilka razy przedłużałem (na prośbę Waszą) czas głosowania i nikt nie narzekał, więc nie rozumiem o co teraz chodzi?

Głosując dłużej na piosenki z GL możemy zmienić tylko miejsca utwórów z tej płyty, nie ma to ŻADNEGO wpływu na inne płyty.

Kuba, dobrze, że usunąłeś już bezsensowny passus o założeniu nowych kont - w końcu ktoś mógłby je założyć także podczas pierwszego tygodnia.
Odpowiedz
Ale tu nie chodzi o wpływ na inne płyty Numitor o co Ci w ogóle chodzi? Tatalnie się nie rozumiemyUśmiech No właśnie o te poszczególne miejsca danej płyty chodzi. Czy naprawdę tego nie widzisz że gdyby bylo wiecej czasu na głosowanie na szczycie KTGC mogłaby się znaleźć "In The Sky"?
Odpowiedz
Robson napisał(a):Ale tu nie chodzi o wpływ na inne płyty Numitor o co Ci w ogóle chodzi? Tatalnie się nie rozumiemyUśmiech No właśnie o te poszczególne miejsca danej płyty chodzi. Czy naprawdę tego nie widzisz że gdyby bylo wiecej czasu na głosowanie na szczycie KTGC mogłaby się znaleźć "In The Sky"?

OK, ale co z tego, że by się znalazła? Gdyby wybory prezydenckie trwały dwa dni to może wyniki byłby inny, ale czy to znaczy, że niesprawiedliwy? Albo - idąc Waszym tokiem rozumowania - gdyby od tego roku wybory były dwudniowe to wyniki z poprzednich lat byłyby niesprawiedliwe?
Odpowiedz
No jak co z tego? Po prostu byłby inny numer jeden. Długość głosowania zdecydowanie by temu pomogła. Po prostu zmieniłeś zasady w trakcie. Wybory prezydenckie od samego poczatku są zaplanowane i nikt nie miesza w trakcieUśmiech

ps. to trzeba bylo wziąć pod uwage wszystkie głosy a sam pamiętam Twoje wpisy: "za późno, za późno"
Odpowiedz