![]() |
|
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? (/showthread.php?tid=870) Strony:
1
2
|
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Robson - 22.03.2008 Nie wiem czy już był podobny temat (pewnie tak) ale może przy okazji trochę odwieżymy wspomnienia. Nie odżałuję że koncert dIRE sTRAITS ominšł mnie szerokim łukiem. Ale bardzo jestem ciekawy jak to wyglšda u Was. Moja koncertowa mapa wyglšda tak: 10.06.01 Warszawa "Sala Kongresowa" 6.05.05 Katowice "Spodek" 7.05.05 Warszawa "Torwar" 28.05.06 Hamburg "Color Line Arena" Mark Knopfler i Emmylou Harris 2.05.08 Warszawa "Torwar" (40 dni) 11.05.08 Praga "T-Mobile Arena" (48 dni) Słabiutko. Koncerty The Notting Hillbillies też pozostały w sferze marzeń. D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - numitor - 22.03.2008 Ja jeden - ten torwarowy. Prawdę mówišc - nie odczuwam potrzeby obejrzenia większej iloci koncertów w cišgu jednej trasy koncertowej; bardzo żałuję, że nie mogłem być na trasie z EH, jednak np. trzy lata temu do Spodka mnie w ogóle nie cišgnęło. Oczywicie nie krytykuje tego, że kto jedzi na wiele koncertów - po prostu ja za drugim/trzecim razem w krótkim odstępie czasu nie czułbym tego samego. D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - MARTINEZ - 22.03.2008 dstr 07.07.92 frankfurt / waldstadion ( szczesliwa siodemka ? ![]() mk 10.06.01 Warszawa 6.05.05 Katowice 2.05.08 Warszawa na zdjeciu ( jesli widzicie ) widac zajazd czarnej limuzyny a potem pan w slynnej "łososiowej" koszuli drepcze na scene http://www.forum.knopfler.pl/uploads//post-1-1206212011.jpg D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Robson - 22.03.2008 No i proszę. Chyba dobrze że wywołałem ten temat bo takich zdjęć Marti nam jeszcze nie pokazywale Magiczne momenty? W ogóle opowiedz co więcej.
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - liczi - 22.03.2008 Widzę, że niektórzy majš niezłe dowiadczenie jeli chodzi o koncerty Marka. Ja nawet nie wiem czy dam radę na ten majowy koncert, trochę za bardzo na południu mieszkam Ale nadzieja jest.
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - MARTINEZ - 22.03.2008 liczi jak poludniowo to przynajmniej na zlocie sie pojawisz w krakowie ![]() ... maybe baybe D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - MARTINEZ - 22.03.2008 no wlasnie trzeba by w koncu porzadnie poskanowac jakies cuda , wywolales temat i siegnalem ( narazie niestety po komorke ) zeby wam to szybko wrzucic - otoz moj ojciec jako inzynier budowlany prowadzil kiedys budowy w niemczech i co wakacje ciagnal nas do siebie ( nigdy tego nie lubilem ) chociaz mozna bylo cos fajnego kupic - no i okazja > koncert dire straits jak widac na zdjeciu bylem mlodziutki ale chyba duzo sie nie zmienilem co ?![]() jako support gral Was not was - calkiem fajnie - Dire straits mieli nieduze opoznienie - jak widac zaczailem sie z obiektywem 105 mm automatik niedaleko sceny i cyknalem jak przyjechali - ogromne przezycie - niestety wtedy nie wiedzialem ze to co na zywo wyglada na wieksze , na zdjeciu bedzie malutkie ![]() ale pamiatka jest od tej pory wracajac w nocy do krakowa juz przed samym miastem zapuszczalismy calling elvis D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - olaph72 - 23.03.2008 DS - Wiedeń, Praterstadion, 3 lipca 1992 MK - Warszawa, Sala Kongresowa, 10 czerwca 2001 MK - Toronto, Molson Amphitheatre, 5 lipca 2005 MK & EH - Toronto, Molson Amphitheatre, 19 czerwca 2006 2008 - ????? D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - anrom - 23.03.2008 Widziałem: 1996-06-19 - Praga - Sala Kongresowa - Mark Knopfler 1999-07-21 - Londyn - Ronnie Scot's - The Notting Hillbilies 1999-07-22 - Londyn - Ronnie Scot's - The Notting Hillbilies 2001-06-10 - Warszawa - Sala Kongresowa - Mark Knopfler 2005-05-06 - Katowice - Spodek - Mark Knopfler 2006-05-28 - Hamburg - Color Line Arena - Mark Knopfler i Emmylou Harris Planuję: 2008-05-02 - Warszawa - Mark Knopfler ... B) D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Igor23 - 23.03.2008 2005-05-06 - Katowice - Spodek - Mark Knopfler 02.05.2008. razem z Macsš przybędziemy.... D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - seska - 23.03.2008 Pierwszy 07-05-2005 drugi 02-05-2008 ps. Chłopaki zazdroszcze wam 1992 roku moje marzenie pójć na koncert pod nazwš Dire straits
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - dziadek - 24.03.2008 Tyle ich było... Jak widać, grafika biletów od momentu solowych występów Marka znacznie się pogorszyła. Na szczęcie koncerty nie!
