Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hamburg
Sš cudne! Oczko A pierwsze od prawej specjalne dla Nas. Wprawdzie Mark trochę niewidoczny ale to jest ta chwila. Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Jun 2 2006, 07:17 PM
Sš cudne! Oczko A pierwsze od prawej specjalne dla Nas. Wprawdzie Mark trochę niewidoczny ale to jest ta chwila. Uśmiech
Przyłšczam się,
ale mam cichš nadzieję,że Anrom ma coœ więcej Uśmiech
Odpowiedz
http://img371.imageshack.us/my.php?image...6833fb.jpg

Z kostkš go uchwyciłeœ. (Jak dla mnie doœć niezywkłe.)
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pogdan@Jun 2 2006, 08:35 PM
http://img371.imageshack.us/my.php?image...6833fb.jpg

Z kostkš go uchwyciłeœ. (Jak dla mnie doœć niezywkłe.)
TO RARYTAS
Odpowiedz
Powstaje pytanie co akurat Mark gra na gitarze. Ciężko będzie odgadnšć. Duży uśmiech
Odpowiedz
'Powstaje pytanie co akurat Mark gra na gitarze. Ciężko będzie odgadnšć.'
Dokładnie. Chciałem o to pytać ale odpuœciłem.

ps. jak ktoœ dobrze kojarzy barwy gitar i ma utwory to mógłby się zmierzyć.
Odpowiedz
Znajdziemy ten moment Duży uśmiech

Może poobgryzał paznokcie :mellow:
ale pojechałem :mellow:
Odpowiedz
'Znajdziemy ten moment'

Ja z chęciš się dowiem.
Odpowiedz
Zadanie jest o tyle ułatwione że słuchajc na pewno da się chyba doœć łatwo rozpoznać dzwięki wydobywane kostkš. Ja słychajšc 'All the roadrunning' nie potrafiłem znaleŸć/rozpoznać utoworu tzn. nie zastanawiałem się nad tym. Zdjęcie sprawia ze odsłucham pod tym kštem. No ale jest coœ jescze bo, koncert to 8 utworów z płyty a 12 pozostałbych utworów jest jak na razie niewiadomš dla mnie . Ponadto mogły być różne interpretacje. Także ja leżę w rozwišzaniu tego.
Odpowiedz
"I poleżysz jeszcze dni pare" Uśmiech
Odpowiedz
'I poleżysz jeszcze dni pare'
No tak to prawda. Dopóki nie zdobędę bootlegów to sobię nie ukrucę ciekawoœci i nie poznam z tej strony (kostka/ręka) trasy 2006/MK/EH.

'Może poobgryzał paznokcie'
Według mnie to Mark paznokciami nie gra ale nie wiem i mogę się mylić. Może ktoœ wyjaœni.
Odpowiedz
Cytat:Powstaje pytanie co akurat Mark gra na gitarze. Ciężko będzie odgadnšć. 
Juz kiedyœ się w to bawiliœmy, prawda? Oczko

Opcja pierwsza: Our Shangri-la - to jeden z niewielu utworów, które Mark gra kostkš i to w dodatku na tym stratocasterze.

Dodatkowy argument - struna G jest opleciona, co pomaga w uzyskaniu brzmienia 'twang' - a la The Shadows, co słychac właœnie w tym utworze.

Opcja druga: poczštek So Far Away (kostka przy pierwszych riffach, póŸniej nie słychać, żeby jej używał) - ten sam stratocaster.
Myœlę, że innych możliwoœci nie ma.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
'Dodatkowy argument - struna G jest opleciona, co pomaga w uzyskaniu brzmienia 'twang' - a la The Shadows.'
Bardzo ciekawe

