Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary
To bšdŸ co bšdŸ Mistrz kończšc płytę 5 maja mi sprawił wielki prezent na urodziny Oczko
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
No to wszystkiego najlepszego Ania Uśmiech Ja otrzymałem podobny prezent tzn. TNH Missing... tylko że wtedy płyta dokładnie się ukazywała. Ale jeszcze wtedy o tym nie wiedziałem Oczko I też 5 była w dacie Uśmiech Czekamy na dokładnš date.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Kochani Fani MK!
Właœciwie to sam nie wiem od czego zaczać....
Może tak.
Coœ mi się wydaje, że Mark niezupełnie zakończył prace nad nowš płytš 5 maja 2007 roku. Skšd takie przypuszczenia??? Otóż tak się złożyło, że przez kilka ostatnich dni byłem w Londynie. I w niedzielę 6 maja wybrałem się na "osobiste" zwiedzanie tego miasta. Jako cel nr 1 postawiłem sobie miejsce zwišzane z Markiem. Jego dom i/lub studio. Problemem było to, że nie znałem dokładnego adresu. Szczególnie trudno znaleŸć adres studia mistrza. Jednakże postanowiłem je znaleŸć. Mój kumpel, który mieszka w Londynie od kilkunastu lat zasugerował, ze nazwa studia mogła się wzišć od nazwy ulicy. Więc poszukiwaliœmy British Grove Street/Road. I......... znaleŸliœmy małš uliczkę (ok.120-150m.). To była British Grove. Wzdłuż uliczki cišgnš się urocze domki. Jednak nigdzie nie widać studia. Co prawda na jednej kamienniczce była tabliczka (bodaj) Annabela Studio, ale coœ mi nie pasowało. Zapytałem więc przechodnia o studio MK. Niestety, nie miał pojęcia. Jednak jeden budynek nie dawał nam spokoju. Zaczšłłem mu sie przyglšdać dokładniej. Mało okien, pełno kamer i oprócz drzwi wejœciowych także duża brama wjazdowa. Pomyœlałem: to musi być tu!!!!!!! Dla pewnosci zapytaliœmy jeszcze mieszkańca pobliskiego domu. Potwierdził nasze przypuszczenia.

cišg dalszy nastšpi.......
and what have you got at the end of the day........
Odpowiedz
Witamy serdecznie nowego użytkownika forum !!

Oj ciekawie kolega zaczyna - czekamy na dalsze zapiski...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Poziom adrealiny roœnie!
Odpowiedz
Witaj na Forum, Snake Uśmiech
Potwierdziles moje przypuszczenia co do tej malej uliczki British Grove Oczko, to byl moj pierwszy strzal jesli chodzi o lokalizacje studio MK. Juz za kilka miesiecy sie tam wybieram Uśmiech.

PS Czekamy na ciag dalszy!

Cytat:Coœ mi się wydaje, że Mark niezupełnie zakończył prace nad nowš płytš 5 maja 2007 roku. Skšd takie przypuszczenia???
Informacja jest z pierwszej reki i pochodzi od Guy'a Fletchera. Oczywiscie zakonczenie pewnego studyjnego etapu nie musi sie rownac z zakonczeniem prac w ogole.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Snake zaraz na sam poczštek wytoczył najcięższe działo Oczko Szczęœciarz Uśmiech Tę informację mamy od samego dr Fletchera. A skšd przypuszczenia, że Mark niezupełnie zakończył pracę nad nowš płytš? Oczko Przecież tak naprawdę wiadomoœci z obozu MK mamy z pierwszego Ÿrodła.
Odpowiedz
Snake jakbys zwiedzil stronke Guya to zobaczylbys na zdjeciu
widok z tego domku na uliczke Uśmiech wiec trafilbys od razu

zawsze tez mozna zaczekac pod domem marka i zobaczyc gdzie jedzie

ps bedziesz na zlocie 16 czerwca ?
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Coraz więcej osób pyta o nowš płytę MK i muszę powiedzieć że słowa dr Fletchera rozpalajš mojš wyobraŸnię Uśmiech Bo jeœli pojawiajš sie przymiotniki zadziwiajšca czy zdumiewajaca no to chyba nie może być inaczej. Wiadomo Guy Fletcher jest mało obiektywny i on to podkreœla, ale jest też bardzo dumny z nowej płyty MK. Kurcze nie mogę się doczekać Oczko
Odpowiedz
Robsonie, ja też. Oczko Chyba każdy... Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Zgodnie z obietnicš - cišg dalszy "prywatnej podróży po Londynie"

Jednak zanim to nastšpi, to pozwolę sobie krótko na pytania martineza (do pytań kooby i robsona jeszcze wrócę). Oglšdałem zdjęcia studia na stronach GF, ale (mam takie wrażenie) niewiele by mi to pomogło. Z resztš szukanie było baaardzo ekscytujšce.
W razie potrzeby bardzo chętnie objaœnię dokładnie trasę do British Grove Studio.

