![]() |
|
All The Roadrunning - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: All The Roadrunning (/showthread.php?tid=248) Strony:
1
2
|
All The Roadrunning - Robson - 29.11.2005 Jak mylicie czy po tym fragmencie można cokolwiek powiedzieć o całej płycie? Mam na myli teksty czy Mark będzie wyłšcznie autorem? Czy w niektórych utworach tylko Emmylou będzie piewać? I jaka płyta Wam się marzy jeli chodzi o ten projekt. Ja bardzo bym chciał aby cały album był utrzymany w podobnym duchu i najlepiej gdyby się ukazał wczesnš wiosnš bo jestem strasznie głodny nowej muzyki mistrza
All The Roadrunning - anrom - 30.11.2005 Nie przeszkadzałoby mi zupełnie, gdyby cała płyta była w podobnej tonacji. Emmylou jest wietnš wokalistkš i doskonale brzmi w duecie z mistrzem, a więc wszystkie 14 piosenek moglby zapiewać razem. ale szczerze mówišc pewnie tak nie będzie. Mark zawsze daje 1 lub 2 "mocniejsze" kawałki, no i lubi w większoci piewać sam. All The Roadrunning - Robson - 30.11.2005 Skšd wiadomo, że będzie 14?
All The Roadrunning - grzegorz - 30.11.2005 Ja mogę wyrazić tylko nadzieję, żeby nie był to gniot tylko z jednym (już znanym) dobrym i przyjemnym utworem. Nie wiem czy to jest dobre porównanie, ale takš marnš płytš według mnie jest soundtrack do Metroland gdzie tylko utwór tytułowy w dwóch wersjach robi na mnie wrażenie. All The Roadrunning - BET - 30.11.2005 Nie no Grzesiu, Metroland? Na pewno ta plyta? Pozno, juz ciepla wiosna, w towarzystwie ukochanej mi osoby, pieszczony chlodnymi promieniami zachodzacego juz slonca, rozkoszujacy sie wonia tatarakow....pokochalem te plyte. Nie wiem czemu kojarzy mi sie z "Nibylandia" - ot, taka mini utopia.... Co do ATRR - baaaaardzo cieplo powitalbym wyrazne akcenty szkockiego/irlandzkiego folku (dudy! . Ale nie wiem czy moge sie tego spodziewac?
All The Roadrunning - dudageo - 30.11.2005 Tak, tak... DUDY!! Zdecydowanie!!
All The Roadrunning - koobaa - 01.12.2005 Bedzie "country'owato" ... - ja osobiscie poprosze duuuzo wiecej gitary niz jest w All the roadrunning... Mimo, ze ich (Marka i Emmylou) glosy pieknie wspolbrzmia - Mark zawsze byl dla mnie- przede wszystkim Gitarzysta a w tym numerze tego za bardzo nie slychac... mam nadzieje, ze mu ochota nie przeszla na granie...Pomijajac to - ten numer oczywiscie mi sie podoba
All The Roadrunning - ania - 01.12.2005 Cytat:Originally posted by koobaa@Dec 1 2005, 01:56 AMchociaz mruczando Marka jest mistrzowskie... ja tez z dwojga mistrzowskiego wole jego gre p.s. Marti- nie mylic ze smeciarstwem!!! (wystukane z przytupem) All The Roadrunning - Andrzej - 01.12.2005 Ja mylę że to bedzie całkowicie co nowatorskiego. Nie będzie Folku szkodzkiego,tudzież irlandzkiego,dud, ani country .......o cholera - to co będzie? I jak tu tej wiosny doczekac.Naprawdę nie wytrzymam. All The Roadrunning - ania - 02.12.2005 Cytat:Originally posted by Andrzej@Dec 1 2005, 11:44 PMmniemam, ze gitara
All The Roadrunning - Toloth - 06.12.2005 Ja bym chciał folk-rock... a tak w ogóle to pewnie będzie muzyka wiata, inspirowana muzykš afrykańskš, japońskš, arabskš, amerykańskš, południowoamerykańskš etc. To by było co ![]() Wiem, że bredzę, ale co tam ![]() Andrzej, wytrzymaj, bo jak nie wytrzymasz to... no włanie, co?
All The Roadrunning - Evelda - 06.12.2005 Cytat:Originally posted by Toloth@Dec 6 2005, 04:29 PMależ dlaczego? ...niekoniecznie W końcu Mark nieustannie czego szuka, a w tych swoich poszukiwaniach... cišgnie nas za sobš... Podróż Życia. All The Roadrunning - ania - 06.12.2005 Cytat:Originally posted by Toloth@Dec 6 2005, 04:29 PMdo afrykanskiej nic nie mam chetnie na nia poczekam dorzuce nawet niecierpliwosc ale blagam tylko nie japonska.... All The Roadrunning - Toloth - 06.12.2005 Może masz rację Evel Ania - japońska rzeczywicie mi nie pasuje, jako tak mi się napisało Chociaż... w rękach Marka wszystko staje się złotem i platynš, normalnie niezły z niego alchemik B)
All The Roadrunning - anrom - 07.12.2005 Cytat:Originally posted by Robson@Nov 30 2005, 02:18 PMBo to moja szczesliwa liczba. Ulubione moje pyty maja po 14 utworów, wiec dlaczego nie teraz? Zawsze lepiej 14 niz np. 6
All The Roadrunning - Robson - 07.12.2005 Ano jasne, że tak Tylko na Ragpicker's Mark zaniżył poziom co do iloci utworów i zawsze kiedy słucham tej płyty- stwierdzam: już koniec? Jest za krótka.
All The Roadrunning - dudageo - 07.12.2005 żeby chociaż w zamian za to zwiększył liczbę utworów na "STP"
All The Roadrunning - Robson - 07.12.2005 I dorzucił Do America nie usuwajšc One More Matinee ? Jestem ZA
All The Roadrunning - dudageo - 07.12.2005 w sumie tak w GB zrobił.... tam jest 14 utworków! I Do America i One More Matinee
All The Roadrunning - Robson - 07.12.2005 Czego się nie robi dla swoich ziomków ![]() ps. chociaż ktos kiedy powiedział, że Mark Knopfler jest bardziej amerykański niż sami jankesi (kurcze chyba już to o tym wspominałem)
|