![]() |
|
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Koncerty W Polsce Z Półplaybacku (/showthread.php?tid=58) Strony:
1
2
|
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Robson - 23.05.2005 Temat wywołala Eowyn ale wydaje mi się tak poważnym zarzutem jakiejś gazety, że postanowiłem otworzyć nowy temat. Przecież to niemożliwe prawda? ps. że niby perkusja i klawisze Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - ddawwidd - 23.05.2005 Napisze to, co napisalem tam. Na 200% z polplaybacku byl wstep do Speedway at Nazareth, potem perkusista gral juz dalej sam. Klawisze - nie wiem, nie zauwazylem. Ogolnie jednak o dziennikarzach (szczegolnie muzycznych i sportowych) mam zdanie bardzo zle i mysle, ze to jakis [autocenzura] popuscil wodzy wyobrazni. W koncu jesli Knopflerowi maniacy nie zauwazyli nic, to jakis pismak, ktory sam nie wie na co idzie ma niby zauwazyc? Hje hje hje jasssne. Pamietam, jak czytalem relacje z koncertow Yes w Polsce na yes.iq.pl i tam niemal kazda wspominana relacja gazetowa miala wytkniete powazne bledy. Jeden zreszta sam opisalem w odpowiedzi na posta Eowyn. Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - marcin.h - 23.05.2005 Perkusja?? To chyba jakiś paskudny żart :angry: Co prawda mam słoniowe ucho ale stojąc naprzeciw Danny'ego (w czasie części "kameralnej") w spodku niczego takiego nie zauważyłem, a nie noszę nawet okularów, ubytku słuchu tez nie mam. Grrrrrrrr Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - grzegorz - 23.05.2005 Mnie też zastanawia wstęp i nie tylko do Speedway. Te skrzypce na początku oraz w trakcie utworu i ten syntetyczny bas na początku. Ale myślę, że to wyczarował Guy na syntezatorze. A pamiętacie wybuchy przed Brothers w 1985 roku - wtedy czarował z syntezatorów chyba Alan Clark. Dla mnie ta odrobina nienaturalnych dźwięków wcale nie umniejsza rangi koncertu, zresztą w ankiecie głosowałem na Speedway - najdłużej grało mi w głowie. Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - pablosan - 23.05.2005 Chyba komuś coś sie ostro pogieło, ztym półplaybackiem :angry: . Cały koncert był w 100% live . A poczatek SAN?-otóż Guy Fletcher "zapuszcza" jakieś klawisze i to cała tajemnica...
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Robson - 23.05.2005 Cytat:Originally posted by grzegorz@May 23 2005, 06:41 PMKoncerty w Polsce to 41 i 42 występ na tej trasie i nikt wcześniej w relacjach koncertowych nie zarzucał podobnych banialuków- jaki zwykle u nas musi byc inaczej. Nie wierzę w te brednie a Danny Cummings to prawdziwy pałker, zresztą było widać po koncercie jego wysiłek. Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - marcin.h - 23.05.2005 Cytat:Originally posted by Robson@May 23 2005, 06:45 PMPowiedz to jakiemuś dziamdziakowi który zarabia na życie pewnie plotkami Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - grzegorz - 23.05.2005 Cytat:Originally posted by pablosan@May 23 2005, 06:42 PMTak samo właśnie myślę z tym zapuszczaniem odpowiednich klawiszy więc nie demonizujmy i nalepiej zamknijmy ten wątek.
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Robson - 23.05.2005 Jestem za, ale musiałem się uspokoić i zapytać co Wy o tym myślicie. Tak więc proszę odpowiednie władze (Bartek) o zaniechanie tej burzy którą ewentualnie móglbym wywołać
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - ddawwidd - 23.05.2005 No bo ja juz wsiadalem w samolot i lecialem wypytac Marka, o co chodzi
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Andrzej - 23.05.2005 czy my Polacy jesteśmy tylko od zaiskrzania awantur ,sensacji i politykowania, w tym przypadku "politykowania muzycznego". Coś nie prawdopodobnego, jaki półplyback. Nie zabierajcie tym ludziom doznań jakimi zostali uraczeni w trakcie koncertu na żywo. Te błędne informacje są nie na miejscu.Nie godzi się ...... Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Robson - 23.05.2005 Ale na bzdury nie można pozostać obojętnym i w sposób bardzo rzetelny zaprotestować. Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Grześ_67 - 23.05.2005 Za to cały koncert "ełrowizji" był w 100% zagrany i zaśpiewany na żywo :-) Niektórzy dziennikarze, to IMHO zwykłe "hieny". O ich znajomości realizacji koncertów nie wspomnę. Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - lukas1119 - 23.05.2005 szkoda naszych nerwów Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Andrzej - 23.05.2005 Oj !!!!!Grześ 67 ale mieliśmy polewę. Eurowizja to tylko do filmów Felliniego.Tylko Orzech miał trudny orzech do zgryzienia Ale cóż my tam stare roczniki z lat sześćdziesiątych(Andrzej 62) możemy się znać na muzyce. Tylko Jaruzelski nam zaufał- Czy się zawiódł ? - To już oceni historia Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - BET - 23.05.2005 Nooo, a po "felietonie" pana Lobodzinskiego to ja juz w ogole przestane czytac co pisza o muzyce u nas w kraju... Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Grześ_67 - 23.05.2005 <Andrzej> Ciekawy jestem, czy w dzisiejszych redakcjach istnieje stanowisko "reserczera" - "research"? Czasem mam wrażenie, że nie. Dlatego pojawiają się takie "kwiatki" jak np. informacja, że "... na nowym maszcie nadawczym I Programu PR, zostanie zainstalowany nadajnik..."
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Andrzej - 24.05.2005 Ale nie wiesz czy nowy nadajnik czy stary? Znów nie ścisła informacja. Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Grześ_67 - 24.05.2005 Maszt było nowy, więc nadajnik pewnie tez
Koncerty W Polsce Z Półplaybacku - Vidocq - 24.05.2005 Nieee..... komus sie cos delikatnie mowiac popaprało. Niemożliwe żeby chłopaki grali z pólplaybecku <_< |