![]() |
|
Crossroads - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Crossroads (/showthread.php?tid=253) |
Crossroads - dudageo - 03.12.2005 Mam pytanie! Czy kto jest zorientowany, czemu Mark nie wział udziału w festiwalu gitarowym Crossroads, organizowanym przez Erica Claptona? Stawiły się same gwiazdy gitary: EC, B.B.King, J.J.Cale, Carlos Santana, Steve Vai itd itd...a Mark? Gdzież on bywał, bo nie wierzę, ze nie był zaproszony... Crossroads - Robson - 04.12.2005 To jest pytanie! Jeli to lato 2004 to trzeba dokładnie sprawdzić co porabiał Mark Może chciał wszystkie witalne i twórcze siły powięcić Shangri-La? I jakie sš kryteria kto zagrać powinien a kto raczej nie?
Crossroads - galex - 04.12.2005 witam! tak to prawda to dziwne że Mark nie zagrał na tym festiwalu tym bardziej że organizatorem i pomysłodawcš był jego dobry kolega Eric Clapton, Ale i tak było dobrze, bo całe szczęscie że Clapton zaprosił Erica Johnsona ten to dopiero gra!!! tylko szkoda że tylko jeden kawałek zagrał (desert Rose) pozdrawiam Crossroads - MARTINEZ - 05.12.2005 moze akurat sie poklocili ![]() jak ja z bartkiem jeden z nas mial nie isc na zlot : D Markowi po prostu znudzilo sie granie w Wonderful Tonight
Crossroads - BET - 10.12.2005 Wlasnie sciagnalem ten festiwal, patrze slucham i co? W zasadzie to to jest nie guitar, tylko blues festival. Chyba ze ja mam jakas telewizyjna wersje bo ani wspomnianego johnsona ani vaia to tam nie ma. :unsure: Crossroads - dudageo - 10.12.2005 No, ja mam na dwóch płytach DVD oryginalne wydanie: razem 34 utwory... jest i Johnson i Vai i ZZ Top i J.J.Cale i wiele wiele innych... tylko Marusia mi brakuje Crossroads - MARTINEZ - 20.12.2005 widocznie nie lubia sie z J.J.calem bo az dziwne ze razem nie zagrali nigdy Crossroads - ddawwidd - 20.12.2005 J.J. Cale pytany w latach 90 o Marka Knopflera odpowiedzial: Wolalbym, zeby w koncu nagral ktoras z moich piosenek, zamiast ciagle brzmiec jak ja. Milosc i slodycz az wyciekaja z tych slow.
Crossroads - Robson - 20.12.2005 Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Dec 20 2005, 06:23 PMNie byłbym tego taki pewien ![]() http://www.knopfler.net/unsorted/063.jpg Moim zdaniem bardzo znamienne sš słowa J.J które przytoczył Dawid bo J.J. Cale pomijajšc złoliwš uwage słusznš czy też nie -płyty J.J. praktycznie brzmiš tak samo. Mam na myli, że płyty sš bardzo do siebie podobne Zaznaczam bardzo lubię Cale'a ale co mi się wydaje, że dosyć dawno nie słuchał MK
Crossroads - ania - 31.12.2005 Cytat:Originally posted by MARTINEZ@Dec 5 2005, 10:02 PMa moze... trzeba stanac na rozdrozach, probujac odczytac znaki, by poznac odpowiedz jak dla mnie wszystkie drogi prowadza do ROBERTA CRAY'A :wub: oj! dawno czegos tak pieknego nie slyszalam!! polecam wszystkim bardzo, bardzo, bardzo goraco! Eric Johnson...fajna koszula a co do J.J'a no to dobra...mial najbrzydsza czapke jaka w zyciu widzialam ![]() no bo te zolte adidasy Walsh'owi wybaczam, za urok osobisty i dedykacje (zwlaszcza ta przy Rocky Mountain Way )BET- blues czy guitar festival- przy takiej dawce pasji, swietnej grze, muzyce i najzwyczajniej w swiecie super zabawie z gitara w reku to czy to az tak wazne?? jak dla mnie nie bardzo... p.s. cale szczescie, ze Mikolaj podrzucil mi lepsze glosniki ![]() bo wbrew pozorom to ja sluchalam, a nie tylko zwracalam uwage na ubior szanownych panow muzykow
Crossroads - ania - 06.01.2006 a propos zwracania uwagi na wyglad zewnetrzny... B.B.King: Billy Eckstine had him a big band full of boppers- Dizzy and Charlie Parker :wub: , Miles Davis and Dexter Gordon. Billy was also a flashy dresser. He had those long Mr. B collars I loved and always looked like a million bucks. When it came to clothes, T- Bone Walker himself was no slouch. He wore what we called a California jacket- a buttonless model with a belt that wrapped around waist. B) Too cool for words. I wanted to be cool.... Crossroads - ania - 03.05.2006 natknelam sie dzis na pewna plyte, ktora przypomniala mi pewien film stare dzieje ... chodzi o soundtrack filmu CROSSROADS ... where second best never gets a second chance slowem wszystkie bluesowe drogi prowadza do Robert'a Johnson'a ... a stamtad na wyciagniecie reki honey bunny-Clapton :wub:
Crossroads - galex - 04.05.2006 witam! heh zgadza się JOHNSON miał bardzo fajnš koszulę, chętnię bym od niego takš porzyczył dla mnie Eric RULEZ!co do Roberta Craya to faktycznie też goc wymiata i warto posłuchać jego muzyki bo jest co słuchać! Crossroads - MARTINEZ - 05.05.2006 Nikt nie przebije rozmowy Marka w Notting Hillbilies podczas So far away ![]() steve: mark skad masz spodnie takie jak te ? ( hahha) mark: nie jestem jak ty, ekstremalnie gruby...
Crossroads - ania - 05.05.2006 dobre a propos spodni ... wygrywaja te rurki Illsley'a z urodzin u Mandeli po tych jego ruchach myslalam, ze on w getrach na aerobik wyskoczyl po czym wyprowadzono mnie z bledu- ze ten kroj to tzw. rurki
Crossroads - ania - 05.05.2006 tak, zeby wszystkich uspokoic ubior nie jest dla mnie determinanta w ocenie muzyki
|