Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Filmy I Fotki Z Koncertu
Tak naprawdę dopiero teraz miałem czas, żeby je dokładniej obejrzeć. I muszę stwierdzić, że to, co mnie osobiœcie najbardziej w nich uderza, to fakt, że udało Ci się uchwycić wzrok niektórych członków zespołu, np. Guy'a. To jest to! Że też oni Cię wypatrzyli! To też pewnie jakaœ sztuka i szkoła fotografii - nie znam się, ale to mi się najbardziej w tych zdjęciach podoba. Że facet patrzy prosto w obiektyw. A może to tylko moje złudzenie..

Szkoda tylko, że Mark nie spojrzał. To by dopiero było hitowe zdjecie. Choć na zdjeciu nr 102, kto wie, kto wie..

Słowem, palce lizać. Oczko
Odpowiedz
do postu z końca strony 11:

Hm... z jednej strony słusznie wspominasz że fotografowanie/filmowanie na koncertach jest nie legalne a mimo to w dalszym cišgu wywodu oferujesz sprzedaż takowych. Idšc prostš logikš pasowałoby to, że właœnie twoje działanie jest nielegalne - chcesz opchnšć towar na którego "wytworzenie" nie miałeœ "licencji" - czyli legitymacji prasowej (o ile takie istniejš na takich koncertach, ale Ci panowie z serwisów www przed barierkami raczej mieli jakieœ pozwolenia na uwiecznianie na aparatach). Więc na moje oko jednak zaprzeczasz sam sobie. Nie chce wywoływać jakiejœ wojny tylko po prostu chce zwrócić uwagę na to co moim zdaniem się kłóci.

Edit: teraz przeczytałem resztę postów, widzę że nie pierwszy zwróciłem uwagę na te aspekty które opisałem. Więc prosze moderatora o skasowanie postu :]
[Obrazek: direkopia2mv3.jpg]
Odpowiedz
Doobra....
Kto przeczytał i zrozumiał mój post od którego się zaczeło?
Ja wyraziłem swoje zdanie i podsumuję:
- skoro nie wolno - nie miej pretensji o to że cię usuwaja.
- dziwi cię że ochroniarze to nie grupa uprzejmych intelektualistów?...
- zrozum jaka jest różnica pomiędzy zrobieniem zdjęcia a jego opublikowaniem
- zrozum że skoro sam czasem nie chcesz być fotografowany bo obawiasz się że wyjdziesz idiotycznie - inni też majš do tego prawo.
- lubisz swojego idola - okaż mu szacunek nie robiać nic czego sam byœ nie chciał...
To tyle.
Za to stałem się obiektem ataku!
Faktycznie - częœć z was bystro zauważyła słowa : SĽ NA SPRZEDAŻ.
Ale - czy komukolwiek z was zaproponowałem takš transakcję?

Ciekawe - analizujecie: można nie można; kwestionujecie mojš etykę itp itd.
Żadnemu za was nie przyszło do głowy: jak ten facet wniósł taki aparat i zrobił zdjęcia?
Może was rozczaruję: normalnie - pan zajrzał do torby, wysłuchał co mam do powiedzenia, sprawdził i tyle...
Skandalem było to co potem - ale ja już sie przyzwyczaiłem i wiem: na koncertach - trzeba umykac przed ochronš bo za nim się wytłumaczysz - może być po ptokach.

Jedno na pewno udało się wam osišgnšć: na pewno nie będę już pisał na tym Forum.
Nie chcecie SŁUCHAĆ.
Nie potrzebujecie żadnych rad. Żadnych uwag. Pomysłów. Niczego.
Owszem - czuję się urażony. A raczej - jest mi przykro.
Nie musze się dzielić z wami ani swojš wiedzš, ani osišgnięciami ani NICZYM.
Jesteœcie THE BEST.
Róbta co chceta...
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@May 8 2008, 09:42 AM
Ale sie słucha nagrania BANALNEGO z Torwaru - ciarki cišgle na plecach i sucho w gardle...

