Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Mark I Willy Deville - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Wątek: Mark I Willy Deville (/showthread.php?tid=565)

Mark I Willy Deville - Robson - 06.02.2007

Słucham sobie ostatnio płyty Miracle Willy DeVille'a na której zagrał Mark i to od poczštku do końca a ktorš pomógł mi zdobyć Kuba- wielkie wielkie dzieki Oczko I jest na niej jeden utwór od którego nie mogę sie uwolnić. Cała plyta jest œwietna ale ten jeden szczególny. Mam na myœli Nightfalls. To jeden z tych utworów które Mark powinien zaœpiewać sam. Zagrał fenomenalnie i trochę mi brakuje Jego głosu. To był ten sam rok w którym ukazała się płyta The Princess Bride i tak sobie pomyœlałem skoro Willy DeVille zaœpiewał na płycie Marka to wczeœniej (bo zdaje się że płyta DeVille'a ukazała się prędzej) Mark pownien uczynić to samo Oczko A przy okazji nasunęła mi się taka myœl, pytanie: czy sš takie utwory innych wykonawców które Mark sam chciał kiedyœ nagrać i zaspiewać? Czy towarzyszy mu przekonanie: to ja pownienem stworzyć Uśmiech

Mark I Willy Deville - olaph72 - 06.02.2007

Robson, ten utwór to prawdziwa perła, po prostu cudo! Kiedy kilka lat temu udało mi się wreszcie kupić tę płytę, "Nightfalls" mnie zaczarował, siedziałem z otwartymi ustami i słuchałem go w kółko jak urzeczony. Bajka!

Mark I Willy Deville - Robson - 06.02.2007

Prawda? Jestem podobnie oczarowany Oczko

Mark I Willy Deville - koobaa - 06.02.2007

Miracle to œwietna płyta i faktycznie Nightfalls to jeden z piękniejszych fragmentów Oczko. Tam właœnie gitara Marka œpiewa najbardziej a ja osobiœcie lubię także Assasin Of Love oraz œwetny (w dylanowskim stylu) Spanish Jack. Na całym albumie czuć też wyraŸnie Markowš produkcję - wszystko brzmi bardzo sterylnie i tak... Markowo Uśmiech.

Jeœli chodzi o utwory, o których MK mówił, że chciałby być ich twórcš to jest ich kilka. Jako pierwsze na myœl przychodzi Feel Like Going Home - Mark zawsze twierdził, że chciałby być autorem tej piosenki Charliego Rich'a. Na jednym z tych DVD, które majš stać się 34-częœciowš encyklopediš TV z udziałem Maestro, w jednym z wywiadów zadano właœnie takie pytanie Markowi, Robert Uśmiech. Wtedy wspomniał o piosence Williego Nelsona, niestety nie pamiętam tytułu, ale sprawdzę to Oczko.

Mark I Willy Deville - ania - 07.02.2007

chlopaki, ktory bedzie tak mily i wysle na maila Wywracanie oczami
znowu nie wiem o czym mowa :unsure:

Mark I Willy Deville - Robson - 07.02.2007

Ania ja z przyjemnoœciš ale dopiero jutro dobrze? Oczko

Mark I Willy Deville - Hermes - 07.02.2007

Witam

Przyznam, że zaskoczyliœcie mnie tym tytułem. Kompletnie nie wiedziałem o istnieniu tej płyty. Niestety póki co polska cena jest dla mnie nieco zaporowa (79,99 zł. + koszt przesyłki).

Pozdrawiam

Mark I Willy Deville - Andrzej - 07.02.2007

A ja po Waszym poœcie przewaliłem pół chaty w poszukiwaniu utworow z tej płyty, ktore niegdyœ wpadły mi w recę w nieznanych okolicznoœciach. Próba okazała sie nieskuteczna. Dzis drugie podejœcie, ale coœ mi się wydaje ,że Robson dla Anii, a Ania dla mnie - tak bedzie szybciej.
No, pozostaje jeszcze kwiestia czy Ania się zgodzi.Muszę zatem wykazać maksimum swojej dyplomacji. Piszę na priva do naszej Anii naturalnie.

Mark I Willy Deville - ania - 07.02.2007

oczywiscie, ze ania pusci w forumowy krwiobieg Oczko Uśmiech

Mark I Willy Deville - Raingod - 08.02.2007

Wlasnie slucham tej plytki, naprawde fajna sprawa, slychac echa starego dobrego DS z moich ulubionych lat osiemdziesiatych. Fantastyczne.

Mark I Willy Deville - Robson - 08.02.2007

Cieszę sie że mamy podobne odczucia Oczko Ania Nightfalls poszło Oczko

Mark I Willy Deville - BET - 08.02.2007

Piekna plyta, to prawda. Marek osladza ja swoim najbardziej charakterystycznym brzmieniem i to jej olbrzmi atut (zreszta wszystko do czego Maestro przylozyl reke nabiera kolorow - prawdy oczywiste dzisiaj glosze Oczko, a do utworow przez was wymienionych dodam jeszcze jeden, z ktorym mam osobiste, piekne wspomnienia - wienczaca dzielo Storybook love (mam nadzieje ze nie pokrecilem tytulu, bo albumik nie lezy obecnie przede mna Oczko )

Mark I Willy Deville - Robson - 09.02.2007

Nie pokręciłeœ BET Oczko Ten temat jest wspaniały ale i ja tak będę tęsknił aby zaœpiewał go Mark. A mógł przecież na swojej w końcu płycie The Princess Bride. Uśmiech Albo jeszcze wczeœniej The Way It All Starts. Ale to tylko moje takie tam małe marzenia Duży uśmiech