Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
All The Roadrunning - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: All The Roadrunning (/showthread.php?tid=248)

Strony: 1 2

All The Roadrunning - Robson - 29.11.2005

Jak myœlicie czy po tym fragmencie można cokolwiek powiedzieć o całej płycie? Mam na myœli teksty czy Mark będzie wyłšcznie autorem? Czy w niektórych utworach tylko Emmylou będzie œpiewać? I jaka płyta Wam się marzy jeœli chodzi o ten projekt. Ja bardzo bym chciał aby cały album był utrzymany w podobnym duchu i najlepiej gdyby się ukazał wczesnš wiosnš bo jestem strasznie głodny nowej muzyki mistrza Uśmiech

All The Roadrunning - anrom - 30.11.2005

Nie przeszkadzałoby mi zupełnie, gdyby cała płyta była w podobnej tonacji. Emmylou jest œwietnš wokalistkš i doskonale brzmi w duecie z mistrzem, a więc wszystkie 14 piosenek moglby zaœpiewać razem. ale szczerze mówišc pewnie tak nie będzie. Mark zawsze daje 1 lub 2 "mocniejsze" kawałki, no i lubi w większoœci œpiewać sam.

All The Roadrunning - Robson - 30.11.2005

Skšd wiadomo, że będzie 14? Uśmiech

All The Roadrunning - grzegorz - 30.11.2005

Ja mogę wyrazić tylko nadzieję, żeby nie był to gniot tylko z jednym (już znanym) dobrym i przyjemnym utworem.
Nie wiem czy to jest dobre porównanie, ale takš marnš płytš według mnie jest soundtrack do Metroland gdzie tylko utwór tytułowy w dwóch wersjach robi na mnie wrażenie.

All The Roadrunning - BET - 30.11.2005

Nie no Grzesiu, Metroland? Na pewno ta plyta? Pozno, juz ciepla wiosna, w towarzystwie ukochanej mi osoby, pieszczony chlodnymi promieniami zachodzacego juz slonca, rozkoszujacy sie wonia tatarakow....pokochalem te plyte. Nie wiem czemu kojarzy mi sie z "Nibylandia" - ot, taka mini utopia....

Co do ATRR - baaaaardzo cieplo powitalbym wyrazne akcenty szkockiego/irlandzkiego folku (dudy!Oczko. Ale nie wiem czy moge sie tego spodziewac?

All The Roadrunning - dudageo - 30.11.2005

Tak, tak... DUDY!! Zdecydowanie!! Szczęśliwy

All The Roadrunning - koobaa - 01.12.2005

Bedzie "country'owato" Uśmiech ... - ja osobiscie poprosze duuuzo wiecej gitary niz jest w All the roadrunning... Mimo, ze ich (Marka i Emmylou) glosy pieknie wspolbrzmia - Mark zawsze byl dla mnie- przede wszystkim Gitarzysta a w tym numerze tego za bardzo nie slychac... mam nadzieje, ze mu ochota nie przeszla na granie...

Pomijajac to - ten numer oczywiscie mi sie podoba Język

All The Roadrunning - ania - 01.12.2005

Cytat:Originally posted by koobaa@Dec 1 2005, 01:56 AM
ja osobiscie poprosze duuuzo wiecej gitary
chociaz mruczando Marka jest mistrzowskie...
ja tez z dwojga mistrzowskiego wole jego gre Oczko

p.s.
Marti- nie mylic ze smeciarstwem!!! (wystukane z przytupem)

All The Roadrunning - Andrzej - 01.12.2005

Ja myœlę że to bedzie całkowicie coœ nowatorskiego. Nie będzie Folku szkodzkiego,tudzież irlandzkiego,dud, ani country

.......o cholera - to co będzie?
I jak tu tej wiosny doczekac.Naprawdę nie wytrzymam.

All The Roadrunning - ania - 02.12.2005

Cytat:Originally posted by Andrzej@Dec 1 2005, 11:44 PM
.......o cholera - to co będzie?
mniemam, ze gitara Język

All The Roadrunning - Toloth - 06.12.2005

Ja bym chciał folk-rock... a tak w ogóle to pewnie będzie muzyka œwiata, inspirowana muzykš afrykańskš, japońskš, arabskš, amerykańskš, południowoamerykańskš etc. To by było coœ Duży uśmiech

Wiem, że bredzę, ale co tam Oczko

Andrzej, wytrzymaj, bo jak nie wytrzymasz to... no właœnie, co? Język

All The Roadrunning - Evelda - 06.12.2005

Cytat:Originally posted by Toloth@Dec 6 2005, 04:29 PM
Ja bym chciał folk-rock... a tak w ogóle to pewnie będzie muzyka œwiata, inspirowana muzykš afrykańskš, japońskš, arabskš, amerykańskš, południowoamerykańskš etc. To by było coœ Duży uśmiech

Wiem, że bredzę, ale co tam Oczko
ależ dlaczego? ...niekoniecznie Oczko
W końcu Mark nieustannie czegoœ szuka, a w tych swoich poszukiwaniach... cišgnie nas za sobš... Podróż Życia.

All The Roadrunning - ania - 06.12.2005

Cytat:Originally posted by Toloth@Dec 6 2005, 04:29 PM
Ja bym chciał folk-rock... a tak w ogóle to pewnie będzie muzyka œwiata, inspirowana muzykš afrykańskš, japońskš, arabskš, amerykańskš, południowoamerykańskš etc.
do afrykanskiej nic nie mam Wywracanie oczami chetnie na nia poczekam Wywracanie oczami
dorzuce nawet niecierpliwosc Oczko
ale blagam tylko nie japonska....

All The Roadrunning - Toloth - 06.12.2005

Może masz rację Evel Duży uśmiech Ania - japońska rzeczywiœcie mi nie pasuje, jakoœ tak mi się napisało Oczko Chociaż... w rękach Marka wszystko staje się złotem i platynš, normalnie niezły z niego alchemik B)

All The Roadrunning - anrom - 07.12.2005

Cytat:Originally posted by Robson@Nov 30 2005, 02:18 PM
Skšd wiadomo, że będzie 14? Uśmiech
Bo to moja szczesliwa liczba. Ulubione moje pyty maja po 14 utworów, wiec dlaczego nie teraz? Zawsze lepiej 14 niz np. 6 Oczko

All The Roadrunning - Robson - 07.12.2005

Ano jasne, że tak Uśmiech Tylko na Ragpicker's Mark zaniżył poziom co do iloœci utworów i zawsze kiedy słucham tej płyty- stwierdzam: już koniec? Uśmiech Jest za krótka.

All The Roadrunning - dudageo - 07.12.2005

żeby chociaż w zamian za to zwiększył liczbę utworów na "STP" Język

I dorzucił Do America nie usuwajšc One More Matinee ? Jestem ZA Oczko

All The Roadrunning - dudageo - 07.12.2005

w sumie tak w GB zrobił.... tam jest 14 utworków! I Do America i One More Matinee Oczko

Czego się nie robi dla swoich ziomków Oczko

ps. chociaż ktos kiedyœ powiedział, że Mark Knopfler jest bardziej amerykański niż sami jankesi Duży uśmiech (kurcze chyba już to o tym wspominałem) Uśmiech