![]() |
|
Mark Knopfler - "Golden Heart" - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: 20na35 - nowy ranking (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=23) +---- Wątek: Mark Knopfler - "Golden Heart" (/showthread.php?tid=1994) |
Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 08.03.2012 1. Zasady zabawy: Osobny temat: http://forum.knopfler.pl/showthread.php?t=2171 2. Dotychczasowe wyniki: Finałowa dwudziestka: Brothers in Arms Going Home I Dug Up A Diamond Sultans of Swing Telegraph Road The Next Time I'm in Town Think I Love You Too Much Tunnel of Love You And Your Friend Your Own Sweet Way Where Do You Think You're Going? Lista rezerwowa: Down to the Waterline Eastbound Train Expresso Love Feel Like Going Home Fade To Black If This Is Goodbye Love over Gold Metroland Milionaire Blues Once Upon a Time in the West Planet of New Orleans Poor Boy Blues Private Investigations Ride Across the River Rollin' On Romeo and Juliet Single-Handed Sailor Six Blade Knife The Long Road There'll Be Some Changes Made Your Latest Trick Will You Miss Me 3. Najbliższe głosowania: Mark Knopfler - "Sailing to Philadelphia" (15-22 marca) Mark Knopfler - "The Ragpicker's Dream" (22-29 marca) Mark Knopfler - "Shangri-La" (29 marca-5 kwietnia) 4. Spis utworów (kolejność alfabetyczna!): A Night in Summer Long Ago Are We in Trouble Now Cannibals Darling Pretty Done With Bonaparte Don't You Get It Golden Heart I'm the Fool Imelda Je Suis Désolé No Can Do Nobody's Got the Gun Rüdiger Vic and Ray 5. Termin głosowania: 15 marca, 0:00 (północ!) - czyli macie czas do przyszłej środy włącznie! Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 08.03.2012 Starajcie się pisać pełne tytuły oraz liczbę punktów. To naprawdę bardzo ułatwia liczenie głosów! Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 08.03.2012 Mój głos: 1. Done With Bonaparte - 14 2. Rudiger - 13 3. Je Suis Desole - 12 4. A Night in Summer Long Ago - 11 5. Golden Heart - 10 6. Darling Pretty - 9 7. Vic and Ray - 8 8. Are We in Trouble Now - 7 9. I'm the Fool - 6 10. No Can Do - 5 11. Cannibals - 4 12. Nobody's Got The Gun - 3 13. Don't You Get It - 2 14. Imelda - 1 Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 08.03.2012 A oto frekwencja dotychczasowa: Dire Straits - "Dire Straits": 18 głosów Dire Straits - "Communique": 18 głosów Dire Straits - "Making Movies": 17 głosów Dire Straits - "Love over Gold": 18 głosów Dire Straits - "Brothers in Arms": 16 głosów Dire Straits - "On Every Street": 17 głosów Dire Straits - Utwory dodatkowe: 11 głosów Notting Hillbillies - "Missing... Presumed Having a Good Time": 12 głosów Chet Atkins & Mark Knopfler - "Neck and Neck": 9 głosów Emmylou Harris & Mark Knopfler - "All the Roadrunning": 9 głosów Muzyka filmowa: 9 głosów To teraz wszystkie ręce na pokład . Musimy wrócić do powyżej piętnastu głosow!
Mark Knopfler - "Golden Heart" - retro13 - 08.03.2012 bardzo dobra płyta, delikatna i melodyjna długo walczyłam żeby zaakceptować No can do, w tej chwili to jeden z moich ulubionych utworów jedna z moich ukochanych gitarowych solówek której moge słuchac w nieskończoność, a jak się kończy to żałuję że nie wiem co by było dalej gdyby potrwała dłużej...... - Are we in trouble now, rzecz jasna.... ( ta końcówka jest jak pajęczyna- jak wpadam, nie moge się wyswobodzić.. zawsze cofam kilka razy i przesłuchuję do bólu.... ) a poza tym to pierwsza oryginalna płyta którą nabyłam i do dzisiaj pamiętam jak jadąc pociągiem z Poznania od razu wrzuciłam ją na słuchawki, i pamiętam dokładnie wrażenie jakie na mnie robiła, i co czułam siedząc tak w tłumie sam na sam z muzyką MK.. w skrócie mogłabym to ując tak że w samym centrum codzienności doświadzcałam czegoś niezwykłego i niecodziennego....... Mark Knopfler - "Golden Heart" - Teddy - 08.03.2012 1. Rüdiger - 14 2. Cannibals - 13 3. Done With Bonaparte - 12 4. Vic and Ray - 11 5. No Can Do - 10 6. Je Suis Désolé - 9 7. Don't You Get It - 8 8. Imelda - 7 9. Nobody's Got the Gun - 6 10. I'm the Fool - 5 11. Are We in Trouble Now - 4 12. Darling Pretty - 3 13. Golden Heart - 2 14. A Night in Summer Long Ago -1 Mark Knopfler - "Golden Heart" - bercik69 - 08.03.2012 1. Nobody`s Got The Gun 14 2. Are We In Trouble Now 13 3. Darlling Pretty 12 4. Rudiger 11 5. A Night In Summer Long Ago 10 6. I`m The Fool 9 7. Golden Heart 8 8. Cannibals 7 9. Done With Bonaparte 6 10. Imelda 5 11. Je Suis Desole 4 12. Don't You Get It 3 13. Vic And Ray 2 14. No Can Do 1 Mark Knopfler - "Golden Heart" - retro13 - 08.03.2012 kurcze już wiem dlaczego tak mało dyskusji na forum..bo wszystkie ciekawe dyskusje już były... tylko mnie nie było........................... Landrynkowy wątek jest fascynujący wklejam dla "raczkujących" http://www.forum.knopfler.pl/showthread.php?t=1557 ps: świetna dyskusja na temat płyty GH na wątku z poprzedniego głosowania nie wklejam bo numitor się wścieknie że moze namawiam do sugerowania się nim ![]() ale lektura świetna no, tylko że ja 3 lata temu plątałam sie po jakichś muzycznych chaszczach, podczas gdy wy już dawno byliście w domu.... Mark Knopfler - "Golden Heart" - fig21 - 08.03.2012 a co rozumiesz retro13 przez muzyczne chaszcze?? co moge napisać na temat Golden Heart, pierwsza solowa płyta Marka (choć z innego punktu widzenia można też powiedzieć że już Making Movies była solową), dla mnie osobiście jedna z lepszych w jego karierze, dosyć równa według mnie, nie jestem ekspertem więc nie napisze nic odkrywczego na temat tego albumu, choć moge powiedzieć że na tej płycie Mark wprowadził do swojej muzyki elementy folku, na poprzednim albumie On Every Street sporo kawałków było znaczone country, tutaj widać fascynacje folkiem które rozwinęły się na kolejnych albumach (nie wliczam oczywiście w tym przypadku soundtracków), tyle ode mnie, nie martw sie retro13 na pewno coś sie ruszy w tym temacie
Mark Knopfler - "Golden Heart" - Igor23 - 08.03.2012 1. Darling Pretty 14 2. Imelda 13 3. Vic And Ray 12 4. Rudiger 11 5. Are We In Trouble Now 10 6. Golden Heart 9 7. Cannibals 8 8. No Can Do 7 9. Done With Bonaparte 6 10. Don`t You Get It 5 11. A Night In Summer Long Ago 4 12. I`m The Fool 3 13. Je Suis Desole 2 14. Nobody`s Got The gun 1 Mark Knopfler - "Golden Heart" - mirek - 08.03.2012 Darling Pretty A Night in Summer Long Ago Are We in Trouble Now I'm the Fool Don't You Get It Done With Bonaparte Nobody's Got the Gun Golden Heart Rüdiger Vic and Ray No Can Do Imelda Cannibals Je Suis Désolé Po rozpadzie Dire Straits mialem taka chwile zwatpienia, co bedzie dalej, czy jeszcze cos uslysze od Knopflera i czy da sie tego sluchac bez DS. Pamietam, ze podchodzilem do tej plyty z ciekawoscia i niepokojem, co przyniesie. GH przekonalo mnie znowu do Marka i Jego muzyki. Teraz nie musi byc DS, wazne by byl Mark