Bardzo dobra jakoœć jak na nagranie z widowni - kolega musiał stać gdzieœ w okolicach konsolety. Może zajrzał by na forum i się pochwalił co i jak...

Dla tych co nie maja odstępu do DIME bootleg wraz z okładkami wrzuciłem na Chomika.

Mark Knopfler
2 May 2008
Torwar, Warszawa, Poland

Lineage:
CA STC-9000 cards > MM-SBM-1 > M-Audio MT I > SF9.0c > TLH 2.0.1 > .flac16

TT: 124:00.00

01. [05:27.61] Cannibals
02. [07:15.10] Why Aye Man
03. [04:59.18] What It Is
04. [06:24.61] Sailing to Philadelphia
05. [05:27.04] True Love Will Never Fade
06. [04:30.63] The Fish And the Bird
07. [05:00.40] Hill Farmer's Blues
08. [09:03.17] Romeo & Juliet
09. [11:16.24] Sultans of Swing
10. [08:52.62] Marbletown
11. [04:49.14] Postcards from Paraguay
12. [07:11.40] Speedway at Nazareth
13. [16:40.70] Telegraph Road

Encores:
14. [07:14.44] Brothers in Arms
15. [08:58.19] Our Shangri-La
16. [04:47.44] So Far Away
17. [05:42.09] Going Home

Complete concert.
mam takie pytanie czy jest gdzieœ dostępny ten materiał nie w mp3?? tylko w jakimœ formacie bezstratnym??? materiał jest rewelacyjnie nagrany Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:mam takie pytanie czy jest gdzieœ dostępny ten materiał nie w mp3?? tylko w jakimœ formacie bezstratnym??? materiał jest rewelacyjnie nagrany smile.gif

TAK - na DIME - http://www.dimeadozen.org/

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@May 8 2008, 08:15 PM
Cytat:[b]mam takie pytanie czy jest gdzieœ dostępny ten materiał nie w mp3?? tylko w jakimœ formacie bezstratnym??? materiał jest rewelacyjnie nagrany smile.gif

TAK - na DIME - http://www.dimeadozen.org/ [/b]
Smutny kiedyœ miałem tam konto , dbałem o nie, ale raz o parę dni przekroczyłem termi odwiedzin i mi je wykasowali, a teraz taki ból :
nie dałoby się go wrzucić np. na ten serwer kolegi Jambore o ile oczywiscie wyraziłby zgode??? nagranie palce lizać, aż znowu mi stanał koncert przed oczami :wub:
Odpowiedz
Jestem pod wielkim wrażeniem tego bootlegu..bo tak to można nazwać, pełnoprawny bootleg. Jak do tej pory, chyba o najlepszej jakoœci spoœród wszystkich nagrań. Czekam też niecierpliwie na dvd od Trissi, ciekawe jak im udało się to zarejestrować...

Ale tak naprawdę, najważniejsze jest to, co zostało nam w pamięci. Bo chyba zgodzicie się ze mnš, że był to koncert niezapomniany.
"It's the end of a perfect day for all the surfer boys and girls..."
Odpowiedz
Witam Jakoœ nie mogę œciagnšc macsa z twojego chomika Smutny
Odpowiedz
Ten sam bootleg z Torwaru produkcji banalnego (i mnóstwo innych) można też œcišgnšć z http://tracker.knopflertk.net. Tutaj zalogujecie się bez problemów, ale problemem jest tzw. ratio: jeœli nic nie będziecie wysyłać dostaniecie bana. Ale kilka bootlegów zmieœci się w limicie.
Odpowiedz
Cytat:Witam Jakoœ nie mogę œciagnšc macsa z twojego chomika sad.gif

Filipie - z czym masz problem ??

Odpowiedz
Ja peniam, ale sie na forum narobiło! Sprawa wyglšda już na załatwionš, lecz chciałbym po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi też coœ od siebie napisać. Tym bardziej, że sam pytałem się Mariusza jakim sprzętem robił te zdjęcia.

Pytałem się œwiadomie, uznałem Ciebie Mariusz za dobrego fotografa widzšc po zdjęciach. Z tego względu, że interesuje się fotografiš, amatorsko i hobbystycznie ale jednak lecz chciałbym wiedzieć jakim aparatem z jakim obiektywem zostały zrobione zdjęcia. A oto dlaczego: sam fotografuję niestety kompaktem z dużym zoomem i w miarę, jak na kompakt - dobrym obiektywem. Czasami starutkš Prakticš L.
Jeżeli pytam się o sprzęt, to znaczy, że interesuję się tym a od Ciebie jako od lepszego specjalisty ode mnie chciałbym oczekiwać odpowiedzi, bym wiedział na jaki aparat mam zbierać pienišżki. Uśmiech

To takie banalne wytłumaczenie ale dla mnie ważna była odpowiedŸ na to pytanie o sprzęt. Szanuję jednak to, że Twój profesjonalizm, jak sam podkreœlałeœ, nie pozwala na ujawnianie takich szczegółów i œmiertelnikom jak ja, nie pisane jest to wiedzieć. Ok!

Apropos tego, o co też były spory, nie rozumiem Mariusz Twoich argumentów odnoœnie sprzedawania fotek robionych niekomercyjnie. Kilka razy to wszystko czytałem i dla mnie, wybacz, lecz nie ma to sensu. Rozumiem natomiast zasady jakie panowały na koncercie i wiem o czym pisali Maciek i wielu z Was. I z tym się zgadzam!

Jednoczeœnie zmartwił mnie ostatni post Mariusza Smutny Napisał On, że więcej nic na naszym Forum nie napisze. Po chwili zastanowienia jednak stwierdzam, że jeœli wszystkie wypowiedzi miały by mieć taki ton jak te kilka ostatnich, to chyba faktycznie nie chcę tego czytać... Z całym szacunkiem dla Ciebie Mariuszu, ale mi też nie podoba się Twój styl pisania - momentami odnoszę wrażenie, że nie traktujesz nas jak normalnych i zdrowych ludzi...

Dziękuję za możliwoœć wyrażenia mojego skromnego zdania, jeœli ktokolwiek czuje się dotknięty mojš wypowiedziš - przepraszam i będę dokładniej precyzował swe myœli... Uśmiech

Pozdrowionka!

PS: Bootleg œwietny, tylko jak go skonwertować na mp3? Czy poza tym w formacie .flac jest jeszcze jakiœ inny materiał audio?
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Macsa pisze mi że nie moge œciagac pliku powyżej 1 MB może ktoœ wrzuci to na serwer od Jambora Uśmiech
Odpowiedz
Filipie - Chomik jest serwerem płatnym 1,80 PLN za œcišgnięcie 1 GB danych - wystarczy wysłać sms...

Żeby nie było wštpliwoœci - nic z tego nie mam...

Odpowiedz
Aha oki macsa nie wiedziałem że tak to funkcjonuje Uśmiech no to spoko Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Filip@May 8 2008, 09:34 PM
Macsa pisze mi że nie moge œciagac pliku powyżej 1 MB może ktoœ wrzuci to na serwer od Jambora Uśmiech
bo trza zabulić chomikom, znaczy właœcicielowi strony wtedy sms za 2,44 będziesz miał 1 GB i trza sie zarejestrować... dlatego chomik to takie sobie rozwišzanie...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@May 8 2008, 09:38 PM
Filipie - Chomik jest serwerem płatnym 1,80 PLN za œcišgnięcie 1 GB danych - wystarczy wysłać sms...

Żeby nie było wštpliwoœci - nic z tego nie mam...
Co - moim zdaniem - jest naprawdę dobrym rozwišzaniem. Dane sš pewne, a to duże pienišdze naprawdę nie sš. Mogliby tylko szybkoœć serwerów polepszyć Oczko
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by grzegorz@May 8 2008, 09:16 PM
Ten sam bootleg z Torwaru produkcji banalnego (i mnóstwo innych) można też œcišgnšć z http://tracker.knopflertk.net. Tutaj zalogujecie się bez problemów, ale problemem jest tzw. ratio: jeœli nic nie będziecie wysyłać dostaniecie bana. Ale kilka bootlegów zmieœci się w limicie.
wielkie dzięki za namiar Uśmiech
właœnie cišgnę we flacu ten koncert, widze tam mnóstwo dobra, ale widzę też że łšcza doœć kiepskie, transfery starszych rzeczy cieniutkie. A o ratio potrafię zadbać w końcu już wiele lat człek walczy z torcikami Uśmiech
się napaliłem na Dire Straits Live In Sydney 24.06.1986 a tu seedów brak Smutny
Odpowiedz
Maciek - wielkie dzięki za udostępnienie nagrania na chomiku - jesteœ jak zwykle niezawodny Uśmiech.
Banalny - jeœli to czytasz - wielkie dzięki za nagranie koncertu, dobra robota i respekt Uśmiech.

Mariusz, zdjęcia obejrzałem, sš œwietne. Przeczytałem sobie także dyskusję jak rozgorzała po Twoich wpisach. Nie zniechęcaj się do Forum. Z doœwiadczenia wiem, że nie wszystko co pisze się z dobrymi intencjami, tak właœnie jest odbierane. Łatwo tu o niedomówienia i mylne interpretacje. Piszesz żywym i barwnym, pełnym emocji językiem. Internet ma jednak tę słaboœć, że nie wszystkie emocje sš odczytywane właœciwie. Łatwo tu kogoœ urazić, do kogoœ się zrazić etc. Ja osobiœcie widzę kilka sprzecznoœci w Twych słowach, lecz doceniam Twš asertywnoœć i wrażliwoœć na muzykę maestro. Wszyscy płyniemy jednš łódkš, więc nie ma sensu wytykać sobie braku profesjonalizmu.
Dzięki każdemu, kto zechciał podzielić się tutaj swymi pamištkami z koncertu - tymi nieprofesjonalnymi też Uśmiech.
Pozdrawiam
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Piotrd@May 8 2008, 10:13 PM

się napaliłem na Dire Straits Live In Sydney 24.06.1986 a tu seedów brak Smutny
ja mam sydney w audio i video na 2 vcd, podaj jakis serwer albo naucz robic torrenty, to bedziesz mial Uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@May 8 2008, 10:17 PM
Maciek - wielkie dzięki za udostępnienie nagrania na chomiku - jesteœ jak zwykle niezawodny Uśmiech.
Banalny - jeœli to czytasz - wielkie dzięki za nagranie koncertu, dobra robota i respekt Uśmiech.

Mariusz, zdjęcia obejrzałem, sš œwietne. Przeczytałem sobie także dyskusję jak rozgorzała po Twoich wpisach. Nie zniechęcaj się do Forum. Z doœwiadczenia wiem, że nie wszystko co pisze się z dobrymi intencjami, tak właœnie jest odbierane. Łatwo tu o niedomówienia i mylne interpretacje. Piszesz żywym i barwnym, pełnym emocji językiem. Internet ma jednak tę słaboœć, że nie wszystkie emocje sš odczytywane właœciwie. Łatwo tu kogoœ urazić, do kogoœ się zrazić etc. Ja osobiœcie widzę kilka sprzecznoœci w Twych słowach, lecz doceniam Twš asertywnoœć i wrażliwoœć na muzykę maestro. Wszyscy płyniemy jednš łódkš, więc nie ma sensu wytykać sobie braku profesjonalizmu.
Dzięki każdemu, kto zechciał podzielić się tutaj swymi pamištkami z koncertu - tymi nieprofesjonalnymi też Uśmiech.
Pozdrawiam
Ok, teraz ja coœ napiszę - zarówno do Ciebie, Kuba, jak i do wielu innych.

Dlaczego forum knopfler.pl jest jedynym mi znanym forum, na którym każdego traktuje się z, hm, nie wiem jak to nazwać - przymrużeniem oka?
Wydaję mi się, że nie dostrzegramy problemów i przede wszystkim nie podejmujemy żadnych kroków, aby ludzi, którzy psujš dyskusje na tym forum po prostu z niego usunšć.
Ba! Wręcz namawiamy ich do zostania z nami - tutaj mówię przede wszystkim o wypowiedzi Kuby piszšcego o tym, aby Hekselman się nie zniechęcał.

Mieliœmy fakungio - człowieka, których wszystkich obrażał i pisał kolosalne bzdury, zupełnie od rzeczy. Nikt go nie "zbanował", żadne administrator go nie ostrzegł. Rozumiem - należy wybaczać, można dać drugš, trzeciš szansę - ale nie można tolerować czegoœ cišgle, szczególnie jeœli widać, że główny bohater nie wnosi do dyskusji absolutnie nic.

Mamy kolejny przypadek - znów to samo, osoba, która przeklina, jest niesympatyczna, cišgle obraża się i oznajmia, że nie chce mieć z nami nic wspólnego - przypominam, że poprzedni "akcja" z Hekselmanem miała miejsce przed koncertem, kiedy oznajmił, że nie będzie już tutaj pisał, ponieważ nie chcemy realizować jego pomysłu z podœwietlonymi balonikami (dodajac przy tym, że "
Gwarantuję wam za to że zrobię na koncercie coœ że Mark i zespół zapamiętajš to - i choćby mieli sikać do łez na wspomnienie z tego - będš pamiętać WARSZAWĘ."
- ciekawe, co takie zrobił, że Knopfler i zespół "pamiętali Warszawę")

Sam fakt "sprzedawania zdjęć" - no coż ja jako osoba, znajšca się trochę na fotografii, mogę powiedzieć? Zdjęcia Hekselmana sš dobre, na dobrym poziomie - ale nie sš to zdjęcia zawodowego fotografa. To zupełnie nie ta półka.

Wydaję mi się, choć na tym już się nie znam zupełnie, że aspekt prawny pozostawia tutaj także wiele do życzenia. W końcu - zdjęć w celeach zarobkowych robić nie było można.
Przypomnę także, co Hekselman pisał od razu po koncercie:
"Chodzi o kasę: tuż po rozpoczęciu koncertu tabuny ochroniarzy przeczesujš widownię proponujšc co poniektórym "...pan pójdzie ze mnš..."
Poza widowniš dowiadujemy się: "...pan ma ZA DUŻY aparat i trzeba go do przechowalni..." i to KOSZTUJE 50 ZŁ.
I - nie ma dyskusji: pozwoliliscie wnieœc; legitymacje (różne) itp.
Mozna za to - DAĆ W ŁAPĘ.
To poważnie ...obkurcza aparat."

Nie wspomnę już o tym ile osób on obrażał - przykładem czego może być jego wypowiedŸ do mnie (naprawdę, to, że mówił o mnie nie ma żadnego znaczenia): "A to dlatego trzeba być żałosnym PALANTEM albo jej nie czytać by wycierać sobie publicznie mordę POLSKIM NOBLISTĽ!!!!".

Czy naprawdę, Kubo, chcesz, żeby taka osoba "nie zniechęcała się" do forum? Czy naprawdę uważasz, że jest to osoba, z która można rzeczowo i normalnie porozmawiać? Czy naprawdę uważasz jej język za "barwny", a nie po prostu za "ordynarny"?
&quot;Come up and feel the sun
A new morning has begun...&quot;
Odpowiedz