Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Markowe Podsumowanie 2006
Rok zaczšł się cudownie Oczko

24 kwietnia otrzymaliœmy długo zapowiadany album All The Roadrunning Marka Knopflera&Emmylou Harris

Potem oczywiœcie trasa już nie tak wielka ale jakże moim zdaniem udana. Poczštek 26 maja w Belgii. Finał 30 czerwca w Berkeley. 25 koncertów. 15 na Starym Kontynencie, 10 w Ameryce Pólnocnej

I dla Nas ważny 28 dzień maja . Mocna ekipa z Polski wyrusza do Hamburga na koncert MK&EH. Po drodze mnóstwo niezapomnianych wrażeń a sam koncert? Przeżycie.

Płyta Brothers In Arms 20 lat póŸniej otrzymuje Grammy jako Best Surround Sound Album. ( 8 luty Los Angeles)

Planowane na sierpień wydanie DVD ze wspólnych występów Marka Knopflera i Erica Claptona After Midnight Live z 1988 po Stanach nie wiem czy ujrzało œwiatło dzienne ale fakt wart odnotowania Oczko

Mark goœcinnie na płycie Tony Joe White'a Uncovered w nagraniu Not One Bad Thought. I nie tylko gra na gitarze a udziela się również wokalnie.

Mark goœcinnie na płycie Paula Burcha East to West w nagraniu Before The Bells. Niestety wcišż nie udało mi się dotrzeć do tego utworu.

20 wrzeœnia w Boothbay Harbour w Opara House, USA ma miejsce niezwykły charytatywny koncert. Mark Knopfler Guy Fletcher, Richard Bennett i Glenn Worf akustycznie wykonujš jak dla mnie setlistę marzeń:

Done With Boneparte
Sailing to Philadelphia
Donegan's Gone
Rudiger
The Trawlerman's Song
Romeo & Juliet (W/Richard doing end solo)
Song For Sonny Liston (MK & Glen)
Marbletown
Devil Baby
Baloney Again
Postcards From Paraguay
Whoop De Doo
All That Matters (MK, Richard & Guy)
A Place Where We Used To Live
Going Home - Wild Theme
If This Is Goodbye

Tak dla przypomnienia Oczko

13 listopada otrzymujemy koncertowy album Real Live Roadrunning będšcy zapisem ostatniej wspólnej trasy z Emmylou Harris. Płyta wizyjna i do słuchania z 28 czerwca z Los Angeles. W sumie 17 utworów na DVD i 14 na CD które w wiekszoœci się pokrywajš. Bonusem na plycie do sluchania jest All That Matters z Waszyngtonu.

Mark na płycie Joolsa Hollanda Moving Out To The Country. Wykonuje standart Hanka Williamsa You Win Again.

Moze coœ Wam sie jeszcze przypomni Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Dec 28 2006, 07:21 PM
Planowane na sierpień wydanie DVD ze wspólnych występów Marka Knopflera i Erica Claptona After Midnight Live z 1988 po Stanach nie wiem czy ujrzało œwiatło dzienne ale fakt wart odnotowania Oczko

ujrzalo Wywracanie oczami
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Tak już też dał mi znać Raingod. Dzięki Ania Oczko
Odpowiedz
Witam

Moim zdaniem rok 2006 to delikatne rozczarowanie, mam tutaj na myœli głównie płytę z Emmylou Harris. Szumnie zapowiadany duet dla mnie okazał się lekkim niewypałem. Mark o.k., przyzwoity poziom, produkcja, aranżacje itd. ale pani Harris to zdecydowanie nie mój typ, mam na myœli głównie głos.

Czekam na coœ innego.

Pozdrawiam
Odpowiedz
Akurat szumnie zapowiadany to on nie był Uśmiech Z naszej perspektywy może tak, ale medialnie? Bez echa Uśmiech
Odpowiedz
Hermes można na rok 2006 spojrzeć innaczej...
Drugiej płyty z EH Mark już nie nagraUśmiech a na pewno nie w 2007 r.
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Robsonie, do Twojego podsumowania roku 2006 dodałbym jeszcze uroczystoœć w Newcastle, gdzie Marka uhonorowano Srebrnym Sercem oraz nagrodš za życiowe osišgnięcia.

19 paŸdziernika 2006 - Variety Club Uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
O tak Kuba! Oczko Czekałem na Ciebie i tę informację Uśmiech To właœnie podczas tej uroczystoœci Mark zagrał nasz ulubiony temat filmowy czy może z nadmiaru wrażeń zaczynajš mi się plštać zeznania? Duży uśmiech
Odpowiedz
"Srebrne serce i nagroda za zyciowe osiagnięcia" cudnie to brzmi - tak samo jak dzwieki muzyki Marka.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Czy wie ktoœ o co chodzi z tym "Srebrnym sercem"?
Odpowiedz
Silver Heart to takie wyróżnienie przyznawane przez Variety Club w Wielkiej Brytanii dla zasłużonych obywateli (głównie artystów, ale tez sportowców np). Variety Club działa w całym kraju a jego regionalne oddziały honorujš Osobistoœci, które w szczególnoœci zasłużyły się promowaniem swego regionu, czyli takich, którzy sš swego rodzaju Local Hero's. Głównym celem Variety Club jest jednak działalnoœć charytatywna, szczególnie na rzecz chorych i niepełnosprawnych dzieci. Działalnoœć tę wspiera wiele znanych osobistoœci ze œwiata artystycznego oraz sportowego a za szczególny i długotrwały wkład honoruje się je właœnie odznaczeniem Silver Heart, czyli Srebrnym Sercem. Marek otrzymał takie wyróżnienie w zeszłym roku i Variety Club zorganizowało uroczysty lunch na Jego czeœć. Pisaliœmy o tym wydarzeniu w tym wštku: http://www.forum.knopfler.pl/index.php?showtopic=1053 Uśmiech

Cytat:Originally posted by Robson
To właœnie podczas tej uroczystoœci Mark zagrał nasz ulubiony temat filmowy czy może z nadmiaru wrażeń zaczynajš mi się plštać zeznania?
Dokładnie Roberto, Local Hero zabrzmiało w bardzo odpowiednich okolicznoœciach Oczko
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by ania+Dec 28 2006, 08:35 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (ania @ Dec 28 2006, 08:35 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@Dec 28 2006, 07:21 PM

ujrzalo Wywracanie oczami [/b][/quote]
Widziałem to DVD w sklepie gdzieœ na mieœcie. A u mnie w sklepie jest w wersji audio, czyli 2 CD w digipacku Oczko
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Dzięki za wyjaœnienie, Koobaa. Rzeczywiœcie, czytałem to wtedy na naszym forum, ale jakoœ nie skojarzyłem... Fajnie, że Marek takie rzeczy robi, fajnie też, że to zostaje pokazane i docenione! Ciekawe, czy słyszał o naszej WOSP?
Odpowiedz