![]() |
|
Muzyka Do Ubierania Choinki - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Muzyka Do Ubierania Choinki (/showthread.php?tid=270) |
Muzyka Do Ubierania Choinki - Emilka - 17.12.2005 No, mylę że już odpowiednia pora na zadanie tego pytania. Jestem ciekawa czego słuchacie w okresie okołowištecznym. Zastanawiałam się czy od razu zaznaczyć "opróćz Marka", ale przyznam że solowe płytki Knopflera kręcš się u mnie w tym czasie szczególnie często, ot taki klimaciarski goć z niego ![]() Ja od siebie dorzucę jeszcze Toma Waitsa "Blue Valentine" i "Closing time" , "Made in heaven" Oueen i już bardzo dzwoneczkowš Dianę Krall i jej wišteczny album. wszystkie wyżej wymienione goršco polecam (do lepienia pierników też się nadajš, nie wiem jak z patroszeniem karpia :ph34r: ) Muzyka Do Ubierania Choinki - Robson - 17.12.2005 Piękny temat Emilka Dużo tej muzyki u mnie. Oczywicie obowišzkowo Mark i szczególnie płyta The Ragpicker's Dream nie będzie opuszczala mojego odtwarzacza (jak zwykle posłucham w kuchni) Ponadto wróce do muzyki moich (naszych) rodziców <Nat King Cole, Frank Sinatra, Louis Armstrong itd...> i podobne klimaty. Jest co co nie przemija dla mnie w tej muzyce a w więta brzmi zupełnie inaczej- magiczniej.
Muzyka Do Ubierania Choinki - dudageo - 17.12.2005 a ja do ubierania lubię "mojš" składankę christmasowych piosenek. Piszę "moja", bo sam sobie złożyłem 2 CD, na których mam i franka Sinatrę i Johna Lennona i The Pretenders i Chrisa Rea, Eltona Johna, Jethro Tull i many, many more.... Wszystkie piosnki z dzwoneczkami (a jakże! Ot taki wiateczny nastrój...
Muzyka Do Ubierania Choinki - lukas1119 - 17.12.2005 Przy strojeniu to mama zawsze puszcza kolędy
Muzyka Do Ubierania Choinki - Toloth - 17.12.2005 Obowišzkowo Simon i Garfunkel, którzy na zawsze już będš mi się kojarzyć z zimš No i Ragpicker, szczególnie tytułowa
Muzyka Do Ubierania Choinki - Emilka - 17.12.2005 ...to ja jeszcze dołożę od siebie płyte "Ella et Louis" -duet nad duety, czyli Fitgzerald i Armstrong (gwoli cisłoci )W ogóle wszelkie big-bandowe granie mi się baardzo wištecznie kojarzy, a wspomnianego przez Robsona N.K.C. podarowałam mamie pod choinkę chyba ze dwa lata temu. uwaga z ostatniej chwili- Billie Holiday bardzo pozytywnie wpływa na smak pierników
Muzyka Do Ubierania Choinki - ania - 18.12.2005 moge sie zalozyc ze moi... najpierw przeanalizuja wyzszosc zywica pachnacej nad plastikiem blyszczacej by upewnic sie, ze dobrze robia, wybierajac sie o bladym swicie na przeczesywanie lasu...przeczesywanie, ktore zwykle zajmuje im jakies pol dnia , chyba ze tatku znowu przechytrzy mame i podejmie 'meska decyzje' przyciagniecia do domu 'drapaka' (jak to z przerazeniem w oku :o mawia moja mama na widok 'meskiej decyzji' po czym sie nawzajem uspokajac i przekonywac zaczna, ze to wlasciwie nic sie nie stalo, ze galaz sie zlamala w momencie przeciskania choiny przez taras no bo i tak tyle jej jeszcze zostalo, i ze brakujacych dwoch poleglych na tarasowych schodach nikt nawet nie zauwazy, a na gorze jej lysawosc postrzegana bedzie jako potega otwartych przestrzeni.... az w koncu usiada, westchna.... .... Louisa B) wlacza, ciepla herbatke z cytryna zrobia... i przystapia do dziela taaaak moge sie zalozyc, ze tak wlasnie bedzie ^_^ Muzyka Do Ubierania Choinki - grzegorz - 18.12.2005 Blady wit to chyba najlepsza pora na polowanie na choinkę, bo leniczy jeszcze pi. Brat mojego znajomego już jaki czas temu przytargał choinkę z lasu (żeby przed więtami nie napatoczyć się na zielony mundur) i włożył do wody i wystawił na balkon. Podobno wytrzyma do wišt. Muzyka Do Ubierania Choinki - koobaa - 18.12.2005 Cytat:Originally posted by grzegorz@Dec 18 2005, 11:49 AMChyba, ze na choinkę poluje sam Leniczy ![]() Ech... to sš klimaty