Mark Knopfler - "Golden Heart" - Bart - 09.03.2012 Done With Bonaparte 14 Je Suis Desole 13 No Can Do 12 Golden Heart 11 Imelda 10 Don't You Get It 9 Vic And Ray 8 Rudiger 7 A Night in Summer Long Ago 6 I`m The Fool 5 Nobody`s Got The Gun 4 Are We In Trouble Now 3 Darlling Pretty 2 Cannibals 1 Byłem jeszcze zatwardziałym rockowcem, kiedy kupiłem sobie kasetę GH i przyznaję, że potrzebowałem trochę czasu aby się zakochać. Ale ta miłość trwa nadal
Mark Knopfler - "Golden Heart" - Jeżozwierz - 09.03.2012 A Night in Summer Long Ago - 14 Are We in Trouble Now - 13 Done With Bonaparte - 12 Nobody's Got the Gun - 11 Rüdiger - 10 Golden Heart - 9 Darling Pretty - 8 Don't You Get It - 7 Vic and Ray - 6 Cannibals - 5 Je Suis Désolé - 4 No Can Do - 3 Imelda - 2 I'm the Fool - 1 Mark Knopfler - "Golden Heart" - retro13 - 09.03.2012 faktycznie, wszystkie te numery są bardzo równe nie ma jakiegoś stu procentowego oczywistego faworyta.. nawet widze że Rudiger ( który wygrał w niedokończonym) - tak różnie w tym głosowaniu stoi... na wygranie mu się chyba nie ma..? ![]() robiłam pierwsze podejście,ale mimo wysiłku nie ustosunkowałam sie jeszcze ![]() podziwiam rozbieżnosci w głosowaniach A night in summer albo na samej górze, albo na samym dnie... naprawdę duże rozbieżności w opiniach największe chyba jak do tej pory Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 09.03.2012 A ja się chyba nie zgodzę z tym, że to równa płyta. Tzn. może rzeczywiście obiektywnie dość równa, bo widzę, że głosujemy bardzo różnie, ale dla mnie obok piosenek naprawdę genialnych (patrz pierwsze trzy z mojego głosowania) i dobrych (patrz kolejne sześć) są tam też piosenki po prostu słabe (pozostałem, od 5. miejsca w dół). I nikt mnie nie przekona, że "Imelda" można porównać z "Done With Bonaparte" .
Mark Knopfler - "Golden Heart" - retro13 - 09.03.2012 od 5 miejsca w dół to słabe utwory....??? z całym szacunkiem numitor, ale przesadzasz, i to mocno. na 14 utworów - 10 słabych... twój krytycyzm przechodzi sam siebie
Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 09.03.2012 retro13 napisał(a):od 5 miejsca w dół to słabe utwory....??? Od pięciu punktów w dół, pomyliło mi się. Tzn. od piątego miejsca od końca miało być. Zresztą z mojego postu to wynika przecież: 14-3-6=5. Mark Knopfler - "Golden Heart" - retro13 - 09.03.2012 a mógłbyś podać swoją definicję 'słabego utworu'? Mark Knopfler - "Golden Heart" - numitor - 09.03.2012 http://sjp.pwn.pl/slownik/2521735/s (6. i 7.) http://sjp.pwn.pl/szukaj/utwór (1.) Dodam tylko, że na innych płytach słabych - moim zdaniem - utworów jest znacznie mniej. Najmniej chyba na "StP" - jeden ("Who's Your Baby Now"). Mark Knopfler - "Golden Heart" - retro13 - 09.03.2012 to oczywister numitor że pytałam cię o twoje własne osobiste odczucia w kwestii łabych - jak ty to nazywasz- piosenek, a nie o wklejanie sztywnych nicniemówiących definicji słownikowych wg wklejonych przez ciebie haseł można śmiało stwierdzić że na płycie nie ma ani jednego utworu peryglacjalnego.... ![]() sprowadzasz dyskusję do absurdu tak ci trudno mówić o twoich własnych odczuciach? |