Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V. Zlot 2008 - 7 Czerwca - 30 Lecie Dstr
boże... zastanawiam się jak niektórzy dajš radę na tych studiach jak zbytnio nie umiejš czytać. Nie mam zamiaru przekładać tegorocznego zlotu bo to już musztarda. Pytam się o zlot za rok , czy mógłby się odbyć 2 tygodnie póŸniej. Tak trudno załapać Ptysia ?
[Obrazek: dsd6ad.jpg]
[Obrazek: ds25815.jpg]
[Obrazek: ds3cf62.jpg]
[Obrazek: ds4914d.jpg]
Odpowiedz
tak i jeszcze jedno pytanie ( no teraz to już niektórzy ładnie majš mnie doœć, ale wisi mi to) , czemu akurat Kraków ? Większoœć z Was jest z Krakowa ? Jeżeli nie , to nie było że tak powiem tańszego miasta w noclegi , lokale usw. ?

No i druga taka kwestia... nie lepiej zorganizować tego bardziej na północ ?
Ja rozumiem że z Bielska do Krakowa jest ok 80 km , ale z Białegostoku czy Szczecina jest " trochę więcej " km.
Odpowiedz
tak, bardzo trudno to załapać... nie pojmuję nic i nie umiem czytać... no i ledwo co ukończyłam studia... sorry, ale co to za komentarze? mówisz o egzaminach w tym roku to po pierwsze, po drugie po co teraz dyskusja, porusz temat za rok jak ten zlot Cię nie interesuje (mam na myœli powyższe wypowiedzi, a nie Twojš obecnoœć na nim)... a tak na marginesie... za rok zlot będzie zapewne w tym samym terminie... ale tu już masz jednoroczne wyprzedzenie...
Odpowiedz
W Sierpniu jest w Sopocie... co do Krakowa, zlot jest tam organizowany CO ROKU... osoby organizujšce forum i zlot sš z Krakowa... Kraków ma swojš atmosferę i jest taka już tradycja...

ps. znam grupkę (Jambore, Pablosan i parę innych osób ), które CO ROKU z Trójmiasta do Krakowa przyjeżdżajš
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Mark@May 22 2008, 01:54 PM
zapewne z polskiego, matura to co innego.
co ty studiujesz? nie wiem czy wiesz, ale polski to nie jest takie sranie w banie na szlabanie i tego tez trzeba sie nauczyc.
spier****sz sobie studia to dostaniesz na inny kierunek, spier****sz mature z polskiego to sie nigdzie nie dostaniesz, bo ona jest obowiazkowa
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
to zależy na co chcesz zdawać. Ja byłem w mat-fizie i zdałem na 70% , lektur nie czytałem bo nie lubie czytać. Co studiuje ? AiR na PŁ ( Automatyka i Robotyka ) na Politechnice i jeœli ktoœ myœli że tak jak to napisał AdaM w sesji od 1 do 20 czerwca bez przerwy się ludzie uczš jest żartem to ma ładne pojęcie o studiach na uczelni technicznej.

oprócz egzaminów takich na kartce co się pisze długopisem , mam do oddania 2 programy które muszę sam napisać i potem wyjaœnić zasadę działania i użycie odpowiednich struktur programowych. Œrednio 400 linijek kodu , jeden w C++ , drugi Python.

Zdajesz sobie Ptysia ile to jest 400 linijek razy dwa ? Jeœli tak to wiesz dlaczego pytam czy za rok można zlot przesunšć o 2 tygodnie. Jeœli nie , to widać myœlisz tylko o sobie i swojej prywacie.

do Filipk91

kończyłem LO , i na 8 klas , w każdej po 33 osoby , nie było osoby która nie zdała polskiego na maturze. Więc na prawdę nie dramatyzujmy , jesteœ w LO , nie wiem co prawda w której klasie , podejrzewam że maturka Cię dopiero czeka i wierz mi matura jest wyolbrzymiona przez dziennikarzy i media. Nie taki diabeł straszny.
Odpowiedz
ja widzialem jak wyglada matura, a chce zdawac rozszerzona. i uwierz ze analiza filologiczna tekstu to jest troche zabawy i troche ksiazek do czytania.
i jakos nie sadze zeby zlot byl przesuniety dla ciebie, szczegolnie ze chyba wszystkim dzialasz na nerwy
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Mark@May 22 2008, 02:04 PM
tak i jeszcze jedno pytanie ( no teraz to już niektórzy ładnie majš mnie doœć, ale wisi mi to) , czemu akurat Kraków ? Większoœć z Was jest z Krakowa ? Jeżeli nie , to nie było że tak powiem tańszego miasta w noclegi , lokale usw. ?

