![]() |
|
Nie Wykonywane Na żywo... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Nie Wykonywane Na żywo... (/showthread.php?tid=508) |
Nie Wykonywane Na żywo... - Robson - 18.10.2006 Czas na kolejnš statystykę Wcale nie łatwš ale mam nadzieję, że wspólnymi siłami damy radę. Nie miałem na uwadze koncertów radiowo-telewizyjno-promocyjnych ale już np. ten ostatni koncert MK w Boothbay Harbour jak najbardziej Uwzględniłem b-sajdy bo zmotywował mnie np. The Long Highway z małej płytki który akurat był wyłšcznie grany na koncertach a nie znalazł się na dużej płycie. Ale najpierw te nie grane na koncertach. Tak więc do dzieła Communique Hand In Hand Badges, Posters, Stickers And T-Shirts If I Had You My Parties How Long- nie byłem pewien a raczej byłem pewien że był wykonywany jednak nie znalazłem żadnego koncertu z tym fragmentem Millionaire Blues Kingdom Come Don't You Get It Nobody's Got The Gun My Claim To Fame Tall Order Baby What Have I Got To Do The Last Laugh One More Matinee Sands Of Nevada Wanderlust Do America Camerado Let's See You Nie było trasy The Ragpicker's Dream więc temat utworów nie wykonywanych na żywo 'bierze w łeb' ale koncert MK w Maine 20 IX ma tu isotne znaczenie a więc jedziemy dalej: Hill Farmer's Blues Fare Thee Well Northumberland You Don't Know You Are Born Coyote The Ragpicker's Dream Old Pigweed Small Potatoes 5.15 Sucer Row Everybody Pays Stand Up Guy Don't Crash The Ambulance Summer of Love I ostatnia płyta: Beachcombing Rollin' On Beyond My Wildest Dreams Love and Happiness- w koncertach promocyjnych wykonywany niejednokrotnie, na dużej trasie brakowało mi tej miłosnej pieni. Niby wszystko i sporo tego a jednak odczuwam jaki niedosyt. Zrobiłem tę statystyke bardzo szybko i wiem że zwłaszcza te pierwsze koncerty DS/MK odgrywajš duże znaczenie bo pojawiały się utwory które potem już nie były wykonywane ja z kolei bootlegów nie mam aż tak dużo (zależy mi na tych dobrze nagranych) Tak więc czekam na uzupełnienia bšd skrelenia
Nie Wykonywane Na żywo... - koobaa - 18.10.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Oct 18 2006, 05:38 PMwietnie Robson! przyjrzymy się temu ![]() How Long zostało zagrane tylko raz o ile mi wiadomo: Town & Country Club, Leeds, UK, 3 lipca 1993. http://home.planet.nl/~tol00239/leeds93.htm Jakoć tego nagrania jest jednak paskudna... Nie Wykonywane Na żywo... - Robson - 18.10.2006 A jednak Mark, Brendan i Steve. Tak Oni mogli zagrać wszystko
Nie Wykonywane Na żywo... - aaadam - 19.10.2006 Troszkę namieszam a co z filmówkami? Ale i uzupełnię: wydaje mi się, że Silvertown blus nie był grany na koncertach, był grany jedynie na próbach (mam jakie tam bootlegi z tym utowrem, ale zawsze był w wersji soundcheck), no chyba, że się mylę? <_< Nie Wykonywane Na żywo... - Robson - 19.10.2006 Brawo! Celowo nie umieciłem Silvertown Blues żeby jakie zainteresowanie wzbudzić tym wštkiem Muzyki filmowej w ogóle nie brałem pod uwagę. Łatwiej wymienić te które były grane na koncertach
Nie Wykonywane Na żywo... - macsa - 19.10.2006 Z filmowš to sobie dajmy spokój jednak... Nie Wykonywane Na żywo... - aaadam - 19.10.2006 No to jak filmówkę wyrzucimy, to może na marginesie wpiszemy utwory, które Mark grał na koncertach a nigdy nie umiescił na płytach? Zacznę od utworów z pierwszego bootlegu DS z 1978 roku: Eastbound Train Me And My Friends Real Girl jeszcze w tym roku grali: Nadine, What's The Matter Baby czekam na dalsze uzupełnienia, albo zajmę się nimi jak będę miał trochę wiecej czasu Nie Wykonywane Na żywo... - Robson - 20.10.2006 Ja bym podkrelił te których Mark nie umiecił na dużych płytach a wtedy taka lista sie wydłuża. Żeby wymienić tylko The Long Highway, Pyroman czy Think I Love You Too Much. Ten ostatni wprawdzie jest na dużej płycie ale Jeffa Healey'a Dalej, dalej miało
Nie Wykonywane Na żywo... - Robson - 21.10.2006 To dorzucę jeszcze Twisting By The Pool i Two Young Lovers oczywicie pod warunkiem, że EP Extende DancEplay uznamy za małš płytkę a chyba takš jest A ponadto do dzi nie mamy tego na CD :angry: ps. to samo dotyczy muzyki filmowej Comfort And Joy |