Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy album MK - Get Lucky :)
Jestem po trzecim razie. Jest co najmniej dobrze. Muzyka wpada w ucho i chce się do niej wracać. Faworyci to ci sami których wskazał Mirek plus Border Reiver. Najsłabszy muzycznie Hard Shoulder odstaje od reszty.
Zastanawiałem się czy słuchać już teraz, czy wytrzymać jak poprzednim razem do premiery. A skoro płyta wypłynęła do sieci w postaci takiej jak będzie w sprzedaży, a nie w postaci kilkudziesięciosekundowych sampli jak w przypadku Shangri-La to postanowiłem poddać się i posłuchać. Przecież i tak kupię i to nie najtańszą wersję, to po co sobie męki przedłużać.
Tak na marginesie to nie wierzę, że płyta wypłynęła do sieci przypadkiem czy też niechcąco. Oczywiście nie stoi za tym nikt z najbliższego otoczenia MK, tylko ktoś kto może ma w ''głębokim poważaniu'' muzykę Marka, a chciał sobie poprawić ego i zabłysnąć tym, że miesiąc przed premierą dzięki niemu wszyscy mogą zapoznać się z wydawnictwem.
Odpowiedz
Płyta jest naprawdę dobra, pełna przepięknych szkockich motywów. Chociaż paradoksalnie uważam, że dynamicznego (jak na standarty MK) grania całym składem było na KTGC nie mniej, niż tutaj. Jak dla mnie jest równie dobra jak wszystkie albumy Marka od czasów DS. Przy czym dodam, że dla mnie każdy kolejny jest lepszy Uśmiech Z bardziej szczegółowymi refleksjami wstrzymam się do czasu przesłuchania w jakości CD na kolumnach, teraz szkoda mi trochę wrażeń, żeby męczyć się z mp3.
PS: Nie uważam, żeby wydając pieniądze na oryginał ściągnięcie torrenta parę tygodni szybciej było jakąś straszną zbrodnią.
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.

And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Odpowiedz
plyta podoba mi sie bardzo choc w kilku utworach mogl Mark troche dluzej potowarzyszyc swoja gitare np So far from the Clyde, nie raz mam wrazenie ze wiecej jest fujarek jasiowych niz marka gry,
plyta piekna , roznorodna i wciagajaca przynajmniej mnie tyle na razie po 3 przesluchaniach
Odpowiedz
brakuje szybszych utworow troszke
ale z drugiej strony jak Marka wzielo na wspominanie to czego sie dopatrywac - melancholia
i takie klimaty
Odpowiedz
Mark ma już 60 lat. Nie musi się już śpieszyć do niczego. Ta płyta to takie ''Notting Hillbillies'' w Markowym wydaniu. Wcale się nie zdziwię gdyby któraś z kolejnych płyt była akustyczna.
Odpowiedz
już wiadomo co będzie na dodatkowym dvd :

Piąty solowy album byłego lidera Dire Straits, nagrany w XXI wieku. Materiał powstał w British Grove Studios w Londynie. W pracy towarzyszyli mu wieloletni współpracownicy - Chuck Ainlay i Guy Fletcher. Oprócz stałego składu muzycznego, z którym gra Knopfler w studiu, wspierali go doskonali muzycy: akordeonista Phil Cunningham i flecista Michael McGoldrick oraz najnowszy "nabytek" - multiinstrumentalista John McCusker. Album to niezwykła kombinacja bluesa i folku oraz osobistych tekstów, w większości opartych na wspomnieniach Knopflera. Wersja limitowana jest bogatsza o DVD, na którym znalazły się między innymi wywiad z artystą, akustyczna piosenka z koncertu oraz krótki reportaż.
tea
Odpowiedz
Ciągle bronię się przed posłuchaniem Get Lucky, zmusilem do tego moją żonkę i po jej relacji...

Hill - gratuluję silnej woli Uśmiech
Odpowiedz
Przysłuchałem się dzisiaj z rana słowom piosenki "Remembrance Day" - ale masakra !!

Ciarki na całego - na chwilę obecną mój numer jeden....

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
mikołaj napisał(a):Ciągle bronię się przed posłuchaniem Get Lucky, zmusilem do tego moją żonkę i po jej relacji...

Hill - gratuluję silnej woli Uśmiech

DziękiUśmiech

nie jest łatwo, ale walczę ze sobą... i co chwilę liczę dni do premiery.

ostatnią płytą którą miałem okazję posłuchać w całości po premierze było Golden Heart i może dlatego mam do niej taki sentyment.
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Nie wiem co ma wspolnego Get Lucky z ta smutna mina w piwnicy Uśmiech
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
BET napisał(a):Mhm... Myslalem ze moze cos na wzor Radiohead.. ale moze i dobrze ze nie.

