Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koncert Gilmoura W Polsce!
witam!
no i to co niemożliwe stało się możliwe!!!
David Gilmour zagra u nas w Gdansku 26sierpnia koncert w stoczni gdańskiej dla 100tyœ ludzi, impreza będzie więc podobna jak koncert Jarra, możemy podziękować za to dla Preisnera no i Wałęsy.
to dla mnie najważniejsza informacja w tym roku!!!...
a więc czekam czekam aż się rozpocznie sprzedać biletów!
SHINE ON!
Odpowiedz
z tego co wiem biletów nie będzie Język
więc do zobaczenia w Gdańsku!
Odpowiedz
witam!
heh biletów nie będzie? a niby dlaczego? wszyscy będš wchodzić i płacić przed koncertem 100tyœ ludzi??? to niemożliwe bo zrobiła by się wielkaaaaa kolejka i koncert musiałby się odbyć conajmniej dzień póŸniej. chociaż znajšc nasz kraj to wszystko jest możliwe Uśmiech
pozdrawiam
Odpowiedz
z tego co wiem koncert ma być darmowy
Odpowiedz
Szczerze mówišc wolałbym aby koncert był darmowy... Nie chodzi o kasę, ale o to, że bilety rozeszłyby się w momencie. Wœród miejscowych. A ja mieszkajšcy 600 km od Gdańska mógłbym sobie pomarzyć i wœciekać się w dormu oglšdajšc relację w tv....
Odpowiedz
ja bym wolał aby koncert był płatny i przewidziany dla 5-7 tysięcy osób, bo w przypadku darmowego koncertu to może się okazać że będe ........ 1km od sceny :angry:
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by aaadam@May 26 2006, 12:56 PM
ja bym wolał aby koncert był płatny i przewidziany dla 5-7 tysięcy osób, bo w przypadku darmowego koncertu to może się okazać że będe ........ 1km od sceny :angry:
To może obejrzymy koncert ode mnie z komina Szczęśliwy Szczęśliwy Szczęśliwy
Odpowiedz
Powiedzmy sobie szczerze - darmowe koncerty psujš rynek. Rozpieszczona darmochš publicznoœć olewa płatne koncerty. :angry:
Odpowiedz
jak masz ten komin w odległosci mniejszej niż kilometr to ja reflektuje Oczko
Odpowiedz
Z zeszłorocznych doœwiadczeń zwišzanych z "występem" Jarre'a obawaiam się, że od strony organizacyjnej koncert Gilmoura będzie równie wielkš porażkš. Poza tym rzeczywiœcie perspektywa darmowych biletów œcišgnie ogrom (w dużej częœci przypadkowej) publicznoœci. Nie widzi mi się stanie 100 metrów (przy dużym fuksie oczywiœcie) od sceny w œcisku i oglšdanie mikroskopijnych syletek muzyków.
Odpowiedz
Jak ktos przypadkiem koniec lipca w München jest mozna jeszcze bilety na Konzert Gilmour tutaj kupic...:

ticket
Odpowiedz
Wiadomo coœ? Będš bilety? Oby...
Kamil Nawrocki
Odpowiedz
może Zlot Bis w sierpniu- przy okazji Gilmura

Pablo! zorganizujesz?
Odpowiedz
Od dziœ sš bilety. Ceny zaczynajš się od 110 zł, nieco lepszš sa po 160. Jestem posiadaczem biletu tańszego, sektor B2. Do zobaczenie w Gdańsku! (mam nadzieję, że ktoœ stšd się wybiera Uśmiech) Pozdrawiam
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by nikodem@Jun 5 2006, 08:06 AM
Trochę nie na temat, ale zalazłem wywiad Gilmoura cyt. fragment:

JS: Did you start out as a fan of the blues?

DG: I was a blues fan but I was an all-around music fan. For me it was Leadbelly through B.B. King and later Eric Clapton, Roy Buchanan, Jeff Beck, Eddie Van Halen and anyone you care to mention. Mark Knopfler has a lovely, refreshing guitar style. He brought back something that seemed to have gone astray in guitar playing.

JS: Was there a particular song or songs that sparked you to imitate another player?

