![]() |
|
Lubiš Marka... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Lubiš Marka... (/showthread.php?tid=352) |
Lubiš Marka... - olaph72 - 29.03.2006 Czy był już wštek prezentujšcy opinie znanych muzyków o MK? Tutaj jest zapis czatu z Jeremy'm Spencerem (Fleetwood Mac). Pan Spencer na pytanie, kogo zaliczyłby do grona najlepszych gitarzystów wiata, odpowiada, że osobicie lubi MK. Lubiš Marka... - Robson - 30.03.2006 Tak temat też chodził mi po głowie od dłuższego czasu Można byłoby chyba zaryzykować, że każdy gocinny udział MK u wszelakich artystów rodził szacunek i sympatię do MK. I gdyby tak ich zapytać po kolei to na pewno wspomnienia pozostały najlepsze Eric Clapton powiedział kiedy o DS, że sš wietnymi rzemielnikami.
Lubiš Marka... - dudageo - 30.03.2006 jeli chodzi o Erica... wystarczy popatrzeć, jak traktuje Marka, chociażby podczas koncertu dla Montserrat... jego przyjacielskie "Markie"... widać, że się chłopaki lubiš i szanujš
Lubiš Marka... - olaph72 - 30.03.2006 Cytat:Originally posted by Robson@Mar 30 2006, 01:54 PMTo jasne jak słońce. Ale spróbujmy wyszukać dowody uznania dla MK także u innych muzyków.
Lubiš Marka... - lukas1119 - 30.03.2006 Czytałem kiedy ksišżkę "Rysiek" Jana Skaradzińskiego (tak, to ten sam pan, który "wykończył" Sułtanów Oldfielda) i natknšłem się na ciekawš wzmiankę. Nie przytoczę dokładnie, gdyż ksišżkę owš miałem wypożyczonš z biblioteki. Chodziło o sytuację, kiedy w domu Riedlów było spotkanie rodzinne. Rysiek nie był specjalnie nim zainteresowany, siedział więc w drugim pokoju słuchajšc z walkmana włanie Dire Straits. :-) Lubiš Marka... - Emilka - 30.03.2006 z tego co pamiętam, to Jurek Styczyński wymienił na łamach Teraz Rocka wród swych ulubionych gitarzystów m in Knopflera.
Lubiš Marka... - Ania_M - 30.07.2006 Cytat:Originally posted by lukas1119@Mar 30 2006, 05:58 PMPrzytoczę ja, mam tš ksišżkę ![]() "Nie lubił się chwalić, w ogóle nie lubił rozmów na forum rodzinnym o muzyce, zespole, karierze. Zresztš podczas drugiego przyjazdu matki z Niemiec do Polski Rysiek powitał jš radonie , zamienił kilka zdań, ale za chwilę odseparował się od rodziny w swoim pokoju, gdzie siostra znalazła go słuchajšcego z walkmana Dire Straits".
Lubiš Marka... - Ania_M - 03.08.2006 Z Mikisem Cupasem, gitarzystš Wilków, znam się osobicie już 3 lata. Przesympatyczny człowiek. Ale ja nie o tym. Którego razu po jednym z koncertów, po rozmowach o życiu i ucieraniu sobie nosa, wkroczylimy na temat muzyki. Mikis wród swoich ulubionych zespołów wymienił też Dire Straits. Mało co wtedy go nie udusiłam z radoci... ale jako się powstrzymałam, bo straciłabym kumpla. I rozmawialimy sobie o Dire Straits, Mikis powiedział, że Mark jest jednym z jego ulubionych gitarzystów. i chciałby, choć wie, że nie da rady, osišgnšć takš perfekcję w graniu jak on. Dodał też, że jednym z jego ulubionych utworów Dire Straits jest "Romeo and Juliet". A potem przekomarzalimy się czy lepsze jest "Romeo and Juliet" czy "Tunnel of love"...i przestalimy się odzywać do siebie na... 5 minut Póniej to się mialimy już... Uwierzcie, zrobiło mi się bardzo miło Teraz mamy znowu o czym rozmawiać ![]() Nie omieszkałam zapytać też Roberta Gawlińskiego. Robert powiedział, że zupełnie nie jego klimaty, ale szacunek dla legendy Marka ma ogromny, bo "ten człowiek wiele zrobił dla wiatowej muzyki".
Lubiš Marka... - Andrzej - 03.08.2006 Ja też lubię Marka Lubiš Marka... - Bart - 04.08.2006 Cytat:Originally posted by Andrzej@Aug 3 2006, 10:57 PMI też jeste sympatyczny
Lubiš Marka... - Ania_M - 04.08.2006 No ja oczywicie tyż lubię Marka
Lubiš Marka... - Andrzej - 04.08.2006 Cytat:Originally posted by Barciu+Aug 4 2006, 01:03 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Barciu @ Aug 4 2006, 01:03 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Andrzej@Aug 3 2006, 10:57 PMI też jeste sympatyczny [/b][/quote]Barciu będziesz w Sopocie, chcialbym z Tobš pogadać. Ooooo......przepraszam właciwie posłuchać co u Ciebie nowego, tym razem przyjemnosć słuchania po mojej stronie.
Lubiš Marka... - Bart - 04.08.2006 Cytat:Originally posted by Andrzej+Aug 4 2006, 12:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Andrzej @ Aug 4 2006, 12:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>I też jeste sympatycznyCytat:Originally posted by Barciu@Aug 4 2006, 01:03 AM [/b]
Barciu będziesz w Sopocie, chcialbym z Tobš pogadać. Ooooo......przepraszam właciwie posłuchać co u Ciebie nowego, tym razem przyjemnosć słuchania po mojej stronie. [/b][/quote]Nie będę Ale co ma wisieć, nie utonie...
|