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Leszcz - 25.03.2008 11.07 1992 Olympiastadion Monachium 02,05,2008 Torwar -bilety już kupione
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Robson - 25.03.2008 Cytat:Originally posted by dziadek@Mar 24 2008, 10:47 PMMarek ładna kolekcja
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Ania_M - 25.03.2008 Robson, Marti, Olaph, Anrom, Dziadku jestecie Szczęciarzami przez wielkie "S" Dziadku fantastyczny zbiór Pozazdrocić.Marti te fajne fotki ![]() Ja z niecierpliwociš oczekuję na swój pierwszy koncert, ale mam nadzieję że Marek na emeryturę się szybko nie wybierze i będę mogła ponadrabiać zaległoci
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - koobaa - 25.03.2008 MK - Praga 1996 TNH - London, Ronnie Scotts 1998 TNH - London, Ronnie Scotts 1999 TNH - London, Ronnie Scotts 1999 (te same co Anrom) MK - Warszawa 2001 MK - Zurich 2001 MK & Friends - London, Sheperds Bush Empire 2002 MK & Friends - jak wyżej (dzień póniej) MK - Katowice 2005 MK - Warszawa 2005 Liczę na więcej...
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - dziadek - 26.03.2008 Rozszerzajšc nieceo ten temat: Jakie wrażenia towarzyszyły Wam idšc na kolejny (drugi, trzeci...) koncert Marka. Nie wiem czy podobnie było i u Was:pierwszy koncert, na który udało mi się dostać - to nieodparta wiadomoć, że spełnia się jakiej moje marzenie. Co, czego nigdy się nie spodziewałem, co wydawało mi się nierealne. Następne występy Marka - to jakby spotkanie z dawno niewidzianym kumplem, przebywajšcym akurat w pobliżu. I nawet niektóre powtarzajšce się "stałe fragmenty gry": zapowiedzi, bisy itp. zupełnie mi nie przeszkadzajš. Na każdy koncert - cieszę się ogromnie - szczególnie te, po "których ma się berierkę odbitš na klacie" (Podoba mi się to okrelenie, Grzegorz! czyt. można stać tuż przed scenš. I nigdy po końcowym zapaleniu wiateł nie przyszło mi do głowy, że mógłbym odpucić sobie następne "spotkanie" z Markiem.
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Gasper - 26.03.2008 Póki co byłem tylko na jednym koncercie Davida, ale mam zamiar zrobić mały maraton i 2 maja pojawić się w Warszawie, a 3. już w Berlinie. Cóż mogę jeszcze napisać? Spełni się moje marzenie . Jestem pewien, że wszystko się powiedzie, bo w tym roku już kilka innych się spełniło Poza tym bileciki już mam w domu B)
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - Robson - 26.03.2008 Kuba a najbardziej Ci zazdroszczę tych występów w klubie Ronniego Scotta. Ale chyba się powtarzam Zdecydowanie wysunšłe sie na prowadzenie
D S / M K / T N H- Ile Koncertów Zaliczylicie? - koobaa - 27.03.2008 Ronnie Scotts był magiczny, ale chyba też się powtarzam . Ja bardzo sobie cenię występ w Kongresowej oraz rewelacyjne koncerty charytatywne w Sheperds Bush Empire - starym londyńskim teatrze przerobionym na salę koncertowš o wybornej akustyce. W tej sali parter to miejsca stojšce a balkony sš oczywicie siedzšce. Jest kameralnie i jednoczenie rewelacyjnie pod względem dwiękowym. No i wtedy byłem najbliżej Dire Straits na żywo: MK, John Illsley, Guy Fletcher, Chris White, Danny Cummings... Zabrakło tylko Alana Clarka. Dziadek, właciwie mogę podpisać się pod Twoim postem. Pamiętam, że na koncercie w Pradze nie mogłem uwierzyć, że jestem w tym samym pomieszczeniu co Mark, że oddychamy tym samym powietrzem i nie ma żadnego ekranu TV między mnš a nim. Po tym występie wiedziałem, że będę się starał nie odpuszczać żadnego następnego. Niestety jednak, życie dyktuje nam czasem swoje reguły i trasę MK z EH w 2006r musiałem odpucić. Nie jestem także pewien co do trasy obecnej. Pożyjemy - zobaczymy. Ja wiem, że jeszcze z Markiem sobie pogadam .
|