Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Niesamowity Mccusker - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Niesamowity Mccusker (/showthread.php?tid=898)

Niesamowity Mccusker - aaadam - 03.05.2008

Niesamowity był ten McCusker!!! Z mojej perspektywy wyglšdał jak jakiœ chłopczyk z fujarkš – taki Jaœ Muzykant! Nigdy nie pomyœlałem, że takimi prostymi metodami, aż tak można zmienić utpwy które czasami aż do bólu znam. Co więcej, z bliska widać było podziw Marka dla tego co wyprawiał John. A już fujarka którš zaczarował Pocztówkę z Paragwaju – Mistrzostwo Œwiata i czapki z głów.
Czy ktoœ może wie, skšd Marek tego Jasia wytrzasnš, a może istnieje jakaœ solowa twórczoœć McCusker’a?

Niesamowity Mccusker - jambore - 03.05.2008

Cytat:Originally posted by aaadam@May 3 2008, 11:20 PM
Niesamowity był ten McCusker!!! Z mojej perspektywy wyglšdał jak jakiœ chłopczyk z fujarkš – taki Jaœ Muzykant! Nigdy nie pomyœlałem, że takimi prostymi metodami, aż tak można zmienić utpwy które czasami aż do bólu znam. Co więcej, z bliska widać było podziw Marka dla tego co wyprawiał John. A już fujarka którš zaczarował Pocztówkę z Paragwaju – Mistrzostwo Œwiata i czapki z głów.
Czy ktoœ może wie, skšd Marek tego Jasia wytrzasnš, a może istnieje jakaœ solowa twórczoœć McCusker’a?
Przyznam, że tego goœcia traktowałem jako przystawkę, potem widzšc go z dosyc daleka no to myœlę w wieku Marka, jak dopchałem się po scenę na bisy ( przepraszam za podeptane buty), szok jakis młokos na wyglšd "chyba" młodszy ode mnie, ale ja tak nie zagram. Wielki szacun dla JASIA

Niesamowity Mccusker - macsa - 03.05.2008

Tak Adamie - John był jak najlepsza przyprawa do znakomitej i wykwintnej potrawy !! Zrobił z koncertu MISTRZOSTWO ŒWIATA !!

Ma na swoim koncie już kila albumów:

* John McCusker (1995)
* Yella Hoose (2001)
* Goodnight Ginger (2004)

Waldku - chyba trochę młodszy - rocznik 1974

Niesamowity Mccusker - aaadam - 03.05.2008

Rocznik 1974 - to naprawdę chłopczyk! Taki młody a już Mistrz Œwiata!!!!
Zwróciłem uwagę na jego profesjonalizm: przed koncertem dwa razy przyszedł aby nastroić wszystkie swoje "struniaki" no i był jedynym z którym Mark improwizował, (widać było na ich twarzach jak wpatrywali się w siebie, szukajšc wspólnych dŸwięków w dwóch, może trzech momentach koncertu).
Dzięki za spis płyt, ale może jakieœ mp3 ktoœ wytrzaœnie, bo jak narazie znalazłem troszeczkę jego piszczałek u Fletchera na płycie.

Niesamowity Mccusker - mikołaj - 04.05.2008

przepraszam że piszę w wštku o Johnie...ale

oczarowany jestem tymi nutkami które gra Matt Rollins, moze nie "pogadał" sobie z Markiem tak jak John, ale pamiętacie te jego delikatne wstawki na piano podczas Romeo&Juliet ...czasem kilka dŸwięków...

posłuchajcie proszę Romeo&Juliet z nagrania Ani, od momentu 14.28 do 14.35...
tych kilka nutek...jakby z Chopina

Niesamowity Mccusker - aaadam - 04.05.2008

Ja do tego dorzuciłbym jeszcze piękne nutki w Telegrafach

Niesamowity Mccusker - anrom - 04.05.2008

Wszystko jest w internecie - ktoœ tak kiedyœ w każdym razie powiedział. B)

Niesamowity Mccusker - Ania_M - 04.05.2008

Ja Wam powiem jedno: mój tata jak go zobaczył to powiedział: "O, Chet Atkins".
Wstyd, wstyd i raz jeszcze wstyd.
Mam nadzieję że Chet nie przewrócił się w grobie....

Niesamowity Mccusker - aaadam - 04.05.2008

Johny w wieku 24 lat wyczynia takie cuda, że myslę iż Atkinsowi powinna podobać się taka pomyłka. Oczko

Niesamowity Mccusker - jambore - 04.05.2008

Cytat:Originally posted by aaadam@May 4 2008, 08:20 PM
Johny w wieku 24 lat wyczynia takie cuda, że myslę iż Atkinsowi powinna podobać się taka pomyłka. Oczko
34 Oczko

Niesamowity Mccusker - mirek - 04.05.2008

no wlasnie pamietasz jambore jak pisalem po mannheimie do ciebie na gg ze ten makusak mi sie podaobal Wywracanie oczami po nie pamietalem jak sie nazywal, iw wrszawie chlopak dawal niezle, zreszta i rysiek w telegraph... tez pieknie sie wkomponowal
klasa ekstraklasa:

Niesamowity Mccusker - aaadam - 06.05.2008

ponawiam pytanie: czy ktoœ ma jakieœ mp3 tego człowieka?

Niesamowity Mccusker - SmokEustachy - 06.05.2008

Cytat:Originally posted by aaadam@May 6 2008, 11:36 PM
ponawiam pytanie: czy ktoœ ma jakieœ mp3 tego człowieka?
Podpinam się

Niesamowity Mccusker - filipk91 - 07.05.2008

Szacunek dla goœcia, ale przyznam, że na koncercie reakcja mojego ojca wyglšdała tak: 'skšd tu się wzišł ten pocieszny Szkot?' Duży uśmiech

Niesamowity Mccusker - aaadam - 07.05.2008

Też tak pomyœlałem jak zobaczyłe go na poczštku koncertu Szczęśliwy

Niesamowity Mccusker - HOWARD - 08.05.2008

myœlałem, że to tylko goœć z obsługi technicznej przed koncertem testuje sprzęt, a on na tym instrumencie potem grał na koncercie ;P

Niesamowity Mccusker - macsa - 08.05.2008

Wyglšda na to, że John McCusker jest rzeczywiœcie bardzo utalentowanym muzykiem. Ze œmietnika zwanego internetem udało mi się wygrzebać tylko jednš płytę artysty i to w duecie - lecz jest ona bardzo obiecujšcš próbkš jego twórczoœci.

Kate Rusby & John McCusker "Heartlands"

[Obrazek: product-5864046.jpg]

Recenzja:
http://www.bbc.co.uk/music/release/gqrg/

Płytę wrzuciłem na proœbę forumowiczów na Chomika - pobędzie tam dosłownie kilka dni. Proszę po przesłuchaniu grzecznie usunšć pliki z dysku i zakupić płytę w sklepie jeœli się spodoba.

Niesamowity Mccusker - aaadam - 09.05.2008

Dzięki! Płyty jeszcze nie słuchałem, ale widzę że fajna okładka.