'Juz kiedyœ się w to bawiliœmy, prawda?'
Jak dla mnie to takie smaki mogę chłonšć do każdego zdjęcia. Chociaż jakie utwory gra na innych zdjęciach to trzeba było by czytać z twarzy. Znajšc stałoœć reżyserie jego koncertów może dało by radę to z niektórymi.
Odpowiedz
Co fachowcy to fachowcy. Uśmiech Chociaż wydaje mi się, jeœli dobrze pamiętam, chyba tak, ale nie jestem pewien, ale raczej tak, choć głowy nie daję Szczęśliwy No dobrze Duży uśmiech Mark pod koniec koncertu nie zmieniał gitary (miał czerwonš) tzn. biorę pod uwagę raczej opcję pierwszš. Kurcze a może dopiero przy Why Worry miał czerwonš? :wacko:
Odpowiedz
Chyba jednak wersja pierwsza Kuba. Uśmiech Przy Our Shangri-La nie miał czerwonej. Duży uśmiech
Odpowiedz
Ale So Far Away też nie jest wykluczone. Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by jambore+Jun 2 2006, 07:29 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (jambore @ Jun 2 2006, 07:29 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@Jun 2 2006, 07:17 PM
Przyłšczam się,
ale mam cichš nadzieję,że Anrom ma coœ więcej Uśmiech [/b][/quote]
Tak, moja Anetka tak długo pstrykała, aż jš sšsiadka upomniała - niestety po niemiecku i nie bardzo wiem jakimi słowami...
Sęk w tym, że jeszcze przed skopiowaniem zdjęć do kompa pożyczyliœmy aparat szwagrowi i dopiero jutro nam odda. Może w poniedziałek ujrzš œwiatło dzienne. B)
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Panie i Panowie

koncowe bisy wygladały następujšco:

-So Far Away: Mark na Stratocasterze Sunburst
-Our Shangri-La: Mark na Stratocasterze Sunburst
-Why Worry: Mark na czerwono-bialym Stracie sygnowanym jego nazwiskiem

Przed tymi kawałkiami zagrali: If This Is Goodbye: Mark na Gibsonie Les Paul Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Info dla znawców gitar Marka K. Na koncertach używa jeszcze jednej gitary,której wczeœniej nie widziałem.Gra na niej w Red staggerwing.

ps. kolejna nocka i mało efektów Oczko
Odpowiedz
Nie wiem czy zainteresuje to wszystkich i być może powienienem tego posta umieœcić w innym miejscu, ale pomyœlałem sobie, że będzie to dobry moment aby przyjrzeć się gitarom Marka, których używa na tej obecnej trasie z EH. Nie wszystko jest tutaj pewne na 100% ale większoœć myœlę jest wiarygodna i w miarę dokładna. W większoœci przypadków oparłem się na brzmieniu (zaufałem swoim uszom Oczko ) oraz zdjęciom i kilku klipom video, które miałem okazję widzieć z tej trasy. W jednym przypadku pomógł mi Guy Fletcher. Posłużyłem się setlistš z Hamburga, żeby nie być zupełnie off-top Oczko
Right now - Danelectro DC3 - dokładniej widać tutaj.
Red staggerwing - Gretsch G6120 Nashville
Michelangelo - Gibson Les Paul "58 Standard lub Gibson Les Paul '59 Standard
I dug up a diamond - jak wyżej
Born to run- tutaj nie jestem pewien, musiałbym zobaczyć video...
Red dirt girl - Gibson Les Paul
Done With Bonaparte - Beltona Resonator
Romeo & Juliet - National Style '0' oraz Pensa MK2
Song for Sonny Liston - Gibson Les Paul
All that matters - prawdopodobnie Martin HD-40MK
Donkey town - National Style '0'
This is us - Gibson Les Paul
Belle star - Fender Telecaster '52
Boulder to Birmingham - Gibson Les Paul
All the roadrunning - patrz Belle Star
Speedway at Nazareth - Gibson Les Paul

If this is goodbye - Gibson Les Paul
So far away - Fender Stratocaster '54 Sunburst
Our Shangri-La - jak wyżej

Why worry - Fender Mark Knopfler Signature Stratocaster

Cytat:Ale So Far Away też nie jest wykluczone
Guy Fletcher potwierdził moje przypuszczenia jakoby Mark używał kostki w So Far Away i dlatego jestem skłonny bardziej ku opcji drugiej. Mimo, że tonacja jest ta sama co Our Shangri-La, wydaje mi się, że na tym zdjęciu Mark gra jednak So Far Away Oczko .
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz