Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Filmy I Fotki Z Koncertu
Super fotki Mariusz mam pytanie czy masz je w dużej rozdzielczoœci tak aby można było wydrukować i wrzucić sobie w ramę Uśmiech
Odpowiedz
Dzieki! Uznanie - cholernie ważna sprawa!
Pcham na jakis serwer (od jamborre) swoje dwa nagrane kawałki - pcham juz 5 godzin!!!!
JEDEN.
Jak to nie wyjdzie to się zabiję. Ma ponad 1Gb wielkoœci bo to .wmv.
Ale - jestem dumny: tyle robionych zdjęć, tyle ganiania a nagrany kawałek (chyba do cholery najważniejszy na koncercie BO TA PIORUŃSKA GITARA ZJEŻDŻA!!Oczko Speedway at Nazareth wyszedł...halfprofi! No - jak na "hand made" - zadziwiajšco mała trzęsionka!
Za to pod koniec R&J to łapy mi latały jak po przepiciu: ja mam już ponad 50 i stanie 6min z łapami do góry to prawie Oœwięcim:-)
Ale za to ojej jaka satysfakcja!!!!
aaa..tu kolega pytał o większš rozdzielczoœć: po co?
Do prezentacji na monitorze 800x533 wystarcza chyba w zupełnoœci. A odbitki to już zupełnie inna historia - nie ma serwera coby pomieœcił tyle materiału we właœciwej rozdzielczoœci.

Inna sprawa że zdjęcia obrabia sie pod konkretne zastosowanie: inaczej do Internetu inaczej do wydruków i jeszcze zależnie od wielkoœci prezentacji....temat rzeka.
Jak trochę odpocznę - napiszę jakiœ ..tfu.. e s e j o moich doœwiadczeniach :how to do it...może komuœ dzieki temu wyjdš fajne zdjęcia z Pragi?
Na pewno - pomogę obrobić!
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
Odpowiedz
Ale chodzi o jedno góra dwa zdjęcia konkretne o wyższej rozdzielczoœci nie wszystkie Uśmiech
Odpowiedz
Jest już do œcišgnięcia koncert z Torwaru na Dime (http://www.dimeadozen.org) nagrany przez niejakiego banalnego. O jakosci jeszcze nie wiem, bo się œcišga ale mam parę bootlegów nagrywanych przez banalnego i zawsze jest ok!
Jest już też okładka do tego koncertu.
Odpowiedz
Dimeadozen to fajna sprawa Uśmiech tylko ze ja prubuje wskoczyć na wolne miejsce od paru miesiecy i nic z tego Smutny
Odpowiedz
Œwietne zdjęcia Mariusz.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Właœnie słucham bootlegu z Dime. Jakoœć jak na tego typu nagrania (audience) dobra. Znów mnie œciska w żołšdku i jakoœ nie dociera do mnie, że kilka dni temu Mark był na wycišgnięcie ręki.
Odpowiedz
Skonczyłem wrzucać zipy na serwer jamborego - można brać!
Jak sobie przypomnę jak ten "talerz" zaczšł zjeżdżać...
Normalnie - bliskie spotkanie trzeciego stopnia!
Zawsze miałem im za złe pewnš ...siermiężnoœć wystepów: no do tej ich muzyki wypadało na koncercie dać coœ jeszcze: jak Pink Floyd czy choćby Stones.
Może nie tak żeby ich zakasować od razu ale...
I wreszcie jest!
Baaaardzo mi sie to podobało - bardzo!
Obejrzyjcie Speedway.... i przeżyjcie to jeszcze raz: ja normalnie aż bym wydzierał się ile sił - jak wtedy, w finale tego utworu!
Super! Rozwijajš się!
100 lat Mark!
Pracuję by żyć! - nie: "żyję by pracować"
Odpowiedz
a mzoe ktos dac linka, login, haslo, do tego serwa? bo ja sie jeszcze nie spotkalem na forum, a chcialbym sobie possac troche tego koncertu i przezyc to jeszcze raz Uśmiech
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Poszukaj na forum. Było kilka razy wymienione.

B)
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Shangri-La, Postcards from Paraguay, So Fare Away, Cannibals, Going Home
http://pl.youtube.com/user/piotr4x4 Cannibals do œcišgnięcia w lepszej jakoœci
http://www.sendspace.pl/file/rxVGTuWP/
Odpowiedz
Trissi, to i ja się pisze na CD i DVD na ogólnych zasadach ^_^
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Trissi proszę dopisz mnie do listy chętnych Uśmiech

A może wyhodujemy jednak drzewko? Na zrobienie tylu kopii potrzeba sporo czasu...
Odpowiedz
Czeœć Uśmiech Poprosił bym i ja DVD z koncertu, skoro audio ma by㠜cišgalne, Trissi - dopisz i mnie, proszę Oczko
Ja swoich materiałów nie mam, nie chciałem ryzykować utraty/zniszczenia sprzętu, poza tym chyba lepiej skupiłem się na odbiorze nie majšc aparatu. Mogłem za to cały czas słuchać tego, co Mark z szanownymi Kolegami wyczyniał na scenie...

Z kolei apropos aparatów, to jakiœ cep z ochrony, który podstawowej wiedzy nawet nie liznšł, nie pozwolił mojemu ojcu wnieœć na Torwar cyfraka, twierdzšc, że to profesjonalny sprzęt ( chodzi o Panasonica FZ50 - kompakt, który wyglšda trochę jak lustrzanka ale w praktyce ma znacznie inne parametry )
Udało się natomiast wnieœć mamie kamerę i to nieco porzšdniejszš, lecz tutaj też pojawił się problem, nagrali tylko kilkanaœcie sekund z Cannibalsów, przyszedł boss, tym razem mówišcy po angielsku i chciał wyrwać kamerę o mały włos nie urywajšc ekranu lcd...

Koło mnie z kolei miejsce miał incydent, który z pewnoœciš widzieli muzycy...
Stałem jakieœ 1.5 metra od barierki nieco po lewej stronie, obok mnie goœć doœć skutecznie ukrył sobie kamerkę za głowš i kręcił. Dostał chyba ze 2 ostrzeżenia od ochrony, próbowali również wyrwać mu sprzęt aż tu nagle przez tłum przedarł się ten goœć z wielkimi słuchawkami na głowie i jeszcze jeden mięœniak z ochrony, oczywiœcie podeptali nas, rozepchnęli na boki, goœcia za fraki i wynieœli na kilkanaœcie minut... Moim zdaniem, mogli by chociaż przed scenš nie robić zadymy, żeby zespół nie widział całego zajœcia, lecz nie - jak show to na całego! Prawie jak Rutkowski...

Być może ten nagrywajšcy, o którym piszę wpadnie kiedyœ na forum, niech się odezwie bo jestem ciekaw co nagrał i w jakiej jakoœci bo kamerę miał niezłš Uśmiech

No to koniec mojego monologu Uśmiech
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Hej Kuba87
Widziałem jak faceta wyprowadzali. Stałem kilka metrów z tyłu i przeciskali się obok mnie. Myœlałem, że zasłabł.
Wiedziałem, że na trybunach łapiš za aparaty, ale teraz jak widać, na płycie też trzeba uważać Oczko
Odpowiedz
Po tym wszystkim, to jeszcze z kamerami jestem w stanie się jakoœ zgodzić - ok ale uważam za nieporozumienie fakt, że dla muła z ochrony klasa aparatu to jedynie jego wielkoœć. Na nic zdały się listy Paula, oficjalne postanowienia odnoœnie akceptacji aparatów NIE profesjonalnych na koncercie. Dla buraka powiedziano, że aparat duży=aparat profesjonalny=paparazzi=wyrzucić/zniszczyć a najlepiej do tego skopać ( to im najlepiej wychodzi ). Tak czy inaczej burdel organizacyjny i tym razem nieco zmšcił atmosferę... Smutny

Chyba następnym razem trzeba będzie wybierać się nie do Warszawy lecz np do Pragi, Berlina, może gdzieœ w Holandii?

No cóż, idę wreszcie spać Uśmiech

PS: Mariuszu H. Uśmiech - wielkie brawa i uznanie z mojej ( i ze mnš obecnych ) strony za zdjęcia, widać, że poœwięciłeœ się dla nich - gratulacje!
Z ciekawoœci, jakim sprzętem robiłeœ?
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Tak, też widziałem to zajœcie. Na lewo ode mnie wynosili za fraki jednego człowieka. Pierwsze, co mi przyszło do głowy to to, że chciał przez bramki przejœć, palił marychę, czy co... Ale nie przyszło mi do głowy, że takie traktowanie dotyczyło wniesienia aparatu!! Kurczę, oni go tak prowadzili, jakby to nie wiem, co to za przestępca był. Popychali, itd. Usłyszałem tylko z jego ust: "Panowie, spokojnie...". I tyle. Smutne.
Odpowiedz
A tak wracajšc do głównego tematu, to warto wejœć na You Tube i wpisać frazę w rodzaju "Knopfler Torwar". Uzbierało się już kilkanaœcie filmów. Jakoœć wiadomo, jaka... Ale jest pewien plus - ujęcia sš z najprzeróżniejszych miejsc Torwaru. Dopiero teraz zorientowałem się, jak wspaniale wyglšdała płyta przy Going Home. Jednak klaskali... Praktycznie wszyscy... Kurczę!
Pod tym względem na chwilkę warto było być na trybunach. Przyjemny to musiał być widok. Ale tylko na chwilkę, by to objšć wzrokiem. Oczko Bo 9 metrów od Marka nie oddałbym. I nie oddam. Oczko
Odpowiedz
Moim zdaniem powinni sie bardziej postarać na bramkach wejsciowych
a nie robić zamieszanie podczas koncertu. :angry:
Odpowiedz
Ten człowiek z kamerš byl bezpoœrednio za mnš i też mnie zszokowało, że wyprowadzili go jak członka mafii wołomińskiej.
Cały poczštek koncertu to była ze strony organizatorów jedna żenada, dziamdziaki z ochrony cały czas przeszkadzały w oglšdaniu koncertu biegajšc i kłócšc się z ludŸmi o kamery (w sprawie aparatów nie widziałem żadnych akcji), to było naprawdę denerwujšce.
Na koniec radoœnie, na Going Home została oœwietlona sala i - w nawišzaniu do słów Steveena - wyglšdało to super z trybun, ja stojšc w pierwszym rzędzie na kilkanaœcie sekund obróciłem się plecami do sceny, chcšc zobaczyć co widzi Mark - naprawdę to był piękny widok. Mark widział tysišce klaszczšcych i szczęœliwych ludzi. Ten obraz to także jedna z moich piękniejszych pamištek z tego koncertu.
Odpowiedz