Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
28 Lat Temu... - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: 28 Lat Temu... (/showthread.php?tid=317)

28 Lat Temu... - Robson - 14.02.2006

14 lutego weszli do studia i rozpoczęli nagrywanie pierwszej płyty.

28 Lat Temu... - jambore - 14.02.2006

Wielka encyklopedia Język

28 Lat Temu... - koobaa - 15.02.2006

Cytat:Originally posted by Robson@Feb 14 2006, 02:39 PM
14 lutego weszli do studia i rozpoczęli nagrywanie pierwszej płyty.
...I œwiat zrobił się piękniejszy...
Wspaniałe utwory, wspaniała Muzyka... zaczęła się Legenda, która trwa do dziœ...
Mark doskonale wiedział czego chce... Tylko w ten sposób można do czegoœ dojœć. Majšc taki talent jak On, oraz będšc w dopowiednim czasie i miejscu - dalszy cišg po prostu musiał być taki jaki wszyscy znamy...

PS. Jak dobrze, że On nie chciał być dalej tym nauczycielem... Szczęśliwy

28 Lat Temu... - Andrzej - 15.02.2006

Cooba
Jedni sš œwietnymi muzykami, drudzy sš œwietnymi nauczycielami, ale sš i tacy którzy sš jednoczeœnie œwietnymi muzykami i nauczycielami(akademickimi)
Wiesz o kim myœlę........
O TOBIE COOBA.

28 Lat Temu... - koobaa - 15.02.2006

Andrzeju...
Dziękuję Ci za te Słowa... Znowu mnie przeceniasz.
Wiesz, myœlę, że prawdziwy Sukces można jednak osišgnšć tylko wtedy gdy skoncentruje się wszystkie swoje siły i energię na konkretnym zajęciu, na konkretnym celu. Trzeba być pewnym, że się go osišgnie, postawic wszystko na jednš kartę, trzeba wierzyc, że TO właœnie chce się robić i maksymalnie skupić na TYM energię. Mark właœnie tak zrobił. Nie rozdrabniał się. Wiedział (czuł), że jego miejsce jest gdzieœ indziej. Nie w szkole, nie w Yorkshire Evening Post... czuł, że Muzyka musi z niego kiedys wyjœć. Była silniejsza... I całe szczęœcie. Oczko
Trzeba mieć ogromna odwagę, żeby tak zrobić. Rzucić ciepłš posadke ze stałš pensjš po to by grać Muzykę w pubach i klubach za 50 funtow za wieczor. Trzeba mieć ogromne przeœwiadczenie o swym talencie i przede wszystkim bardzo wierzyc w swój sukces.

I masz rację Andrzeju: jedni sš œwietnymi muzykami, drudzy sš œwietnymi nauczycielami... Zapewniam Cię jednak, że nie zasługuję na zaszczytne miano bycia ani jednym ani drugim. Oczko , co więcej - bardziej zależałoby mi na tym by być kiedyœ albo jednym albo drugim... Mark pokazał nam 28 lat temu, że nie warto się rozdrabniać...

28 Lat Temu... - Robson - 15.02.2006

Tak to wszystko prawda. Ktoœ kiedyœ powiedział o Marku, że On to sobie wszystko dokładnie zaplanował Oczko To również postawa życiowa- bardzo szlachetna Uśmiech

28 Lat Temu... - ania - 15.02.2006

iiii tam ...
plany zawsze biora w leb :ph34r:

28 Lat Temu... - Robson - 15.02.2006

Pewnie nie w przypadku Marka Oczko

28 Lat Temu... - ania - 15.02.2006

pewnie Oczko Uśmiech

28 Lat Temu... - Trissi - 15.02.2006

Ale sobie słodzicie Uśmiech hihihi

28 Lat Temu... - anrom - 16.02.2006

Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 15 2006, 06:01 AM
I masz rację Andrzeju: jedni sš œwietnymi muzykami, drudzy sš œwietnymi nauczycielami... Zapewniam Cię jednak, że nie zasługuję na zaszczytne miano bycia ani jednym ani drugim. Oczko , co więcej - bardziej zależałoby mi na tym by być kiedyœ albo jednym albo drugim... Mark pokazał nam 28 lat temu, że nie warto się rozdrabniać...
Ale jesteœ Kooba z pewnoœciš kimœ wyjštkowym na tym forum i temu nie zaprzeczysz.
I patrzšc obiektywnie pewnie masz rację, że być może nie jesteœ œwietnym muzykiem (choć osobiœcie uwielbiam Twojš grę), o tym drugim nie będę się wypowiadał, nie mam takich kompetencji.
Jednak jesteœ FANEM przez ogromne F. Los miał tego œwiadomoœć pozwalajšc Ci wygrać pewien pamiętny konkurs.
Ja o sobie mogę powiedzieć, że kocham muzykę mistrza, ale każde spotkanie z Tobš w moim życiu uœwiadamiało mi, że jednak można bardziej. Że Ty kochasz tš muzykę intensywniej i trochę Ci tego zazdroszczę.
Ale... cholernie się cieszę, że miałem okazję poznać Ciebie, dzięki Tobie to forum i Wszystkich tutaj piszšcych.
No to wygarnšłem to z siebie ...
Andrzeju, a może założymy fanclub Kooby? Duży uśmiech

28 Lat Temu... - dziadek - 16.02.2006

Wyjštkowe to forum, wyjštkowi ludzie... (przepraszam czy ktoœ już tego tu nie napisał?)
Gdybym jeszcze dodał więcej, byłoby "lukrowato".

28 Lat Temu... - Robson - 16.02.2006

Trochę cukru nikomu jeszcze nie zaszkodziło Język

28 Lat Temu... - dziadek - 17.02.2006

Z tym cukrem... Wiesz Robson nie znam się na kuchni, ale myœlę sobie, że posypuje się nim coœ, by ładnie wyglšdało. A smakuje dobrze - wymieszany razem z ciastem.
Postu Androma dodatkowo cukrować nie trzeba. Tak napisany "zasmakował" mi najlepiej... tu już nic dodać nie mogłem, jak tylko się podpisać!

28 Lat Temu... - Trissi - 19.02.2006

Ojej no. Pożartować nie można. Czy przekomarzanie jest niedozwolone? Oczko

28 Lat Temu... - dziadek - 19.02.2006

A ja tylko chciałem powiedzieć, że post Anroma (a nie Androma!Oczko bardzo mi się spodobał! I żałowalem, że sam do niego nie mogę noc dodać!

28 Lat Temu... - anrom - 19.02.2006

A ja często żałuję, że do postów Andrzeja nic już nie mogę dodać. On zawsze podsumowuje temat wyczerpujšco... i z humorem Język

28 Lat Temu... - Trissi - 20.02.2006

Andrzej wie co ja o jego postach myœlę Oczko Już mu kiedyœ powiedziałam Oczko