![]() |
|
The Police - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15) +--- Wątek: The Police (/showthread.php?tid=768) |
The Police - anrom - 19.12.2007 Jak w temacie - bilety już mam, kto jeszcze chętny? The Police - Bart - 19.12.2007 YES YES YES !!! Nawet nie wiedziałem Jadę! Ale wysypało w tym roku Tylko na The Cure się nie załapię, ale poza tym - Knopfler, Metallica i teraz Policjanci ![]() Pamiętam koncert Stinga z 2001 roku, w Warszawie na Stadionie Gwardii. Supportowała Kasia Kowalska, która wtedy zyskała mojš wielkš sympatię; a po niej - uwaga - Robert Plant :] Niestety z Zeppelin zagrał tylko trzy kawałki, ale zawsze to co. A Sting wypadł, hm, koncertowo ![]() Odliczam dni! The Police - anrom - 19.12.2007 Tak, byłem, pamiętam. Miałem wtedy nieodparte wrażenie, że Sting pobił koncertowo w moim odczuciu Marka z tego samego roku. To był niesamowity koncert, szybki (bez gadania między utworami) i energetyczny. Dlaczego pobił Marka? Już kiedy pisałem o tym na forum. W kongresowej było kiepskie nagłonienie (w porównaniu z Pragš '96, czy póniejszym Hamburgiem). The Police - pablosan - 24.12.2007 Czesc Anrom W Kongresowej 2001 było słabe nagłonienie??? Nawet w Tylko Rocku napisali, że Mark Knopfler udowodnił, iż opinię o słabej akustyce Kongresowej można schować między bajki i to tylko kwestia dobrych inżynierów dwięku... Ja byłem zachwycony nagłonieniem tego koncertu i jak też wielokrotnie powtarzałem, takiej atmosfery i takich emocji nigdy wczeniej ani póniej na żadnym koncercie MK nie przeżyłem. Dla mnie była bajka Kapitalny skład, kapitalna set lista, cóż można chcieć więcej pozdrawiam The Police - macsa - 24.12.2007 Pablo - zgadam się z Tobš w całej rozcišgłoci i ze wszystkimi szczegółami !! Najwspanialszy Koncert Mego Życia !! Jak do tej pory... The Police - anrom - 24.12.2007 Jak dla mnie (już tu kiedy o tym pisalimy) lepsze nagłonienie miała Kongresowa w Pradze w 1996 i Color Line Arena w Hamburgu w 2006. Wiem, że Pragę mogłem le odebrać, bo to był mój pierwszy koncert mistrza i emocje były naprawdę niesamowite, ale Hamburg już odebrałem raczej na chłodno i niestety takš mam opinię o warszawskim koncercie. Być może to kwestia miejsca - siedziałem w Warszawie z boku, ale na koncercie tej klasy nie powinno to mieć znaczenia (chyba, że się mylę). Dla mnie było chwilami po prostu za głono, zwłaszcza gitara Mika Hendersona. W Pradze pamiętam jak dzi - podczas TR całš sala aż chodziła taki dali panowie czad, ale nie było za głono - żadnego przesteru. Za to w Warszawie - był. Pozdrawiam wištecznie i do zobaczenia w Torwarze! The Police - pablosan - 26.12.2007 Pozdrowienia wišteczne Anrom dla Ciebie!!! Ja tez bylem z Pradze!!! Wtedy MK dał 2 koncerty jeden 18, drugi 19 czerwca 1996. Ja byłem wtedy 19 czerwca-siedziałem bardzo wysoko, ale to były niesamowite emocje-pierwszy koncert Mistrza. Nawet nie przypuszczałem, że będš kolejne... The Police - aaadam - 26.12.2007 Cytat:Originally posted by anrom@Dec 19 2007, 08:18 PMZależy gdzie się siedziało, w miejscu mego krzesełka dwiek był wysmienity a że jestem audiofilem to słuch mam szczególnie wyostrzony Zresztš podobne zdanie po koncercie miał Piotr Kaczkowski, który powiedział: "okazało się, że jak się jest fachowcem to można nagłonić Kongresowš doskonale".
The Police - anrom - 26.12.2007 Skoro tak, to cieszę się, że nie byłem w kongresowej na żadnym innym koncercie. Musiały brzmieć nie najlepiej...
The Police - Stach - 27.12.2007 The Police w Polsce! Super, może pojade, a może nie Nie zapominajcie o Metallice!!! The Police - anrom - 27.12.2007 Oj chyba na wszystko nie starczy kasy niestety -_- The Police - Stach - 27.12.2007 No więc włanie - albo albo Ciężko wybrać!
The Police - Bart - 28.12.2007 Jest miesišc dystansu, da się przeżyć Temat o Metallice jest zresztš obok
|