Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kim Jesteśmy?
Witam Was wszystkich!

To mój pierwszy post. Jest oczywiœcie skutkiem Waszego banera na koncercie.

Skoro trzeba coœ o sobie napisać to powiem, że jestem z muzykš MK od pierwszej płyty DS. Usłyszałem Sułtanów oczywiœcie w Trójce i już wtedy coœ mi błysło, że jest to muzyka niebanalna, oryginalna i trzeba jš poznać bliżej. Ale w tamtych czasach nie było tak prosto. Zdaje się, że całš płytę usłyszałem w radiowej dwójce w takim programie, nie pamiętam nazwy, który prezentował muzykę dla nagrywaczy magnetofonowych. Pamietam, że prowadził te progamy Tomasz Szachowski. I tak zbierałem dyskografię na moim ZK140, a potem na innych wyrobach Stilon Gorzów i Zakładów Radiowych Kasprzaka.
Płyty winylowe kosztowały wtedy majštek, gdzieœ tam na giełdach w Hybrydach czy Stodole. Zdjęć artystów nie było. Może jakieœ czarno białe kiepskiej jakoœci w kultowym Non-Stop Wojtka Manna.

Krótko mówišc, jestem dinozaurem Uśmiech

Do koncertu Marka przymierzałem się od dawna. Już wtedy w Spodku, który został odwołany i do dziœ nie zwrócono mi kasy z zakupu biletów przez internet.

Na Torwarze byłem z całš rodzinš. Nie będę opisywał wrażeń, bo Tu na Tym forum nie będzie to nic oryginalnego. Może powiem tyle, rozkoszować się tš muzykš na żywo jest rzeczš wspaniałš. Zaœ dzielić tš wspaniałoœć z najbliższymi i podobnie odczuwać jest jak jej mnożenie czy też potęgowanie. To niezwykła radoœć i szczęœcie widzieć jak własne dzieci majš podobnš wrażliwoœć muzycznš, jak zachwyca je to samo, co nas zachwyca, jak chcš z własnej woli razem z nami w misterium uczestniczyć.

Moja myœl o fotografujšcych i nagrywajšcych, bo ten wštek gdzieœ tam burzliwie się rozwija. Ja Was podziwiam. Ja też fotografuję, ale nie potrafię jednoczeœnie poddać się muzyce - obcowaniu z artystami i pracować, przechodzić między innymi, œcigać się z ochronš, mie㠜wiadomoœć, że mogę innym przeszkadzać. Trzeba by dwa razy pójœć na ten sam koncert, raz dla odbioru sztuki, a drugi z akredytacjš - dla próby tworzenia własnej. Ale nie da się dwa razy wejœć do tej samej rzeki, stšd moich zdjęć czy nagrań z koncertów raczej nie będzie. Tym bardziej dziękuję wszystkim, dzięki którym mogę sobie te chwile przypomnieć.

I ostatnia refleksja, bo na pierwszy post może wystarczy. Wczoraj słuchałem muzyki Andreasa Vollenweidera. On gra tak samo jak Mark! To te same akordy, frazowanie, feeling. Te same trzy palce szukajšce triady harmonicznej. Ta myœl była jak błyskawica. Muszę dokładniej się temu przysłuchać, lecz nie na darmo obu panów nazywa się czarodziejami dŸwięku, mistrzami nastroju.

To tyle na razie - pozdrawiam.
Odpowiedz
moi drodzy nowi forumowcze wpisujecie sie ktos , skad , kiedy , dlaczego, w jakim celu z kimUśmiech? pozdrawiam musimy sie poznac Język
Odpowiedz
a ja sobie zyje spokojnie w krakowie, chodze do liceum, koncze I klase, pomysly na przyszlosc: prawo, politologia, albo... zespol z ktorym bede zarabial Duży uśmiech pogrywamy sobie z kolegami narazie w przykoscielnej salce z ktorej nas chca wyrzucic, ale nie udaje im sie cos Oczko gram od 6 lat na gitarze, troche na basie.

moja knopfleromania zaczela sie od.. radia. jak jechalem na wakacje w radiu lecialo brothers in arms i spytalem ojca co to za zespol. dostalem sie do internetu, sciagnalem bia i sultans, a ze sultans byl zgrywany z tasmy, zaczepil sie kawalek lady writer. i tak ojciec podsuwal mi coraz to inne piosenki, az w koncu pieknego dnia sciagnalem dyskografie dire straits Uśmiech
przyznam sie ze wstydem, ze sailing to philadelphia lezalo u mnie na polce jakies 6 lat, a dopiero tydzien temu przesluchalem cale..
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
filipk to moze zagrasz cos na zlocie ? Uśmiech
goraco zapraszam
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Witam wszystkich pozytywnych maniaków M. Knopflera!
Jestem Krzysiek, mam 38 lat a pochodzę i mieszkam w Tarnowie. Pracuje w branży projektowej (automatyka).
To też jest mój pierwszy post a podobnie jak u pozostałych inspiracjš był ostatni koncert w Warszawie.
Moja mania zaczęła się w 1984 roku gdy usłyszałem Brothers in Arms, choć wtedy jeszcze było to normalna fascynacja jednš piosenkš. Parę tygodni póŸniej kupiłem "Love Over Gold" i było już po mnie! Słuchałem jej w kółko. Zbierałem kolejne kasety magnetofonowe do dyskografii - płyt CD jeszcze nie było (chyba w tym czasie się zaczęły pojawiać ale były koszmarnie drogie)I tak to trwa po dziœ dzień.

Koncert w Warszawie był moim spełnieniem marzeń bo to pierwszy koncert MK na którym byłem na żywo. W 2004 roku chciałem pojechać do Spodka na koncert, ale wtedy nie wyszło.
Na Torwarze byłem z dziewczynš. Nie chcę się rozpisywać o olbrzymim wzruszeniu które mi towarzyszyło na koncercie - powiem tylko ze kiedy wychodziłem z hali - chciało mi się œmiać i płakać zarazem.
To na razie tyle, pozdrawiam
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by MARTINEZ@May 12 2008, 07:25 PM
filipk to moze zagrasz cos na zlocie ? Uśmiech
goraco zapraszam
Prawdopodobnie zagra z nami Uśmiech

prawda ? Język
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
jak da rade i sie nauczy, to zagra Uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Ludziska wpisujcie sie i nie bojcie sie musimy sie poznac
ile tu swetnych modeli jest i modelek Szczęśliwy
Odpowiedz
Kobiety w pierwszej kolejnoœci Uśmiech niech się wpisujš Język
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
howard ty to jestes gentelmenUśmiech ale masz racje
Odpowiedz
...więc i ja coœ napiszę jak już w końcu dorwałam kompa Uśmiech
wiek: jeszcze naœcie, ale już niedługo wyskoczy dwójka na poczštku
studia: I rok Ogrodnictwa, SGGW, Warszawa; wybór kierunku studiów to tylko splot przypadkowych zdarzeń, ale dzięki temu mogę teraz zgłębiać tajemnice œwiata roœlin i poznawać skład mieszanek nawozowych Oczko
muzyka: Mark Knopfler, Pink Floyd, Mike Oldfield, Nightwish, Within tamptation, Metalica, Gary Moore, niektóre piosenki Joe Satriani, Yngwiee Malmsteen, czasem też Era, Enigma, Lady Pank, muzyka filmowa (Vangelis, Hans Zimmer, a muzyka z filmu PearlHarbor to jak dla mnie taka muzyczna perełka :wub: )
Odpowiedz
student IV roku inżynierii œrodowiska na Politechnice Wrocławskiej (tak po prostu wyszlo - wcale nie z zamilowania do przedmiotow scislychUśmiech), urodzony w tym samym roku, kiedy zostala wydana jedna z najbardziej znaczacyh plyt Van Halen czyli 1984Uśmiech Wychowany na starej dobrej liscie przebojow Marka NiedŸwieckiego. Ulubieni wykonawcy to - chyba nie nikogo z Forumowiczow nie zdziwi Dire Straits/Mark Knopfler, pozniej dlugo nic, a potem (moge ktoregos pominac) - The Beatles, Iron Maiden, Eric Clapton, Scorpions, Metallica, "stary dobry" Bon Jovi, Guns N Roses, Bob Dylan,
ponadto jeden z ulubionych albumow - "Nirvana - unplugged" i wiele, naprawde wiele pojedynczych albumow i utworow... (generalnie od lat 60-tych do poczatku 90 - tych)
W.
"And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."
Odpowiedz
na smierc zapomnialem jeszcze o Led Zeppelin - nie wybaczylbym sobie gdybym tego nie dopisalUśmiech
"And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."
Odpowiedz
Witamy serdecznie na forum Uśmiech

Grupa Wrocławska roœnie w siłę Uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by renata@May 14 2008, 07:01 PM
studia: I rok Ogrodnictwa, SGGW, Warszawa;
Moja siostra studiuje nam na V roku towaroznawstwo Oczko
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Ania_M+May 16 2008, 12:02 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ania_M @ May 16 2008, 12:02 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-renata@May 14 2008, 07:01 PM
studia: I rok Ogrodnictwa, SGGW, Warszawa;
Moja siostra studiuje nam na V roku towaroznawstwo Oczko [/b][/quote]
ooo!!! Uśmiech to już na wylocie z tej uczelni Oczko
Odpowiedz
No tak... magazynierka Oczko
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to