Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
ja patrze i patrze...i jeszcze tylko parszywa dwunastka
siedze jak na szpilkach!!! zwlaszcza tych solowek Marka jestem ciekawa!!!
no i to oswietlenie pewnie zatyka dech w piersiach
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Richard Bennet prowadzi swoje notatki z trasy i oto co dzi przeczytałem:
"...po koncercie w Hamburgu wróciłem do hotelu i spedzimy wolny dzień (29 V) w tym pieknym miecie... przed nastepnym wystepem..."
Czyli oni zostali w Hamburgu!!! Czyli jest opcja, że po koncercie wcale nie wybiegli z hali i na lotnisko, a może zrobili sobię mała imprezkę z podziemiach Color Line Arena  ? To już na zawsze pozostanie chyba tajemnicš?
Nię bedę udawał, ale nie jestem do końca zadowolony z naszego "wystepu" w Hamburgu. Mielimy wielkš, niewiarygodnš, niesamowitš, ogromnš szansę spotkać Mistrza i dalimy ciała, tak dalimy ciała po całoci i jeszcze długo po nocach ta okazja mi się będzie niła... Sieroty z nas. Oby następnym razem było wszystko po naszej myli, miejmy nadzieję
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 229
Liczba wątków: 7
'i to oswietlenie'
No włšnie te owietlenie też za nimi najwyrażniej jedzi http://www.guyfletcher.co.uk/2006td/2006td2.html
Na każdym koncercie widać dwie przeplatajšce się obręcze, tak jak bychcieli pokazać ze ich koncert ma łšczyć. Kojarzy to się także z nowożeństwem, symbol dla człowieka napewno mile zapadajšcy w pamięci.
http://www.m4n.pl/ds/foto/2006/images/IMG_3289.jpg
Na goršco powiem, że najcudowniejsze momenty koncertu przeżyłem podczas:
-Right Now
-Done With Bonaparte
-Spedway At Nazareth: zdecydowanie najlepszy kawałek, wzbogacony wporównaniu z poprzedniš trasš o wokal i gitarę akustycznš EH i skrzypce SD !!!
-Song For Sonny Liston
-Our Shangri-La
-Why Worry
Mark dał pograć Richardowi tym razem i to bardzo
Spedway At Nazareth zaskoczył mnie. Wszyskiemu dawałem pewnš wiarę ale o ten utór nie podejrzewałem Marka na tej trasie, a jednak.
'wzbogacony wporównaniu z poprzedniš trasš o wokal i gitarę akustycznš EH i skrzypce SD !!!' to do pełnego wykonania brakowało tylko drugiego prekusisty.
Chciało by się posłuchać.
'Mark dał pograć Richardowi tym razem i to bardzo'. Czy co nowego spotaniczego może. Naprawdę zaciekawiacie tym wszystkim.
Liczba postów: 1,381
Cytat:Originally posted by pablosan@May 29 2006, 10:15 PM
Mark dał pograć Richardowi tym razem i to bardzo
zabrzmialo jak ... 'nawet tyrani moga stac sie zrodlem szczescia' :ph34r:
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
'Czy co nowego spotaniczego może'
Szczerze mówišc to chciałbym pojechać tak na minimum trzy kncerty żeby zobaczyć jak jest w rzeczywistoci. Oczewicie sš jeszcze botllegi które widzę warto sledzić i zbierać. Jak jest w rzeczywistaoci czy grał partie Marka czy co od siebie. Na zdjęciach da się zobaczyć że gra
na poziomo położonej gitarze chciało by się zobaczyć go przynajminj w jednej częci numeru, gdzie umiał by się na tyle wznieć żeby zawsze zagrać co z danym obecnie tchem.
Stałoć koncertów Marka pewnie to przekrela. Ale ... . Zciewkaiło mnie to o tyle że muszę się postarać o minimum dwa/trzy bootlegi.
Liczba postów: 1,613
Jak już pisałem wczeniej - koncert bajka.
I jeszcze jedno o czym nikt z nas nie napisał.
Po tym koncercie bardzo polubiłem Tš szczupłš blondynkę , która grała i piewała razem z Naszym Markiem, czyli E H.
Koncert instrumentalnie i vokalnie przygotowany i wykonany perfekcyjnie.Kryształ.
Czy na ftp jest cały koncert z Brukseli?
Jeżeli tak to koniecznie posłuchajcie ostatniego nagrania.Why Worry
Liczba postów: 16
Liczba wątków: 5
Jaka byla TRACKLIST?
Do tej pry nikt nie napisal...... :unsure:
Nawiasem konzert byl krotki(90min?,tak slyszalem).
thx
Liczba postów: 216
Liczba wątków: 21
Extra fotka z hamburga
wszystkie które Guy wrzuca sš w
http://www.guyfletcher.co.uk/2006td/2006tdimages/
warto tam czasami poszperać
Set listę podawał już Grzegorz, 100% prawda tylko była jedna zamiana kolejnoci- o ile się nie mylę.
