Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy album MK - Get Lucky :)
[quote=adam82]Tak jak nielegalne jest w naszym kraju przechodzenie po pustej drodze na czerwonym świetle, albo wypicie wina ze znajomymi w parku. Co moim zdaniem wcale nie znaczy, że jest w tym coś złego.

...a po tym winie do samochodu sobie wsiąść i po pustej drodze na czerwonym świetle bezpiecznie dojechać. i co w tym złego????

czy nie wystarczy założyć tematu "opinie o nowej płycie"?
Jak ktoś będzie chciał sobie poczytać albo podzielić się swoimi refleksjami to zajrzy jak nie to nie!
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
hillbilly napisał(a):
adam82 napisał(a):Tak jak nielegalne jest w naszym kraju przechodzenie po pustej drodze na czerwonym świetle, albo wypicie wina ze znajomymi w parku. Co moim zdaniem wcale nie znaczy, że jest w tym coś złego.

...a po tym winie do samochodu sobie wsiąść i po pustej drodze na czerwonym świetle bezpiecznie dojechać. i co w tym złego????

czy nie wystarczy założyć tematu "opinie o nowej płycie"?
Jak ktoś będzie chciał sobie poczytać albo podzielić się swoimi refleksjami to zajrzy jak nie to nie!
Jeśli uważasz, że narażanie innych użytkowników dróg publicznych nie jest niczym złym, to ja bym z tym polemizował. Lub inaczej, cytując Kazika, można rzec "To nie moje są słowa..".

A temat ochrzszczony tytułem nowej płyty Marka chyba jednak jest nienajgorszym miejscem do dyskusji na jej temat. Chociaż jak sam napisałem z bardziej dogłębną krytyką wstrzymam się do posłuchania CD na kolumnach. MP3 w aucie delektuję się drogą wstępu do zasadniczej uczty.
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.

And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Odpowiedz
A, róbta co chceta. Może jestem staroświecki, ale chcę zrobić to tak jak za dawnych lat, kiedy pierwszemu włożeniu płyty do odtwarzacza towarzyszył dreszczyk największych emocji. Lubię też świadomość, że wszystko co najlepsze jeszcze przede mną Uśmiech.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
koobaa napisał(a):A, róbta co chceta. (...)
Też o tym mówię Duży uśmiech Pozdrawiam Uśmiech

Odpowiedz
adam82 napisał(a):Jeśli uważasz, że narażanie innych urzytkowników dróg publicznych nie jest niczym złym, to ja bym z tym polemizował. Lub inaczej, cytując Kazika, można rzec "To nie moje są słowa..".

Jakich UŻYTKOWNIKÓW (Ż) dróg publicznych???
przecież napisałem "po pustej drodze".
Może to nie są twoje słowa ale twój sposób rozumowania.

a przykład podałem ironicznie... szkoda że nie załapałeś.

A co do tematu to czy wiesz co będzie pierwszym singlem płyty Get Lucky?
Odpowiedz
Wydzieliłem część postów do osobnego wątku. Jeśli ktoś czuje potrzebę dowalenia młodym yntelektualistom czy też starym prykom, zapraszam tam Oczko
Odpowiedz
ok BartUśmiech ale ja niew eim do ktorych sie zaliczam yntektualista jestem ale nie mlodym raczej starym wiec Uśmiech....
Odpowiedz
Fajnie, że odpowiadasz ironicznie, tylko szkoda, że nie na temat i nie bardzo rzeczywiście zrozumiałem jaką myśl chciałeś przekazać za tą ironiczną odpowiedzią. Gadanie o jeżdżeniu po pijaku ma się tak do tego, co ja napisałem, jak argumenty Partii w ZSRR, że w USA bije się murzynów, które miały być odpowiedzią na to, że u nich jest coś nie tak jak być powinno. To jest po prostu nie na temat. A jednocześnie sugerujesz, że może ja też przeciw temu nic nie mam. Być może, tutaj już snuję domysły, dla Ciebie ściągnięcie płyty, przed jej zakupem, picie wina i jeżdżenie po pijanemu autem to ta sama kategoria. Dla mnie jednak nie, subtelne różnice są.

Co do tematu to dyskusja chyba tutaj nie toczy się w tej chwili na temat samego albumu, tylko na temat samej dyskusji o tymże albumie. Dygresje się zdażają na forach, rzekłbym nawet potrafią wzbogacić dyskusję, więc jednak bym się nie czepiał tego. Oczywiście można wezwać Hiszpańską Inkwizycję i wykosić każde zdanie, każdy post, każdą dygresję które są nie na temat, to może "oczyścić", "uzdrowić" i "uporządkować" atmosferę. Prawie tak jak jego świątobliwość Antoni Macierewicz oczyścił nasz kontrwywiad Uśmiech

BTW: Dzięki za wskazanie błędu ortograficznego Oczko - piszę to bez ironii.

PS: Droga zazwyczaj jest pusta na tyle na ile to widzisz, więc chyba obaj się zgodzimy, że lepiej nie zakładać, że pusta jest ona cała Uśmiech

Edit:
Z tym singlem, to ciężka sprawa. Cała płyta jest przepiękna, ja osobiście bym wypuścił przepiękne i poruszające "Remembrance Day". Które myślę, że oprócz tego jest dość "radio friendly".

Odpowiedz
adam82 napisał(a):Fajnie, że odpowiadasz ironicznie, tylko szkoda, że nie na temat i nie bardzo rzeczywiście zrozumiałem jaką myśl chciałeś przekazać za tą ironiczną odpowiedzią.

Dotyczyła twoich poglądów na temat łamania praw autorskich i porównywania tego procederu do przechodzenia na czerwonym świetle przy pustej drodze ale jak to sam napisałeś:
"PS: Droga zazwyczaj jest pusta na tyle na ile to widzisz, więc chyba obaj się zgodzimy, że lepiej nie zakładać, że pusta jest ona cała Uśmiech"

.. i tu się z Tobą zgadzam.

"Co do tematu to dyskusja chyba tutaj nie toczy się w tej chwili na temat samego albumu, tylko na temat samej dyskusji o tymże albumie. Dygresje się zdażają na forach, rzekłbym nawet potrafią wzbogacić dyskusję, więc jednak bym się nie czepiał tego."

....i tutaj też się z Tobą zgadzam z tym, że są osoby na tym forum, które w tej dyskusji przed przesłuchaniem płyty nie chcą uczcestniczyć a niestety chąc się dowiedzieć jaki utwór
będzie pierwszym singlem natrafiają na recenzję całej płyty.
A ponieważ nie ma na tym forum osoby ,która wycina posty nie w temacie (tak jak ma to miejsce na oficjalnym forum) to można byłoby czysto koleżeńsko uszanować prośbę Numitora czy Ani i podyskutować sobie w innym miejscu.

BTW: Dzięki za wskazanie błędu ortograficznego Oczko - piszę to bez ironii.

no problemUśmiech
Odpowiedz
koobaa napisał(a):A, róbta co chceta. Może jestem staroświecki, ale chcę zrobić to tak jak za dawnych lat, kiedy pierwszemu włożeniu płyty do odtwarzacza towarzyszył dreszczyk największych emocji. Lubię też świadomość, że wszystko co najlepsze jeszcze przede mną Uśmiech.
Kubo, cieszy mnie niezmiernie, że jest nas dwoje staroświeckich. Oczko

Bart, może faktycznie wydzielić wczesne recenzje płyty do osobnego wątku?
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
A tak będzie wyglądac wersja deluxe:

http://www.amazon.co.uk/Lucky-Deluxe-Box...361&sr=8-2
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Robson napisał(a):A tak będzie wyglądac wersja deluxe:

http://www.amazon.co.uk/Lucky-Deluxe-Box...361&sr=8-2

Czy ktoś z was kupował już na Amazon?

pytam bo jak ma być 13 tys egzemplarzy, a cena jak na polskie warunki jest zabójcza to może bezpieczniej byłoby zamówić box przez internet?
Nie wiadomo czy polskie sklepy muzyczne zamówią box-sety.
Odpowiedz
Tak, kupowałem sporo książek i DVD z brytyjskiego amazona. Ogólnie rzetelna firma, nie ma problemu z płaceniem zwykłą kartą płatniczą (przynajmniej VISA Electron działa). Jedynie co, to jest lekkie ryzyko, bo dostajesz paczkę standartowo do skrzynki, czy jak się nie zmieści do środka, awizo dostaje się. Nie jest to paczka polecona, tzn. nie kwitujesz odbioru. Także nie wiem, jak to będzie z ubezpieczeniem, czy ewentualnym dociekaniem swoich praw w przypadku zaginięcia. Mnie taki problem na conajmniej dziesięć zamówień nie spotkał.

Odpowiedz
Dzięki, bliżej premiery trzeba będzie rozeznać temat czy edycja będzie dostępna w Polsce a jak nie to zamówić na Amazonie.

ps. Czy długo się czeka na paczkęUśmiech
Odpowiedz
Nie, to mnie najbardziej zaskoczyło, jak zamawiałem w weekend, to zdarzało mi się w następny piątek już koncert oglądać, albo do lektury siadać. 5-10 dni roboczych max. Uśmiech

Odpowiedz
Po co bawic sie z zachodnimi sklepami i kartami nie lepiej na miejscu .Zamawiałem
już w tym sklepie Markowe płyty więc polecam .Jest też nasza perełka ? Uśmiech

tutaj link: http://sklep.smstep.pl/szukaj.html?tytul...Y+-DELUXE-
Odpowiedz
Ale w Anglii przecie sporo taniej..

Odpowiedz
Na Allegro na razie najtańsza opcja, ale wysyłka w dniu premiery.http://www.allegro.pl/item712170049_knop...raits.html
Odpowiedz
macsa napisał(a):Przysłuchałem się dzisiaj z rana słowom piosenki "Remembrance Day" - ale masakra !!

Ciarki na całego - na chwilę obecną mój numer jeden....

Remembrance Day to też moj nr 1 jak na razie i zawsze jak słucham mam też ciary. Już wyobrażam sobie co będzie się działo na koncertach jak wszyscy będą śpiewali z Mareczkiem > We will remember them...
Odpowiedz
Jeśli "Remembrance Day" znajdzie się w repertuarze koncertów to i gromadkę dzieci będą musieli zabraćUśmiech A właśnie jak to w ogóle wypada? Ten chórek pojawia się tylko w refrenie czy przewija się przez całą opowieść? Jak są rozłozone akcenty?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz