Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe Dvd Z Universal City
NIe ma za co, też wiele z tego forum otrzymałem...
Odpowiedz
Dziadku dotarł do Ciebie mój PW z proœbš?
Odpowiedz
Przed chwilš dotarła do mnie bardzo radosna wieœć z Niemiec. Dosłownie w tej samej chwili skierowałem do Waldka Jambore pytanie czy się udało a On właœnie kupował CD Real Live Roadrunning Oczko Już jestem spokojny. Natomiast u nas wcišż ćma...
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Wreszczeie dziœ udało mi się zakupić nowe DVD...
i to ostatniš sztukę!!Uśmiech

Jeœli chodzi o pierwsze wrażenia to od strony czysto technicznej na pewno spodziewałem się lepszej jakoœci dziwięku i obrazu...
Jak na oficjalne wydawnictwo uważam że nie powinno być ujęć gdzie 3/4 ekranu zasłania czyjaœ głowa...

Natomiast sam koncert zaskoczył mnie pozytywnie...
nie słuchałem bootlegów z tej trasy i spodziewałem się raczej wokalnej katastrofy... a tu miłe zakoczenie...
Mark na prawdę œwietnie się przygotował.., Speedway, Why worry, Bonaparte, Belle Star... znakomite.
Odnoszę natomiast wrazenie ze Emmy na żywo nie wypada najlepiej... i generalnie im jest jej mniej tym lepiej... a najlepiej wcale.
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
A ja trzymam wlasnie w reku wersje Deluxe, 2 disc set Oczko
Przyszlo z amazon.de
Uśmiech
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hillbilly+Nov 17 2006, 12:44 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (hillbilly @ Nov 17 2006, 12:44 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Jeœli chodzi o pierwsze wrażenia to od strony czysto technicznej na pewno spodziewałem się lepszej jakoœci dziwięku i obrazu...[/b]

To może zależy od sprzętu, albo "wrażliwoœci ucha", bo ja mam wrażenie, że tak dobrze nagranej technicznie płyty koncertowej Mark jeszcze nie wydał...

Cytat:Originally posted by hillbilly@Nov 17 2006, 12:44 AM
Jak na oficjalne wydawnictwo uważam że nie powinno być ujęć gdzie 3/4 ekranu zasłania czyjaœ głowa...

Chyba realizatorzy mieli taki zamysł, żeby ten koncert celowo upodobnić nieco do bootlegów, stšd ujęcia "z publicznoœci". Mnie natomiast urzeka wiele ujęć muzyków wprost ze sceny, czujemy się jakbyœmy byli uczestnikami koncertu, ale na scenie - gramy razem z zespołem Oczko

<!--QuoteBegin-hillbilly@Nov 17 2006, 12:44 AM
Odnoszę natomiast wrazenie ze Emmy na żywo nie wypada najlepiej... i generalnie im jest jej mniej tym lepiej... a najlepiej wcale.[/quote]

To fakt, ze nie zabłysła wokalnie, zwłaszcza przy Marku, który dał niezły popis œpiewu. Niemniej jednak w piosenkach z najnowszej płyty jakoœ by jej brakowało. Głos Emmy jest częœcia składowš tych paru piosenek i jako, że jako takie je poznaliœmy, myœlę, ze bez niej byłyby poprostu uboższe.
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Zauważyłem, że tak delikatnie zaczynacie porównywać głosy Marka i Emmy Duży uśmiech No no nie powiem robi się ciekawie Oczko Nie pamietam kiedy ostatnio byliœmy œwiadkami tak bardzo kontrastowej płyty a co za tym idzie trasy koncertowej. Przecież wielu uważało i uważa do dziœ że te głosy były, sš nie do pogodzenia. Być może przemawia przeze mnie (zreszta nie pierwszy razUśmiech) brak obiektywnej krytyki ale gdyby tak spojrzeć na to troszeczkę inaczej to naprawdę jesteœmy œwiadkami dużego wydarzenia w twórczoœci MK. Z czasem i z upływem lat będzie widać to wyraŸniej.
Ona rodowodem z Nashville i z czystym krystalicznie wysokim głosem- On zakochany w Nashville z niskim i odrobinkę "zadymionym" wokalem. Potrafili znaleŸć unikalny wspólny mianownik mimo tak wyraŸnej wokalnej różnicy. Przecież sš na dwóch różnych biegunach. A kiedy oboje sš na jednej scenie poprzeczka momentalnie skacze do góry. Tu już nic nie można poprawić tak jak w studiu.
Œledzšc poczynania MK można było się spodziewać płyty z Emmylou H. Płyta mnie zachwyciła a ostatnia trasa udokumentowana na Real Live Roadrunning jest jakby kropkš nad I. Będšc w Hamburgu często powtarzaliœmy, że to najlepszy występ MK jaki widzieliœmy. Oczywiœcie nie wszyscy tak mówili. Ja powtarzałem często. Czas trochę zweryfikował i obecnie stawiam go na równi z pierwszym koncertem MK w Polsce. Pewnie odczucia byłyby jeszcze inne gdybym przeżył DS na żywo Oczko
Dobrze kończę te moje refleksje jednak z krytycznš uwagš. Emmylou Harris przy All That Matters w Waszyngtonie pokazała prawdziwš klasę. To pewne. Gdy posłucha się jej solowych płyt tylko się człowiek w tym utwierdza. A mimo to nie mogę się przekonać do All That Matters z udziałem Emmy. Mark solo wypada zdecydowanie lepiej i bardziej mnie przekonuje. Emmylou jest za bardzo na pierwszym planie i All That Matters trochę jak dla mnie traci ze swojej kołysankowej stylistyki. Ale to naprawdę jedyny wyjštek Uśmiech
Odpowiedz
W Kanadzie ten album ukaże się 28 listopada. Na razie się więc nie wypowiadam Oczko
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Wczoraj wieczorem po raz kolejny już nie zliczę który nastawiłem Real Live Roadrunning ale tym razem wybrałem sobie poszczególne fragmenty. I zwracam szczegolnš uwagę na Speedway At Nazareth . Kapitalne ujęcia całego zespołu. Zbliżenia gitary Marka fantastyczne. Ujęcia zza perkusji naprawdę to wszytko robi wrażenie. A sam utwór? Czy trzeba mówić coœ jeszcze? Bezdyskusyjnie Koncertowa Klasyka!!! Uśmiech
Odpowiedz
Na poczštku chciałbym pokłonić się i podziękować z całego serducha Dziadkowi Uśmiech , ponieważ dzieki niemu trzymam właœnie w rękach pięknie wydane 2-płytowe wydwnictwo "RLR".

Wydawnictwo w Polsce oficjalnie niedostępne... Polscy Fani MK "dziekujš bardzo" polskiemu Universalowi. Co wiecej w sklepie, który według właœciciela jest... "nie dla idiotów" w Gdańsku wydawnictwo jednopłytowe "RLR" kosztuje więcej niż wydawnictwo 2-płytowe w tym samym sklepie w Niemczech!!! Czy trzeba jeszcze jakiegoœ komentarza?

Co do zawartoœci to na razie przejrzałem doœć pobierznie, ale dreszczyk emocji się pojawił, dlatego spodziewam się o wiele wiecej takich dreszczyków Uśmiech

pozdrowionka od Pablosana
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
...a byla juz mowa o tym, ze to jedna z najlepszych (moim zdaniem Uśmiech ) markowych okladek Uśmiech strasznie okropecznie mi sie podoba Wywracanie oczami Uśmiech ^_^

przyjemnego ogladania Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Jeœli dobrze policzyłem 9 okładka z wizerunkiem gitar Uśmiech Mnie też bardzo się podoba. Te dwie gitary bardzo dobrze ilustrujš duetowe wieczorne spotkania Uśmiech
Odpowiedz
Tak tak, mówiliœmy już o tym Uśmiech To już czwarta oficjalna okładeczka z Nationalem w roli głównej Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@Nov 22 2006, 04:10 PM
To już czwarta oficjalna okładeczka z Nationalem w roli głównej Oczko.
tusze ze mrozyc oko mam z akcentem na ta 'role glowna' ... ktora na skutek duetu zostala podzielona na dwoje Uśmiech Oczko
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pablosan@Nov 21 2006, 10:57 PM
Na poczštku chciałbym pokłonić się i podziękować z całego serducha Dziadkowi Uśmiech , ponieważ dzieki niemu trzymam właœnie w rękach pięknie wydane 2-płytowe wydwnictwo "RLR".

Wydawnictwo w Polsce oficjalnie niedostępne... Polscy Fani MK "dziekujš bardzo" polskiemu Universalowi. Co wiecej w sklepie, który według właœciciela jest... "nie dla idiotów" w Gdańsku wydawnictwo jednopłytowe "RLR" kosztuje więcej niż wydawnictwo 2-płytowe w tym samym sklepie w Niemczech!!! Czy trzeba jeszcze jakiegoœ komentarza?
Dwupłytowa wersja ukazuje się w Polscew poniedziałek Uśmiech Będzie parę złotych droższa, w zależnoœci oczywiœcie od sklepu.
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Jezeli okaze sie to prawda, to zwracam honor Universalowi, aczkolwiek jak zaptalem we wszystkich sklepach muzycznych w Trójmiescie, to w żadnym nie dostali informacji, że wytwórnia Universal Polska wyda 2-plytowa edycje. Natomist bylo info, ze wydanictwo 2-plytowe w Polsce niedostepne... Byłem również nz stronie Universala w Polsce i powiem szczerze nie oszolomiła mnie merytorycznie Smutny
Odpowiedz
Ja dostałem tš informację wczoraj w oficjalnym newsletterze Universalu. Także musi być wiarygodna Oczko
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Kupiłem wczoraj w MM za 75 zł bez cd. Koncert niesamowity - DTS robi nieziemskie wrażenie, każdy instrument słychać doskonale, obraz też żyleta ogólnie 10/10.
tea
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Nov 18 2006, 04:43 PM
Będšc w Hamburgu często powtarzaliœmy, że to najlepszy występ MK jaki widzieliœmy. Oczywiœcie nie wszyscy tak mówili. Ja powtarzałem często. Czas trochę zweryfikował i obecnie stawiam go na równi z pierwszym koncertem MK w Polsce. Pewnie odczucia byłyby jeszcze inne gdybym przeżył DS na żywo Oczko
Mówiłem o tym już chyba, ale powtorzę raz jeszcze, że najlepszym (od strony muzycznej) koncertem MK na jakim byłem) było zdecydowanie STP-Warszawa'01. Moim skromnym zdaniem Mark miał wówczas najlepszš ekpię muzyków ze sobš, a Mike Henderson wnosił bardzo, bardzo dużo! Cóż można tylko żałować, że oficjane zapowiadane DVD z koncertu w Madrycie, jak to okreœlił GF na swojej stronie: "umarło" Smutny

Najnowsze wydawnictwo Marka podoba mi się oczywiœcie, nawet bardzo, ale STP byłoby tš "wisienka" na torcie Oczko
Odpowiedz
Niewštpliwie duże znaczenie że tak wysoko oceniam koncert MK&EH w Hamburgu miało nagłoœnienie Color Line Arena. Bez zarzutu i wszystko idealnie wyważone. Byłem na trzech koncertach MK w Polsce ale dopiero Hamburg uzmysłowił mi że jeœli koncert jest dobrze nagłoœniony to jest to przeżycie którego się nie zapomina. Wychowałem się na DS tak jak my tu wszyscy ale jeœli tamtego dnia DS mi nie brakowało to już coœ oznacza. Cieszę się że dzięki Real Live Roadrunning mogę przeżywać to na nowo.

ps. Mark powiedział kiedyœ że woli grać dla mniejszej liczby odbiorców ale takich którzy wiedzš o co w tym chodzi. Cieszę się że należę razem z Wami (mam nadzieję) do tego przedziału Uśmiech
Odpowiedz