Córka powiedziała przed chwilš (bo znowu znalazłem słuchaczy na swoje opowieci o wrażeniach przed i po koncertowych)taki oto tekst:
"tata twoje emocje wyrażajš więcej treci niż tekst"
a wydaje mi się ,że potrafię opowiadać.
Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
Jeszcze nie mogę jeć, nie mogę spać, nie mogę skupić myli, żeby co dla Was napisać o koncercie. Sam się tylko zastanawiam:
Czy Mark to wysłannik Boga, czy człowiek , który jako pierwszy powinien przed Bogiem zagrać.
We are the sultans of swing...
tom1234, temat Setlista Na Tour 2006
Wiesz Andrzej, mam to samo myslałem, że już dochodzę do siebie ale dalej jestem w szoku( może amoku).Chyba zapodam sobie koncercik jeszcze raz, a może dwa, a co mi tam TRZY.
Cytat:Originally posted by tom1234@May 30 2006, 12:10 PM
Jaka byla TRACKLIST?
Do tej pry nikt nie napisal...... :unsure:
Nawiasem konzert byl krotki(90min?,tak slyszalem).
thx
Koncert trwał 2 godziny i kilka minut
Liczba postów: 474
Liczba wątków: 22
A jak to było z tymi autografami na bannerku? Napiszcie, proszę...
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Wierzylimy do końca, że uda Nam się "złapać" Marka po koncercie. Wzrok przykuwał czarny samochód bo przed koncertem widzielimy podobny wóz a w nim Mark i Emmy. A kiedy zobaczylimy Paula Crockforda nasze serca zabiły mocniej. On kiedy dowiedział się, że jestemy z Polski powiedział że jestesmy 'crazy'  Niestety poprosil abymy przepuclili samochód z Emmy i ustawili się w kolejnoci po autografy Emmy. Kiedy ja nachylałem się do samochodu dziękujšc Emmy za wieczór i wspaniałš muzyke- chłopaki już rozpracowywali Paula C. proszšc o autograf na naszym bennerku. Paul Crockford włanie wtedy wypowiedział niezbyt optymistyczne wieci na temat przyszłoci ale i tak mu nie wierzę.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Dobra, trzeba powiedziec jak było
Byłem strasznie wkurzony tym, że nie udało nam się dorwać Marka ( o tym innym razem), a tuż po koncercie bylimy zrezygnowani i jeszcze sporo czasu spedzielimy w Color Line Arena, sšdzšc, ze Mark tuż po koncercie się ulotnił. Wyszlimy z hali (i tu muszę się pochwalić) zszedłem kratownicš w dół i moje serce mocniej zabiło. Przed wejciem do którego weszli Mark i Emmy na próbę dwięku stał ten sam granatowy mercedes klasy S!!! O Boże, czyżby Mistrz jeszcze tam był???!!! Krzyknšłem do "forumowej ekipy" i w cišgu chwili bylimy wszyscy na dole bardzo podekscytowani... Kierowca "Mesia"-powiedział, że Mark pojechał, ale stwierdzilimy, że nie ma co za bardzo mu wierzyć..., bo po co by tu był ten pojazd klasy S... Czekalimy i czekalimy i mercedes podjechał pod inne wejcie a my razem z nim tam poszlimy. Wjechał prze bramę dokładnie z tyłu sceny (widzielimy jak rozbierajš scene), a za chwilę pojawił sie Paul Crockford. O kurcze, pomylałem, Mark jest tu jeszcze!!! Nogi zrobiły mi się z waty, zresztš nie tylko mi... Po jakim czasie otworzyły się drzwi do merca i wsiadła EH. Paul widzšc okupujšcych fanów, idšc w naszym kierunku powiedział: "each one item only and pls slowly" Mercedes wyjechał z bramy i sie zatrzymał. Udało mi sie podbiec pierwszy i powiedziałem Emmy, że koncert był super i że jestemy z Polski i że przyjechalimy 1000 km, żeby tu być, dostałem autograf na programie. Zaraz utworzyła się kolejka, a wszystko koordynował stojšc tuż za "mesiem" Paul Crockford. Wtedy Andrzej wpadł na pomysł, żeby banerek który trzymał uwietnił swoim podpisem Paul. Jako, że troszkę gadam po angielsku podszedłem do Paula i zapytałem go czy go podpisze. Paul był wyranie zakłopotany, że kto go prosi o autograf, ale wtedy powiedziałm mu, to co Emmy, że z Polski i tyle kilosów zrobilimy żeby zobaczyć naszego Mareczka. Mówię do niego, że z Polski,a on: "skšd?", a ja: z Polski, z Gdanska, Warszawy, Krakowa i że zrobilimy 1000 km, zeby tu być i dodalem niemiało: "Jestemy szaleni?" Usmiechnšł sie i odrzekł: "o tak, jestecie szaleni"... Ja mu na to: przyjedzcie w takim razie do Polski. On rzekł i tu cytuje: "We'll not come to Poland in 2008", czyli, że nie bedzie ich w Polsce w roku 2008, ale dobra wiadomoć to taka, że chyba będzie trasa!!!  Zrobiło mi sie głupio pamiętajšc o smierdzšcej garderobie, rozwalonych krzesłach i Torwarze, nie sprzedanym do ostatniego miejsca...