No i druga taka kwestia... nie lepiej zorganizować tego bardziej na północ ?
Ja rozumiem że z Bielska do Krakowa jest ok 80 km , ale z Białegostoku czy Szczecina jest " trochę więcej " km.
Niech Ci nie wisi , to po pierwsze. Pytasz czemu Kraków a nie Tczew np.? No bo ja wolę Kraków.Niektórzy faktycznie jadš przez całš Polskę a nawet pół Europy (jak było w ubiegłym roku) zeby sie spotkac, pogadac, wypic kufel piwa.
Po drugie - zorganizuj sie chłopie.Masz pretensje do całego swiata ,ze studiujesz? Nie pierwszy , nie ostatni.
Żony i dzieci dla Knopflera nie zostawię Duży uśmiech , ale piwo chętnie bym z Nim wypił, zawalajšc nawet robotę. Uśmiech Bo to pierwszy raz
Odpowiedz
nie mam zamiaru przesuwać daty tegorocznego , co najwyżej zaproponować datę 2 tyg. póŸniej zlotu w przyszłym roku.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Mark@May 22 2008, 03:08 PM
to zależy na co chcesz zdawać. Ja byłem w mat-fizie i zdałem na 70% , lektur nie czytałem bo nie lubie czytać. Co studiuje ? AiR na PŁ ( Automatyka i Robotyka ) na Politechnice i jeœli ktoœ myœli że tak jak to napisał AdaM w sesji od 1 do 20 czerwca bez przerwy się ludzie uczš jest żartem to ma ładne pojęcie o studiach na uczelni technicznej.

oprócz egzaminów takich na kartce co się pisze długopisem , mam do oddania 2 programy które muszę sam napisać i potem wyjaœnić zasadę działania i użycie odpowiednich struktur programowych. Œrednio 400 linijek kodu , jeden w C++ , drugi Python.

Zdajesz sobie Ptysia ile to jest 400 linijek razy dwa ? Jeœli tak to wiesz dlaczego pytam czy za rok można zlot przesunšć o 2 tygodnie. Jeœli nie , to widać myœlisz tylko o sobie i swojej prywacie.

do [b]Filipk91

kończyłem LO , i na 8 klas , w każdej po 33 osoby , nie było osoby która nie zdała polskiego na maturze. Więc na prawdę nie dramatyzujmy , jesteœ w LO , nie wiem co prawda w której klasie , podejrzewam że maturka Cię dopiero czeka i wierz mi matura jest wyolbrzymiona przez dziennikarzy i media. Nie taki diabeł straszny. [/b]
Syn przez ramie podglšda co czytam i pisze i pyta mnie co to jest 400 linijek kodu.
Sam jak przysiadzie robi 1000 dziennie i jeszcze nie studiuje.Może wybrałeœ za MODNY kierunek.
A tak na serio trzymam kciuki , zalicz te egzaminy i przyjedŸ latem do Sopotu.
Odpowiedz
Mark - nie zarzucaj Ptysi ze mysli o swojej prywacie, bo wlasnie Ty to robisz. Masz ciezkie studia - ok, nie tylko Ty, naprawde. Studiuje kierunek filologiczny na UW i poza pisaniem analitycznych prac i rozkmina procesow jezykow czekaja mnie setki godzin z literatura, co jest rownie, jak nie bardziej, czasochlonne co pisanie linijek kodow. Ale od dawna wiem ze zlot moze zahaczyc o sesje, wiec ucze sie systematycznie i nie zostawiam wszystkiego na ostatnia chwile. A poza tym, nawet jesli mnie nie bardzo termin pasuje, to szanuje zdanie wiekszosci. Takie malutkie prawo demokracji...
Pozdrawiam, i mam nadzieje do zobaczenia na zlocie Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Mark, nie tylko dla Ciebie termin i miejsce jest niedogodne. Ale zamiast narzekać, trzeba pogodzić się z faktem, że w tym roku nic z tego, i znaleŸć czas na następny zlot. Ja mam do miasta Kraka w jednš stronę 352 km, do Sopotu 516 km w jednš stronę, niestety na razie muszę obejœć się smakiem, a rabanu nie robię, tylko czekam spokojnie, aż będę mogła pojechać na własny koszt. Jeszcze jedno - powstrzymaj się od tego typu komentarzy:
Cytat:zastanawiam się jak niektórzy dajš radę na tych studiach jak zbytnio nie umiejš czytać.
bo czyta się je z niesmakiem.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Cytat:to zależy na co chcesz zdawać. Ja byłem w mat-fizie i zdałem na 70% , lektur nie czytałem bo nie lubie czytać. Co studiuje ? AiR na PŁ ( Automatyka i Robotyka ) na Politechnice i jeœli ktoœ myœli że tak jak to napisał AdaM w sesji od 1 do 20 czerwca bez przerwy się ludzie uczš jest żartem to ma ładne pojęcie o studiach na uczelni technicznej.

