Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Wątek: Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie (/showthread.php?tid=186)

Strony: 1 2

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Evelda - 29.09.2005

To już rock...
Każdy z niš kontakt to żywsze bicie serca. I już nie wyobrażam sobie jesieni bez niej...

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - kszaq - 29.09.2005

5.15 a.m.
snow laying all around

taaak szybko minęło, idealna płyta na jesień

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - arkady1976 - 29.09.2005

tak..............a "Our Shangri-La" to poprostu bajka.

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - tawnuk - 29.09.2005

MI się straszliwie ta płyta podoba. Jest jednš z mojich ulubionych w Markowej dyskografii... A już chyba od miesišca nie ma dnia żebym nie przesłuchał Boom like that... a jeszcze te wersje piosenek "live from Shangri-la studios" :wub:

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Robson - 29.09.2005

Tak. Pamiętam dokładnie ten dzień Oczko Płytę miałem już w pištek i z biciem serca czekałem chwili aż wylšduje w odtwarzaczu. Od razu lepiej się poczułem. Też nie wyobrażam sobie jesieni bez Shangri-La ale to nie jedyna pora rocku... Oczko

When you're young and beautiful your dream are all ideals
later on it's not the same

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - anrom - 29.09.2005

A najbardziej podobało mi sie to, że nie od poczštku cała mi się podobała. Uczyłem się jej powoli, smakujšc kšski i wysysajšc z nich tyle piękna, ile Mark i moja wyobraŸnia mi pozwoliły.
To dla mnie tak jak dla Tawnuka jedna z ulubionych płyt Mistrza Język

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Evelda - 29.09.2005

Cytat:Originally posted by Robson@Sep 29 2005, 01:35 PM
Tak. Pamiętam dokładnie ten dzień Oczko Płytę miałem już w pištek i z biciem serca czekałem chwili aż wylšduje w odtwarzaczu. Od razu lepiej się poczułem. Też nie wyobrażam sobie jesieni bez Shangri-La ale to nie jedyna pora rocku... Oczko

When you're young and beautiful your dream are all ideals
later on it's not the same
A już w sobotę, 25 wrzeœnia... "połówka" S-L ze mnš... Zgrana na magnetofonowš taœmę, jak za starych i niezwykłych czasów...
Zostałam wprowadzona do Raju... stopniowo... Uśmiech

Zaœ od czwartku, 14 paŸdziernika... kiedy to po powrocie z pracy...
Ale to już inna opowieœć... Oczko

Magiczna podróż wcišż trwa :wub:

PS. S-L ma dla mnie moc uzdrawiajšcš niezależnie od rodzaju dolegliwoœci oraz pory dnia/rocku, jednak nie wyobrażam sobie przetrwania bez niej w prawdziwie mroczny i słotny czas.

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - koobaa - 29.09.2005

Pamietam, ze dostalem te plyte od brata na ponad miesiac przed tym jak sie ukazala... nie pytalem skad ja wzial... nie wnikalem.... ale byla absolutnym lekiem na cale zlo w tym czasie. Teraz lubie ja rowniez nie mniej, ze szczegolnym uwzglednieniem pierwszych 5 kawalkow Uśmiech
piekny album, wg mnie lepszy niz Ragpickers, ale jednak slabszy niz Sailing. Jakkolwiek rowniez nie wyobrazam sobie przetrwania trudnych dni bez niej.

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - ddawwidd - 30.09.2005

Zaczynalem wlasnie studia.
Pamietam, jade autobusem do domu, jest cieply jesienny wieczor, taki kiczowaty rozowy zachod slonca. Stoje na przednim podescie autobusu i jest mi z jakiegos niewiadomego powodu jakos tak cholernie dobrze... A w sluchawkach
It's the end of a perfect day

Jakis czas pozniej, kiedys spadl juz snieg, szedlem na zajecia zanim wstalo slonce. Wszedzie bialo, wszyscy jeszcze spia, a ja jak jakis glupek ide na przystanek.
5.15 am... Snow laying all around
Pamietam, ze kiedys jak mi sie baterie skonczyly i wracalem do domu po ciemku przez snieg w taki cholerny mroz, to przez szczekajace zeby spiewalem wlasnie ten utwor - czarny humor w koncu rzadzi Uśmiech

Chyba na zawsze mi sie Shangri-la bedzie z tymi momentami kojarzyc.

