Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Millionaire Blues - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Millionaire Blues (/showthread.php?tid=650)

Millionaire Blues - Robson - 11.06.2007

Jako że znów z wielkš radoœciš wracam do płyty on every street i wszystkiego co wokół niej to i zaczšłem sobie dzisiaj mojš muzyczna podróż od bisajdów Oczko I na poczštek Millionaire Blues. I chciałbym sie podzielić takim drobnym spostrzeżeniem którego wczesniej w ogóle nie zauważałem. Kiedy kończy się pierwsza minuta tego utworu następuję jak dla mnie nieco dziwne przejœcie. Dokładnie pierwsza minuta i jedna sekunda- to jest ten moment. W pierwszej chwili pomyœlałem kurcze płyta mi przeskoczyła ale nic podobnego czas 'leci' w porzšdku. Nie wiem dla mnie brzmi to trochę podejrzanie Uśmiech Czy macie podobne wrażenie? Wiem to kosmetyczne drobiazgi ale że też wczeœniej tego nie słyszałem...

ps. o rany wyskoczyło dwa razy :wacko:

Millionaire Blues - Evelda - 11.06.2007

Rob, w wersji Bluesa, która jest w moim posiadaniu, na wysokoœci 1 min. 1 sek. jest ni mniej ni więcej, tylko Markowe „Oh”, po którym następuje przejœcie do drugiej zwrotki.
Mniemam, że nie takie ‘przejœcie’ miałeœ na myœli…? :unsure:

PS. Kapitalnie nastroił mnie ten kawałek (niezmiennie genialny tekst, nie pomniejszajšc innych walorów Oczko)
Dzięki za sugestię playlisty na dzisiejsze popołudnie Duży uśmiech

Przypuszczam że wersję mamy takš samš Oczko Ale nic nie kłuje (tak delikatnie oczywiœcie) w ucho?

Uśmiech Poczekaj, raz jeszcze... Sšsiedzi też już pewnie podœpiewujš (...can you believe it, man...? Szczęśliwy ), ale... nie, nic nie kłuje Huh

Jeœli mógłbym to jakoœ opisać to dla mnie tak jakby jedna nutka zaatakowala zbyt szybko i nagle powodujšc zbyt nieoczekiwane przejœcie Uśmiech Pewnie tak miało być, ale jakoœ dzisiaj to odkryłem i za kazdym razem to słyszę. A przepiłowalem Milionera dziœ do poludnia ładnych pare razy Duży uśmiech Pewnie coœ ze mnš jest nie tak Szczęśliwy

Rob, jeœli teza o słuchu absolutnym jest prawdziwa, jej twórcy mieli na myœli Ciebie Duży uśmiech Tak więc, skoro 'coœ' Ci nie pasuje, widać 'coœ' jest na rzeczy :blink:
Dobrze, odpalam raz jeszcze... Szczęśliwy

Zaraz sprawdzę jak to się ma na płycie którš mogę odtworzyć tylko w komputerze Uśmiech

Millionaire Blues - koobaa - 11.06.2007

Jedno jest pewne: jesli Robson nie ma skopanego egzemplarza plyty - efekt jest zamierzony Oczko. Mark nie pozwolilby na niedociagniecia.
Ja nie kojarze tam zadnych dziwnych momentow, ale tez nie mam w tej chwili dostepu do tego kawalka.

Słuchajcie chyba wszystko jasne. Przed chwilš posłuchałem Milionera z innej płyty i nic podobnego nie rzuciło mi się w uszy. Wyglšda na to, że na moim singlu brakuje właœnie Markowego "Oh" "Well" choć płyta kręci się zgodnie z czasem i wydawałoby się, że nie brakuje ani jednej sekundy :wacko: Niech ja jš dziœ jeszcze raz obejrzę Uśmiech Dziękuję za zainteresowanie i rozwianie moich watpliwoœci Oczko

Cytat:Originally posted by koobaa@Jun 11 2007, 07:00 PM
Jedno jest pewne: jesli Robson nie ma skopanego egzemplarza plyty - efekt jest zamierzony Oczko. Mark nie pozwoliłby na niedociagnięcia.
W rzeczy samej Duży uśmiech
PS. Nadal nic nie słyszę... :unsure: - poczekajmy, aż inni dobędš Bluesa Oczko

Cytat:Originally posted by Robson@Jun 11 2007, 07:13 PM
Wyglšda na to, że na moim singlu brakuje właœnie Markowego "Oh" "Well" choć płyta kręci się zgodnie z czasem i wydawałoby się, że nie brakuje ani jednej sekundy
Ach, więc zaginęło 'Oh' Duży uśmiech Z kolei u mnie... ani œladu 'well' we wskazanym miejscu... :blink:

Duży uśmiech Chodzi mi dokladnie o to miejsce: Well, I found one of my bathrooms and I made it to the sink Oczko Na moim singlu Mark zaczyna od I found.. A może to "Oh"? Duży uśmiech

Oh, rozumiem, ale to już 2 sekunda drugiej minuty Duży uśmiech Zresztš głowę bym oddała, że Mark używa w tym miejscu 'when' (bez przecinka) Szczęśliwy

Czas jest już liczony na korzyœć drugiej rzeczywiœcie ale to wcišż pierwsza minuta Oczko Dokładnie u mnie wyglšda to tak: 1.00-1.01 Duży uśmiech

Millionaire Blues - koobaa - 11.06.2007

Dajcie spokoj, najwazniejsze, ze "znalazl jedna ze swoich lazienek" i "ze zrobil to do zlewu" Duży uśmiech A czy bylo przy tym "oh", czy "well" czy "when".... well... Oczko

No wlasnie... well.... Oczko

Duży uśmiech Well... jeœli chodzi o mnie... przekonałeœ mnie Duży uśmiech

Uśmiech Well...i mnie również Duży uśmiech

Millionaire Blues - anrom - 11.06.2007

I to właœnie mi się w Was podoba... Też tak kocham muzykę naszego mistrza...!