Muzyka Do Ubierania Choinki - anrom - 18.12.2005 Cytat:Originally posted by koobaa+Dec 18 2005, 02:04 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ Dec 18 2005, 02:04 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-grzegorz@Dec 18 2005, 11:49 AMChyba, ze na choinkę poluje sam Leniczy ![]() Ech... to sš klimaty [/b][/quote]Dla niektórych swojskie klimaty, prawda Koobaa? Ale ciii ... bo nas stšd przegoniš... p.s. Znać, że Kubu wrócił do dom, bo zaczšł używać polskich znaczków. Niemiało narazie, ale jeszcze się nauczy... ^_^ Muzyka Do Ubierania Choinki - pogdan - 18.12.2005 Ech... to sš klimaty swojskie klimaty, prawda Koobaa? Co razem wycinalicie i nakrylicie leniczego : ) Muzyka Do Ubierania Choinki - koobaa - 19.12.2005 polskie znaczki niemiało, niemiało.... ale sie przyzwyczajam ![]() Cytat:Co razem wycinalicie i nakrylicie leniczego : )- blisko Pogdan - obaj bylimy leniczymi
Muzyka Do Ubierania Choinki - ania - 19.12.2005 Cytat:Originally posted by grzegorz@Dec 18 2005, 12:49 PMwlasciwie to racja bo sasiadowi nigdy sie jeszcze nie zdarzylo wstac o bladym swicie. pewnie popoludniami nadzoruje stan drzewostanu albo po znajomosci- nie wtraca sie do sprawy ![]() poza tym tatku jest lesnikiem wiec wiedzial, do ktorych plantacji zaspany lesniczy nie dotrze ale fakt nie ma to jak choinkowe klimaty ...dacie wiare, ze ktoregos roku przyciagnelismy z lasu az trzy choinki, zeby srogie oko mamy mialo wiekszy wybor wsrod 'drapakow' ![]() ale nigdy jeszcze nie trzymalismy zadnej w wiadrze wody.... p.s. pozdrowienia dla lesnych ludzikow
Muzyka Do Ubierania Choinki - Evelda - 19.12.2005 Wštek odczytuję już po fakcie , a skoro się dokonało, to i odpowied w cz. przeszłym dokonanym .W tym rocku, poza lotem ponad chmurami i niebiańskim Sailing to... w tle (miast dzwoneczków) stukały... szklane kuleczki (czyt. Marbles i bezrybne jeszcze (przedwigilijne ^_^) Marillion) i... było cudnie... Za do wypieków... Ale to już czas przyszły i... może by tak w odrębnym wštku...? ![]() PS. Do porzšdków i prac fiz. WSZELAKICH ->>> Jedynka DS <<<- NIEZRÓWNANA - napęd na wszystkie kończyny ^_^ Muzyka Do Ubierania Choinki - Andrzej - 19.12.2005 Ach te choinki. cišgajš już mi sen z powiek. W zeszłym roku kupiłem trzy(nie mam niestety leniczego w rodzinie). Jednej udało się pozostać w naszym domostwie mimo bacznej i szczegółowej kontroli żony. Dwie pozostałe sprzedałem po 10 zł(przyznaje podatku od tego nie odprowadziłem przez co doprowadziłem do zwiększenia dziury budżetowej i przyczyniłem się zapewne do upadku poprzedniego rzšdu - czort z nimi).Bywały lata kiedy po oprawieniu w stojak( a jest to swoista finezja z siekierš tępš jak ja) - bezlitosna kontrola odrzuciła produkt wišteczny.Byłem u kresu wyczerpania. W zeszłym roku zatem, postanowiłem w siebie zainwestować, a włšsciwie to w stojak samoregulujšcy (technika - cudo - polecam). Okres przedswišteczny to pogoń( w robocie jako więcej pracy .... no i ten sztuczny bałagan w domu). Ale póżniej jest już pięknie - choinka, kominek,zimny browarek,i ..... muza KURCZE , A MÓWIĽ ZE NIE MA RAJU NA ZIEMII Muzyka Do Ubierania Choinki - pablosan - 19.12.2005 Przepraszam, czy ja juz czasem nie mówiłem, że uwielbiam czytać Wasze posty i jestesmy najwspanialszym forum na swiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Muzyka Do Ubierania Choinki - Robson - 19.12.2005 Wyjštkowi ludzie- wyjštkowe forum
Muzyka Do Ubierania Choinki - Andrzej - 19.12.2005 Wyjštkowy Robson, wyjštkowy Pablosan, wyjštkowy ............ Muzyka Do Ubierania Choinki - anrom - 19.12.2005 ... wyjštkowa choinka stanęła dzi w moich progach. Póki co stoi na altanie, ale juz niedługo posłuchamy Mareczka przy ubieraniu choinki... może by tak Rudigera czerwononosego, co to nos ma czerwony wcale nie od grzańca, tylko od mrozu, bo długo szukał choinki w ciemnym borze, by zdobyć jej autograf... ... bredzę ... to z goršczki przedwiatecznej :blink: :wacko: Dzi udało mi sie drapnšć (po znajomoci) 4 szt. Choinek ma się rozumieć, ale 3 już pojechały postać sobie w miecie i uradować zmeczone duszyczki
Muzyka Do Ubierania Choinki - Evelda - 20.12.2005 Cytat:Originally posted by anrom@Dec 19 2005, 10:34 PM4 SZT.???!!! O.... a może by tak jednš (maluuutkš...) w mojš stronę...? :unsure:
|