Niestety zapytalem go również, czy Mark już pojechał i niestety potwierdził to
Ot i cała nasza przygoda z Paulem. A oto, co napisał na banerze:
"Thanks for coming. It is very appreciated. Paul Crockford"
czyli w lunym tłumaczeniu: "dzieki ze przyjechalicie, bardzo to doceniamy"
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
To pewnie nowa płyta Marka ukaże się na jesieni 2007r, skoro trasę planujš dopiero na 2008 rok. To jeszcze kawał czasu, może dołożš jeszcze Polskę do tej trasy. Może w końcu wybudujš w naszym kraju do tego czasu obiekt, który stricte nadawałby się idealnie na tego typu koncerty.
Liczba postów: 359
Próbuję ochłonšć po tym wydarzeniu, po przeżytych emocjach i co napisać. Dla tych, którzy byli w Hamburgu, i tych którzy tam być nie mogli.
Zgodnie z umowš na pustym prawie parkingu przed Arenš stawilimy się razem z żonš około godz.15.00. Z stojšcego obok samochodu wysiadł młody człowiek. Moja koszulka klubowa z logo Shangri la chyba omieliła go nieco, zaczęła się rozmowa, i okazało się że Sascha przejechał prawie 400 km by dotrzeć na koncert Marka... Wjeżdżajšc na parking nieomal zderzył się z samochodem, którym zwykle w czasie trasy po Europie jedzi artysta. Wóz prowadzony przez stałego kierowcę Marka włanie opuszczał okolicę Areny, jednak bez głównego pasażera. W swojej naiwnoci wytłumaczylimy to sobie, że oto dowiózł Maestro na próbę przed koncertem; inni twierdzili, że Mark zjawi się tu dopiero na krótko przed 20.00. Oba zdania okazały się niebawem dużš pomyłkš, przeżytš chyba najboleniej przez Pablosana....
Już wkrótce po spotkaniu z ekipš z kraju, po paru minutach rozmowy zaczšłem coraz bardziej żałować, że nie będę mógł być obecny na zlocie w Krakowie.... I kiedy stałem już przyodziany w najnowszš koszulkę, a u Saschy zawieciły się oczy, na wiadomoć co jest na DVD, które przed chwilš trafiły do mojego samochodu, wrócił czarny Mercedes.
Chyba nie muszę dopowiadać, kto z niego wysiadł, a może i nie uwierzycie też, że moglimy być tam bardzo, bardzo blisko...
W tym momencie Sascha- Rudiger zdobył moje niekłamane uznanie.
Czas do rozpoczęcia koncertu upłynšł na krótkich rozmowach, ciekawych i zwykle niedokończonych, niebawem miałem wrażenie że spotkałem po latach starych kumpli....
Były też wesołe pomysły: zabrać na pamištkę koło z autokaru ekipy Marka, zajšć miejsce obstawy przy scenie (w końcu mielimy zdecydowanie ładniejsze koszulki!  , i t.p.
Aż w końcu pierwszy chyba raz tuż po ósmej rozpoczšł się koncert.
Potwierdzam wszystkie do tej pory wymiemione wyrazy zachwytu.
To był i dla mnie jeden z najlepszych koncertów... (może też za sprawš rewelacyjnej akustyki nowej Hali)
Wstęp do Romeo i Julii poczštkowo nierozpoznawalny, pierwszy raz koncertowe wykonanie Why Worry to niektóre - jeszcze chyba nie wymienione tu nowoci.
Tuż po koncercie oczywicie chcielimy jeszcze dostać się do Marka. Ten odjechał już (???)
Natomiast pojawiła się możliwoć zdobycia autografu jego muzycznej partnerki. I mylę sobie, że był to z jej strony ogromnie miły gest. Po dwu godzinach produkowania się w wietle i cieple halogenów, zmęczona, pani w rednim wieku jest gotowa dać parę podpisów
nie całkiem może jej fanom...
Niobecnoć Marka spróbował nadrobić dla nas jego Manager i zrekompensować jš paroma informacjami. Te wydajš się być nie całkiem pomylne: Przyszła trasa koncertowa MK w 2008 roku ma również ominišć Polskę ... (no może ze względu na pamięć o paru crazy z tej częci Europy w Hamburgu zmieni jeszcze tę decyzję?)
A do tego czasu pozostanš wspomnienia: wydarzenia muzycznego przeżytego wespół z grupš ludzi. Wspomnienia koncertu i fanów - obojgu na najwyższym poziomie.
|