DG: Of course, there were many. I was trying to learn 12-string acoustic guitar like Leadbelly at the same time I was trying to learn lead guitar like Hank Marvin and later Clapton. All of those different things had their moments and filtered through my learning process. These days I don't listen to other people with the objective of trying to steal their licks, although I've got no objections to stealing them if that seems like a good idea. I'm sure that I'm still influenced by Mark Knopfler and Eddie Van Halen as well.

może ktoœ skusi się przetłumaczyć, ja mogę "pokaleczyć" tekst, ale wydaje mi się, że Gilmour jest pod wrażeniem i małym wpływem muzyki Marka?
JS: Czy na poczatku byles fanem bluesa?
DG: Bylem fanem bluesa, ale takze kazdej innej muzyki - dla mnie byl to Leadbelly, przez BB King'a po Eric'a Claptona, Roy'a Buchanan'a, Jeff Beck'a, Eddie Van Halen'a i kazdego kogo uwazasz za godnego wymienienia. Mark Knopfler ma przepiekny, odswiezajacy styl grania na gitarze. Przywrocil on cos co zdawalo sie pojsc w zapomnienie w gitarowym graniu.

JS: Czy byla jakas szczegolna piosenka/i ktora popchnela cie do nasladowania innego gitarzysty?
DG: Oczywiscie, bylo ich wiele. Staralem sie nauczyc gry na 12strunowce jak Leadbelly, w tym samym czasie chcialem grac gitare prowadzaca jak Hank Marvin, a pozniej Clapton. Wszystkie te elementy mialy swoje chwile i przewijaly sie przez my proces nauki gry na gitarze. Obecnie nie slucham innych w celu podkradania ich zagrywek, aczkolwiek nie mam uprzedzen aby wykorzystac je jesli wydaje mi sie to sensowne. Jestem pewien ze jestem wciaz pod wplywem Marka Knopflera i Eddy'ego Van Halen'a.

+/- jakos tak Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Osobiœcie powiem wam, że pomimo tego że jestem miejscowy to jednak na koncert się nie wybieram. Dlaczego?

Po pierwsze: byłem na koncercie Jarre'a przed rokiem i niestety Stocznia nie jest odpowiednim miejscem na tego typu koncert. Miejsca za bilety w œredniej cenie sš strasznie daleko od sceny.

Po drugie: wiem, że to moja subiektywna opinia, ale nie przepadam za koncertami na 50 tyœ osób i więcej (przyczyny: patrz powyżej). Poza tym Waters powiedział o Gilmourze: "napisałem The Wall jako atak na koncerty na stadionach dla kilkudziesięciu tysięcy i więcej osób a teraz Gilmour zgarnia kasę grajš na stadionach kawałki z The Wall". Coœ w tym jest...

Po trzecie: Gilmour to taki sam przypadek jak Jarre: pieprzenie o idei, wielkoœci "Solidarnoœci", a przyjeżdża tutaj dla kasy (w końcu po raz pierwszy od wielu lat zagra dla 100 tyœ. osóB). Nawet nie pomyœlał o tym żeby chociaż częœć przeznaczyć na muzeum "Solidarnoœci" albo coœ w tym stylu. Zresztš wiadomo: druga taka okazja dla zgarnięcia takiego hajcu długo się nie zdarzy.

Po czwarte: w jakby nawišzaniu do punktów 1 oraz 2: jestem zwolennikiem kameralnych koncertów. Coraz bardziej dorastam do myœli aby zaszaleć i wybrać się na wspólny występ Andersona i Wakemana w paŸdzierniku do Edynbuga... To będzie coœ!!!

PS. Nie miałem zamiaru nikogo zniechęcić, wyrażam tylko swojš opinię Oczko
Odpowiedz
Gdyby koncert był darmowy to 100.000 osób mogłoby przyjœć, a tak to wštpię czy tyle się uzbiera.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Patique@Jul 14 2006, 08:35 PM
Waters powiedział o Gilmourze: "napisałem The Wall jako atak na koncerty na stadionach dla kilkudziesięciu tysięcy i więcej osób a teraz Gilmour zgarnia kasę grajš na stadionach kawałki z The Wall". Coœ w tym jest...
RW też gra kawałki z "Muru" na stadionach. Vide: koncert na stadionie Gwardii. Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72@Jul 14 2006, 10:51 PM

RW też gra kawałki z "Muru" na stadionach. Vide: koncert na stadionie Gwardii. Oczko
Przy czym stadion Gwardii jest mały i kameralny. Nawet widzowie z tyłu wszystko swietnie widzieli. Podejrzewam że Roger wolał zagrać na takim stadioniku jak ten w Warszawie dla 15 tyœ. ludzi niż na jakimœ molochu.
Odpowiedz
A ja myœlę, że stanowisko z biegiem lat trochę się zmienia. I Roger Waters już tak mocno sie nie trzyma słów wypowiedzianych przez samego siebie. Akurat tamte słowa padły niemal bezpoœrednio po rozstaniu się z PF i na pewno Roger W. nie krył zawodu i rozgoryczenia a przecież dobrze wiemy, że to był czas kiedy był zgorzkniały ale Wielki. To drugie pozostało- zgorzknienia chyba mniej.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz