![]() |
|
Are We In Truble Now - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Are We In Truble Now (/showthread.php?tid=620) |
Are We In Truble Now - Ania_M - 24.04.2007 No włanie. Mój tata uparł się na "Are we in trouble now". A w tym kontekcie, że wałkuje mi od wczoraj dwie rzeczy. Twierdzi otóż wszem i wobec a podpiera się tym że przezył mnie o 28 lat, iż "Are we in troble now" Mark tudzież kto inny niż Mark nagrał 30 lat temu w innej wersji, a Mark to po prostu przerobil. Czy mój rodziciel ma rację? Bo mi na ten temat nie wiadomo nic - ani o innej wersji AWITN nagranej przez Marka ani o innej wersji AWITN nagranej przez innego artyste. Tata stwierdzil, ze zeby mi to udowodnic, zapyta Marka... ![]() PS: Przepraszam za literowke w temacie. Are We In Truble Now - Robson - 24.04.2007 E to jaka ciema Ania Mnie zastanawia czemu Twój tato nic nie skrobnie na forum?
Are We In Truble Now - Ania_M - 24.04.2007 Poniewaz moj tata jest na bakier z Internetem, potrafi: 1) wlaczyc komputer 2) uruchomic Kulki 3) wylazyc Kulki 4) wylaczyc komputer ![]() A tak powaznie to nie mam pojecia, dlaczego. Sama sie nad tym zastanawialam, tata przeciez uwielbia Marka i smiem stwierdzic ze bardziej chyba niz ja Ale jesli nie zrobil tego do tej pory, to pewnie juz nie zrobi ![]() Uprzedzajac pytanie, tata wie o istnieniu Forum
Are We In Truble Now - marcin.h - 24.04.2007 Aczkolwiek co w tym jest. Ten utwór nagrał niejaki Randy Travis, z tym że nie było to 30 lat temu, a w roku 1996 Tekst ten sam, ale wykonanie brzmi bardziej "amerykańsko" i faktycznie może brzmieć, jakby sprzed wielu lat wczeniej. Może trochę rozbieżnoci między 11 a 30 lat ale cóż... też czasem tracę rachubę czasu rzecz ludzka
Are We In Truble Now - Robson - 24.04.2007 A jeli chodzi o covery to zupełnie inna sprawa
Are We In Truble Now - Ania_M - 24.04.2007 Marcin, dziękuję bardzo, ale mylę że tata nie uwierzy póki nie usłyszy... i nie tyle wersji Randy'ego.... co "prawdy" z ust naszego Mistrza Byłby ciekawy pretekst do rozmowy Eh, marzenie...
Are We In Truble Now - marcin.h - 24.04.2007 Cytat:Originally posted by Ania_M@Apr 24 2007, 08:53 PMPrzynajmniej na co się przydałem a Tu można odsłuchać fragmentu utworu. Robsonie. Album tego drugiego został wydany zaledwie 5 miesięcy po Golden Heart. Normalnie powiedziałbym, że gdzie się musieli spotkać podczas sesji nagraniowych, ale nic mi o tym nie wiadomo Jak na cover to (przynjmniej wg moich wyobrażeń o niektórych aspektach przemysłu muzycznego) dla mnie bardzo szybko został nagrany i wydany.
Are We In Truble Now - MARTINEZ - 25.04.2007 tak wynika z biografii randiego traviesa : "He returned to a more conventional format with This Is Me and the songs were as strong as ever. Full Circle was another consistent album and featured the Mark Knopfler penned "Are We In Trouble Now". In addition to a busy acting schedule, Travis does much charity work for Operation Smile, an organization " Are We In Truble Now - Ania_M - 25.04.2007 Randy ma ciekawy głos, ale jednak wolę "Are we in trouble now" w wykonaniu oryginalnym ![]() PS: Doprawdy, móij tata jest niezwykły Cały dzień upierał się przy tym że "Postcards from Paraguay" to piosenka po francusku, ale na szczęcie po usłyszeni "Je suis desole" zmienił zdanie PS 2: Puciłam tacie Randy'ego, ale on orzekł, że to nie to, ze jemu chodzi o takš wersję, w której jest mniej solówek i w miejscu tych solówek Mark przeważnie mówi..Uhym. :o Are We In Truble Now - marcin.h - 25.04.2007 Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Apr 25 2007, 10:00 AMTo mi dużo wyjania :-) dzięki |