Kolego zanim zaczniesz kogoœ obrażać i poniżać bo ja już tak to odbieram to się zastanów. Znaczna czeœć użytkowników forum sš to już ludzie którzy studia pokończyli i zapewne się orientujš jak to wyglšda, a wież mi że jeszcze kilka lat temu programy studiów wszystkich technicznych i nie były znacznie szersze. To że studiujesz też nie uprawnia Cię do wywyższania się na kolegš co pisze maturę i bagatelizowaniem jego matury.
Tak w życiu już bywa zanim zaczniesz kogoœ obrażać i atakować zastanów się. Bo myœlę, że 2 fakultety Ptysi sš troszkę więcej warte niż 400linijek kodu w czym kolwiek tam, więc też bšdŸ milszy co...

Mogę Ci z góry powiedzieć, że mam większe pojęcie o studiowaniu niż ty - więc nie obrażaj mnie, ponieważ skończyłem studia inżynierskie również na kierunku Mechanicznym, LEPSZEJ uczelni niż twoja bo na Politechnice Warszawskiej (wcale nie mam zamiaru się przechwalać, chcesz się licytować to masz - po prostu mnie sprowokowałeœ) i jakoœ sobie w życiu zawodowym daje radę. Jeœli chcesz dyskutować o studiowaniu na politechnikach - to powiedzmy sobie szczerze, sš to uczelnie wymagajšce wkładu uczenia się przez cały rok (laboratoria, ćwiczenia, projekty) i co inteligentniejsi/pracowitsi studenci sesji nie majš WCALE (aczkolwiek mi sie tak nigdy nie udało).
Odpowiedz
AdaM, nie obrażam Cię , ale to Ty lekceważšco napisałeœ że ludzi kujš się od 1 do 20 czerwca. Taaa przytaczasz fakt 2-óch fakultetów Ptysi. Znasz kogoœ kto cišgnie naraz 2 fakultety na Politechnice ? Skoro studiowałeœ to doskonale wiesz że jest to a-wykonalne.
Po drugie jakie fakultety? Sš lżejsze i cięższe. To że pozaliczam laboratoria , ćwiczenia i zdam projekty nie zwalnia mnie z tego że muszę przy niektórych profesorach na egzaminie wyrecytować wzory i definicje z ich własnych publikacji. Może u Ciebie w Warszawie tak nie było gdy Ty studiowałeœ ale na naszej jest tak a nie inaczej.
aaa i jeszcze jedno porównujesz moje 400 linijek do innych fakultetów, zgoda, moje 400 jest mało warte , ale 400 linijek ludzi którzy kończš Politechnikę potrafi być warte tysišce, bez linijek kodu nie włšczyłbyœ ani TV za pomocš pilota czy innych urzšdzeń , wszystko jest oparte na procesorze który jest zaprogramowany przez roboty, wczeœniej jednak napisany został przez człowieka...

a poza tym , to nie znam tutaj na forum wszystkich i moje pytanie czy też sugestia brzmiała nie co inaczej:

nie mam zamiaru przesuwać daty tegorocznego , co najwyżej zaproponować datę 2 tyg. póŸniej zlotu w przyszłym roku.

Jak poruszę to w styczniu 2009 , to pewnie ktoœ mi odpowie że już jest musztarda po obiedzie , więc ponawiam pytanie już dziœ na rok przed następnym zlotem:
czy nie można przesunšć zlotu 2009 pod koniec czerwca ?
Odpowiedz
ja się przyłšczam do Jambore i mam nadzieję, że zaliczysz egzaminy i się pojawisz na zlocie... życzę Ci tego... ludzie, jacy się tam pojawiajš sš wspaniali i warto choć raz do roku z nimi pobyć te parę godzin Uśmiech

co do studiów i pisania programów... sama przez to przeszłam, wiem co znaczy pisać program, omówić jego działanie i tak naprawdę obronić przed wykładowcš... i w tym samym czasie miałam i inne egzaminy plus pracowałam... a studia i prace magisterskie pisałam po angielsku tak jak i maturę... może nic wielkiego dla poniektórych, nie wiem... nie będę się licytować, ale na pewno dla mnie to łatwe nie było...