Ja przesluchalem utwor tytulowy. Jestem zauroczony. Z reszta czekam na premier, i want it all!! Oczko

Dajcie juz spokoj Panowie - muzyka Marka zawsze byla ogniwem spajajacym, a nie zarzewiem konfliktow. Niech tak zostanie...

No właśnie i tego się trzymajmy. A ja jestem w trudniejszej sytuacji bo gdybym przesluchał to na pewno zacząłbym gadać o tym na antenie. Mój problemUśmiech Czekam. Miesiąc z haczykiem.

Jak przyjęliście "Monteleone"?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Martinez, ten link nie powinien sie tu w ogole znalezc. Skoro nie popierasz to nie propaguj.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
koobaa napisał(a):Martinez, ten link nie powinien sie tu w ogole znalezc. Skoro nie popierasz to nie propaguj.

Kuba, a powinna się tu znaleźć - Twoim zdaiem - cała ta rozbudowana dyskusja o albumie, który ma premierę za miesiąc?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Moim zdaniem nie, ale przeciez nie zabronie nikomu pisac. Jesli ktos juz ma ten album to zapewne sciagnal go nielegalnie, wiec lepiej niech sie delektuje nim w samotnosci zamiast podkrecac atmosfere. To nie fair w stosunku do fanow, ktorzy chca poczekac.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
koobaa napisał(a):Moim zdaniem nie, ale przeciez nie zabronie nikomu pisac. Jesli ktos juz ma ten album to zapewne sciagnal go nielegalnie, wiec lepiej niech sie delektuje nim w samotnosci zamiast podkrecac atmosfere. To nie fair w stosunku do fanow, ktorzy chca poczekac.

Dziękuję, bo już myślałem, że przesadzam i tylko ja widzę w tym problem Oczko
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Cała ta wpadka z udostępnieniem płyty nie powinna w niczym zaszkodzić sprzedaży płyty - prawdziwy fani ( to my Uśmiech ) nawet jak zassą z Torrenta, to i tak kupią płytę - reszta ludzi korzystających z nielegalnych źródeł i takby to zrobiła po 14 września lub wcześniej. Ja przyznam się, że też to zrobiłem, bo moja silna wola jest bardzo słaba Uśmiech
Natomiast obawiam się, że może to zaszkodzić relacjom pomiędzy MK a wydawcą płyty i jest to jedyny powód jakichkolwiek moich dylematów moralnych w tym temacie..
Love Over Gold
Odpowiedz
Marti, poczytaj sobie wywiad z Markiem dotyczący nowej płyty to Ci się rozjaśni Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Numitor nie jesteś sam. Ja też widzę w tym problem. Guy przecież na Forum przypomina o tak oczywistej sprawie, że jest to nielegalne - a wydawałoby się, że jest to tak oczywiste, że nie ma o czym przypominać.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Tak jak nielegalne jest w naszym kraju przechodzenie po pustej drodze na czerwonym świetle, albo wypicie wina ze znajomymi w parku. Co moim zdaniem wcale nie znaczy, że jest w tym coś złego. W Arabii Saudyjskiej nielegalne jest przebywanie kobiety z osobą odmiennej płci na osobności, co nie znaczy, że także z tym prawem większość z nas się zgodzi. To, że prawo jest konserwatywne i czasami dotyczy sfer życia, do których państwo moim zdaniem nie powinno wnikać, to jedna rzecz. Drugą jest stosunek do niego, świadomość i sumienie jednostki. Ja nie uważam, żebyśmy nie mogli się dzielić wrażeniami, skoro i tak większość ten album już ma w mp3, ściągnąwszy go nielegalnie. Inna sprawa, że nie każdy może mieć ochotę to czytać. A jeszcze inna sprawa kto z tych którzy ściągneli pliki kupi potem oryginał. Jeśli ktoś go nie kupi, to jest złodziejem i pod tym się podpisuję sam. Jednakże uważam, że nic złego się nie dzieje, gdy i tak potem album ten człowiek zakupi. Pozdrawiam
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.

And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Odpowiedz
adam82 napisał(a):...Jeśli ktoś go nie kupi, to jest złodziejem i pod tym się podpisuję sam. Jednakże uważam, że nic złego się nie dzieje, gdy i tak potem album ten człowiek zakupi. Pozdrawiam

Dokładnie !

Jestem tego samego zdania ! A życie nie jest niestety czarno/białe
( dobro/zło ) - ma cholernie dużo odcieni i często prawda leży gdzieś po środku...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz