Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brothers In Arms 20th Anniversary Edition
limitowana edycja....
znajac zycie to po godzinie od premiery juz jej nie bedzie
Odpowiedz
i tu nie masz racji, bo już po 1 sekundzie nie będzie, bo wygląda na to, ze polskie przedstawicielstwo firmy płytowej wcale nie będzie miało tej wersji w katalogu
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by aaadam@May 17 2005, 01:03 AM
i tu nie masz racji, bo już po 1 sekundzie nie będzie, bo wygląda na to, ze polskie przedstawicielstwo firmy płytowej wcale nie będzie miało tej wersji w katalogu
tego tez sie obawaiałem Smutny
Odpowiedz
Otrzymałem, dziś (17 maja) Oczko wiadomość, że płyta będzie dostępna w Polsce. Uff kamień z serca Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
juz sie nie moge doczekac
Odpowiedz
I tak sobie chyba tego nie kupie, bo trzeba mieć dobry sprzęt żeby tego posłuchać -_- . A ja takiego niestety nie posiadam(myślę o kinie domowym).
All the way down the telegraph road
Odpowiedz
ja na szczescie mam zarówno kino jak i 5.1 zestaw na kompie
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by mencin@Apr 14 2005, 06:06 AM
Aaaadam, 5.1 wcale nie oznacza, ze kazdy instrument jest w osobnym kanale i wcale nie jest to nienaturalne dla muzyki. W stereo (poza niektorymi wyjatkami z dawnych lat, np. The Beatles) tez nie masz podzialu, ze w lewym kanale masz gitare, a w prawym klawisze.

Skoro znasz DSTOM wiesz, ze jest tam bardzo duzo dziwnych dzwiekow, glosow, oglosow krokow, pieniedzy, zegarow, smiechow- teraz pomysl, ze slyszysz kroki, ktore nie przechodza z lewej na prawo, ale czlowiek obchodzi cie dookola. Wyobraz sobie efekt stereo, ale nie w glosnikach "lewy-prawy", ale "lewy tyl-prawy przod", kiedy w tym samym czasie inny instrument slychac w stereo "prawy tyl-lewy przod", wyobraz sobie, ze kazdy beben perkusji slyszysz w innym glosniku i czujesz sie jabys siedzial na miejscu Masona, wyobraz sobie... mozna dlugo wymieniac, ale zaraz musze isc do pracy... Uśmiech

5.1 wcale nie jest nienaturalne dla muzyki, to po prostu kolejny etap w ewolucji odtwarzania. Floydzi wiedzieli juz 32 lata temu, ze stereo to tylko etap przejsciowy (DSOTM byla nagrywana w kwadro, ale rynek, a w zasadzie brak sprzetu na nim) wymogl wydanie stereo. Czlowiek ma dwoje uszu, ale mimo to slyszy "trojwymiarowo" i 5.1 jest bardziej naturalnym modelem. Stereo gubi mase informacji z powodu "stloczenia" masy dzwiekow w dwoch kanalach, 5.1 daje im wiecej przestrzeni.

Jeszcze w kwestii koncertow: zazwyczaj w najwazniejsze instrumenty slyszysz w przednich glosnikach, w tylnych dzwieki, ktore dopelniaja "przestrzen", a czesto odtwarzane samodzielnie sa bez sensu lub jakies "stojace" dzwieki klawiszy i.... PUBLICZNOSC!!! Czujesz sie jakbys siedzial w pierwszym rzedzie Sali Kongresowej slyszac za soba oklaski.

I zapomnij o selekcji "w jednym kanale jeden instrument", to naprawde wcale tak nie wyglada (gra).

mencin
Mencin, oczywiście masz rację - to był skrót myslowy z każdym instrumentem w innym kanale. Jednak słyszałem takie płyty gdzie tak jest, że nie ma wyraźnej sceny muzycznej a instrumenty są "rozrzucone" po kanałach.
Jeśli chodzi o koncerty to taka forma jest jedyną wg. mnie dopuszczalną: sprzodu zespół na tyłach pubiczność.
Posiadam sprzęt 5.1 ale i posiadam dobre stereo i powiem, że mając parę pozycji w obu wersjach .............. częściej ich słucham w stero. 5.1 to przede wszystkim filmy.
Odpowiedz
Dzisiaj się dowiedziałem w Universalu tyle, co już wcześniej było wiadomo: że w ogóle u nas będzie. Język I nie odnotowali nawet faktu opóźnienia - premiera jest niby 9 maja tylko płytek fizycznie nie ma Język
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Bo oni są zapatrzeni w zupełnie inne tytuły :angry:
Odpowiedz
ano
poza tym czas mslec o sprowadzeniu płytki z CZech
Odpowiedz
czy kotś wie co dzieje się z tą premierą?
Odpowiedz
Wlasnie po powrocie z weekendu dostalem w swoje rece przesylke z Amazon UK. Piekne wydanie, limitowane. I mam problem - na moim sprzecie odtwarzacz dvd widzi go jako zwykle CD i dziala 2 kanalowo Smutny moze ktos podpowie o co chodzi? Mialem kiedys plyty z plikmi w systemie 5.1 i nie bylo problemu....
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Raingod@May 30 2005, 01:31 AM
Wlasnie po powrocie z weekendu dostalem w swoje rece przesylke z Amazon UK. Piekne wydanie, limitowane. I mam problem - na moim sprzecie odtwarzacz dvd widzi go jako zwykle CD i dziala 2 kanalowo Smutny moze ktos podpowie o co chodzi? Mialem kiedys plyty z plikmi w systemie 5.1 i nie bylo problemu....
a Twój odtwarzacz to SACD czy DVD-AUDIO ? o ile dobrze pamiętam ta płytka to SACD

SACD ma inny format zapisu od DVD / DVD-AUDIO pomimo iż nośnikiem też jest DVD

moze znajdziesz coś więcej na:

http://cdrinfo.pl/artykuly/dvd_sacd/
Odpowiedz
wiec powinno u mnie dzialac
Odpowiedz
Już to chyba pisałem gdzieś wcześniej ale się powtórzę. To nowe wydawnictwo jest tak jak wiadomo w formacie SACD ale jest to wersja hybrydowa tzn. jedna warstwa ma format SACD (5.1), a druga CD (2.0). I jeśli odtwarzacz nie obsługuje formatu SACD to nie ma siły by usłyszeć 5.1 kanałów np. na odtwarzaczu DVD. SACD nie jest kompatybilny z formatem DVD, jednak nic nie stoi na przeszkodzie aby odtwarzacz czytał wszystkie formaty.
Odpowiedz
Niestety to prawda co napisał Grzegorz. Ja też z tej płyty nic nie "wycisnę" Smutny
Odpowiedz
Czy dobrze zrozumiałem, że płyta jest już do kupienia? Jeśli tak - to gdzie i za ile?
Odpowiedz
nie widdzialem jeszcze
tylko taki pack 2 plyty Dire Straits i Commu w cenie jednej
Odpowiedz
znalazlem na amazonie ta plytke ale prawie 34$ :wacko:
Odpowiedz