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Evelda - 30.09.2005

Ddawwidd - trafiłeœ w sedno moich (naszych Uśmiech) skojarzeń. Uwielbiam kiczowate zachody słońca (także wschody i inne zjawiska niebieskie Uśmiech). Od rocku dzięki Markowi obrazom towarzyszš dŸwięki. Nawet wtedy, kiedy album jest daleko.
O (od Oczko) 5.15 a.m. rozpoczynam każdy kolejny dzionek.

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - tawnuk - 30.09.2005

Ja uwilebiam od rocku wstawać o 5.15... po prostu uwielbiam. Nawet nie po to żeby posłuchać tego utworu ale np. żeby sobie na gitarce pograć... albo herbate dobra wypić... :wub:

A nie no, wszystko wszystkim, ale żeby tak z własnej i nieprzymuszonej... nastawiać budzidło na 5.15... To jakoœ tak... nie mogę się przekonać... Szczęśliwy

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Emilka - 30.09.2005

jest jeszcze inny sposób- doczekać do tej 5:15 Oczko też fajnie brzmi
Shangri-la- płyta na każdy nastrój- na letnie sjesty i jesienne wieczory. Our shangri la daje mi poczucie niesamowitego spokoju, taka pogodna. no i jeszcze everybody pays i 5.15- wokal Marka jest jak wino (w dodatku grzane Uśmiech ).

Cytat:Originally posted by Emilka@Sep 30 2005, 03:08 PM
jest jeszcze inny sposób- doczekać do tej 5:15 Oczko
O! I ten właœnie preferuję Oczko
Nie jest dobrze, kiedy o tej porze należy już się podnosić z wyrka...

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - tawnuk - 30.09.2005

Cytat:Originally posted by Evelda+Sep 30 2005, 02:12 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Evelda @ Sep 30 2005, 02:12 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Emilka@Sep 30 2005, 03:08 PM
jest jeszcze inny sposób- doczekać do tej 5:15 Oczko
O! I ten właœnie preferuję Oczko
Nie jest dobrze, kiedy o tej porze należy już się podnosić z wyrka... [/b][/quote]
Nie znacie się... chociaż fakt że ja czasem potrafię się połózyć o 20 do wyrka... ale wstawać lubie wczeœnie...

Nie no, o 20.00 to dopiero życie się zaczyna...
Tawnuk -> Podziwiam i gratuluję - Skylarki tak majš Uśmiech

hehe, œwit to dla mnie najbardziej magiczna pora dnia, może dlatego że najrzadziej doœwiadczana Duży uśmiech niewiele jest rzeczy przyjemniejszych niż puœcić sobie jakšœ cudnš płytę (w domysle Shangri-la) o œwicie, szczególnie jak można wrócic pod kołdrę i słuchac w pozycji horyzontalnej Oczko

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - BET - 30.09.2005

Cytat:słuchac w pozycji horyzontalnej

....w pociagu z krakowa do katowic, odjazd o 5.15 a.m.... to bylo to, co nie Emilka? Wywracanie oczami

Shangri-la - Pierwsza świeca Na Ur. Torcie - Robson - 30.09.2005

Tak to prawda muzyka o œwicie "wchodzi" inaczej. A letniš porš kiedy ptaki zaczynajš swój koncert to już w ogóle jest odjazd Oczko

Cytat:....w pociagu z krakowa do katowic, odjazd o 5.15 a.m.... to bylo to, co nie Emilka?
tez mi się to przypomniało własnie Duży uśmiech noo to było to Oczko tylko mi tej kołdry ciepłej brakowało Duży uśmiech ale, jak mawia nasz ulubiony Pna Redaktor, na œwiecie nie ma przypadków