tak na koniec podsumowujšc... zloty sš w Krakowie, w Sopocie i nie raz odbyły się spotkania w innych miejscach... poczštek czerwca to termin, który się przyjšł z wielu powdów... a jak już prosisz o przełożenie o 2 tygodnie, to co ze studentami którzy majš sesje pod koniec czerwca / przełom lipca? nie chodzi o to, aby się licytować co kto kiedy robi, bo ZAWSZE się znajdzie ktoœ, kto ma problem z danym terminem... co jest ważniejsze? czyja praca, studia, rodzina? czyje miasto? gdzie lepiej? kto się podejmie organizacji tego spotkania? bo widzisz, co roku jest grono ludzi, które to robi... jeżeli zorganizujesz zlot blisko swojego miejsca zamieszkania, daj znać... na pewno pare osób się pojawi Uśmiech

ps. jaka prywata?
ps2. troszkę irytujš mnie takie uproszczenia, że jak nie jestem za czymœ, to na pewno 'jest tak i tak'... ale to mnie irytuje i to mój problem i nie mi oceniać czyjœ sposób myœlenia logicznego...
Odpowiedz
dobra ja od siebie dodam tylko tyle że ja studiuje na Politechnice ale po niemiecku... przedmioty sš wykładane w tym języku bo taki sobie wybrałem moduł.

Dzięki za życzenia ale nie drzemie we mnie dusza ryzykanta by postawić wszystko na jednš kartę .
W zwišzku z tym pytanie inne , kiedy odbywajš się zloty w Sopocie ? Sš one tak samo regularne jak te w Krakowie czy może tak tylko okazjonalnie od czasu do czasu robicie tam zloty ?
Odpowiedz
Z tego co pamiętam to Zloty w Sopocie odbywajš się w okolicach urodzin Marka Knopflera które wypadajš 12.08
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Cytat:a jak już prosisz o przełożenie o 2 tygodnie, to co ze studentami którzy majš sesje pod koniec czerwca / przełom lipca?
Dokładnie ja myœlę, że dyskusje na ten temat nie majš sensu, tak samo jak - kto ma cięższe studia / czy ważniejszš pracę. No chyba że mamy na forum ratowników górniczych, strażaków, oni faktycznie mieli by prawo tak powiedzieć ;-)

Wszystkie te zloty majš jakšœ swoja tradycje, ja Ci nie powiem jakš bo jej nie znam - pytaj starszyzny forum Oczko , sam będę pierwszy raz na Krakowskim zlocie. Ale to co już jest powiedziane myœlę, że tak naprawdę organizatorzy czyli ekipa krakowska ma i powinna mieć w tym wszystkim największe zdanie - bo oni to organizujš, poœwięcajš swój prywatny czas itp itd ...
A my jedziemy na gotowe B)
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by AdamM@May 22 2008, 05:48 PM
Cytat:[b]a jak już prosisz o przełożenie o 2 tygodnie, to co ze studentami którzy majš sesje pod koniec czerwca / przełom lipca?
Dokładnie ja myœlę, że dyskusje na ten temat nie majš sensu, tak samo jak - kto ma cięższe studia / czy ważniejszš pracę. No chyba że mamy na forum ratowników górniczych, strażaków, oni faktycznie mieli by prawo tak powiedzieć ;-)

Wszystkie te zloty majš jakšœ swoja tradycje, ja Ci nie powiem jakš bo jej nie znam - pytaj starszyzny forum Oczko , sam będę pierwszy raz na Krakowskim zlocie. Ale to co już jest powiedziane myœlę, że tak naprawdę organizatorzy czyli ekipa krakowska ma i powinna mieć w tym wszystkim największe zdanie - bo oni to organizujš, poœwięcajš swój prywatny czas itp itd ...
A my jedziemy na gotowe B) [/b]
No właœnie, jedziemy na gotowe Oczko
ale nie widze zadnego problemu, aby spotykac sie w podgrupach w innych terminach i w innych miejscach Wywracanie oczami
Zloty sa w Krakowie i tak zostaje, a w Sopocie jest spotkanie urodzinowe. Oczko
Moze ktoœ przygotuje spotkanie urodzinowe w innym miejscu? Oczko
Odpowiedz
spotkanie urodzinowe w Centralnej Polsce ?

ja mogę poœwięcić swój prywatny czas i z pomocš kogoœ jeszcze na forum z Łodzi zorganizować coœ takiego.
Odpowiedz