Wracajšc do moich zapisków.
Najpierw dokładnie, niemal centymetr po centymetrze poszedłem wzdłuż studia i z powrotem. Przyglšdałem się każdej cegiełce. Tak, cegiełce, bo od frontu de facto okien nie ma (sš jedynie wšskie na górnej kontygnacji, ale te ledwo widać).
Potem przyjrzałem się stojšcym z boku studia samochodom. Najbardziej rzucało się w oczy Porsche. Myœlę sobie: nie, to nie jest auto Mistrza. On przecież preferuje motory...... Mniejsza o motoryzację.
Robię pierwsze zdjęcie studia. Potem drugie. Zanim jednak zrobię trzecie - pomyœlałem - zadzwonię do drzwi. Co z tego, że jest niedziela godzina 16.30. Nawet jeœli nikogo nie ma to i tak sobie nie daruję, ze nie zadzwoniłem.
Chwila zawahania, do których drzwi zadzwonić. Hmmmmm.... Wybieram te przy których w oknie jest karteczka z napisem 20 British Grove Entrance&Deliveries.
Dzwonię........

ciag dalszy nastšpi.......

PS. Na chwilę obecnš jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć czy dotrę na zlot.
Odpowiedz
Niesamowite. Nie zasnę....
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Ta opowieœć bardziej trzyma w napięciu niż wszystkie częœci "Piły" razem wzięte Duży uśmiech
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Dawkujesz nam dawkujesz Snake Oczko No dobrze czekamy Uśmiech
Odpowiedz
Oj, ja tez nie zasne Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
witajcie,
Zgodnie z obietnicš pora na częœć trzeciš (nikt nie powiedział, że ostatniš) Duży uśmiech
Tak więc zadzwoniłem.
Czekam......
Słyszę, że ktoœ idzie. Myslę sobie: nie jest Ÿle. Pomimo niedzieli jest chociaż jakiœ stróż.
Klank zapadki zamka od drzwi i kogo w nich widzę..........???????
Tych z Was, którzy typowali Marka muszę rozczarować. Język To nie był on.
W drzwiach British Grove Studio stanšł znany nam z pamiętnika Fletch'a - "....a cool looking Richard Cooper".
Najpierw upewniam się, czy to aby na pewno studio MK. Potwierdza, ze tak. Przedstawiam się i pytam czy pozwoli mi wejœć do œrodka bym zrobił kilka fotek (dla siebie i dla Was - fanów MK). Niestety odmawia. Nalegam. Proszę o chociaż kilka sekund. Mówię, że jestem z Polski i przemierzyłem tysiace kilometrów.
W odpowiedzi słyszę bardzo uprzejme: sorry I can't. We're WORKING!!!
Upsss! Myœlę sobie: cholera, przecież jest niedziela a tu chłopaki nadal walczš nad albumem. Więc rzucam do Richard'a jeszcze jedno pytanie (bodaj najważniejsze):
Is Mark inside???
- no, he isn't.

I tak właœnie dowiedziałem się, że pomimo niedzieli prace nad albumem trwajš. Niewykluczone, że były to tylko drobne retusze. Tak jak niewykluczone, że to nie koniec mojej historii......

PS. teraz już wiecie skšd przypuszczenia, że prac nad płytš nie ukończono 5 maja.

I jeszcze proœba. Proszę podajcie adres serwera, gdzie mógłbym umieœcić zdjęcia. Jeœli to kogokolwiek interesuje.... Oczko
Odpowiedz
Admini błagam podajcie adres serwera dla Snake.
Snake - a swojš drogš Ty jesteœ niesamowity.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Admini koniecznie!!!
Odpowiedz
Tak jest - koniecznie!

Snake, Andrzej ma racje, to niesamowite. Ale ja typowalam Marka Język
We'll make it to

Odpowiedz
Snake, mozesz zaladowac foty na ktorys z darmowych serwerow, np http://www.imageshack.us/

Fajna historia, czekamy na dokonczenie Uśmiech. Richard Cooper jest z tego co zrozumialem, stalym pracownikiem studia wiec niekoniecznie zajmuje sie tylko i wylacznie pracami nad albumem MK.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz