![]() |
|
A może Sopot? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Zloty Knopfler PL (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=11) +---- Dział: Zloty sopockie (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=41) +---- Wątek: A może Sopot? (/showthread.php?tid=1575) |
A może Sopot? - jambore - 10.07.2010 Może pierwsza połowa sierpnia. Jak będą chętni to coś wymyslimy-saksofon jedzie do mnie z Bawarii. A może Sopot? - szpilka - 10.07.2010 kusisz ![]() tylko jak z organizacją? bo Kraków się prawie cały rok przygotowuje
A może Sopot? - wAcEk - 29.07.2010 Po wczorajszej rozmowie telefonicznej z Waldkiem zapadla decyzja ze wybiore się do niego ratowac umierajaca śmiercią naturalna tradycje Zlotu Urodzinowego w Sopocie. Tegoroczne urodziny odbędą się nieco wczesniej tj w dniach 04.08.-08.08. W najblizsza srode tj. 04.08. pakuje do bagażnika namiot i inne najważniejsze rzeczy i ruszam samochodem na polnoc do Waldka. Powrot planowany jest na niedziele. Pisze jednak o tym nie żeby chwalic się czterema dniami wakacji, ale przede wszystkim po to żeby być może kogos z Was również zachęcić do wyjazdu. Na ponowienie zaproszenia do położonej 40km pod Trojmiastem miejscowości dostalem upoważnienie od samego Gospodarza. Zapewnia ze dolozy wszelkich staran żeby było sympatycznie, wygodnie, czas spedzony u niego był urozmaicony licznymi atrakcjami i ze każdy kto zdecyduje się na przyjazd nie będzie tego żałował. Ci z Was którzy mieli okazje poznac Waldka „Jambojet” Jambore jak również wszyscy którzy słyszeli legendarne już opowieści na jego temat nie będą z pewnością mieli co do tego zadnych wątpliwości. Dlatego osoby zainteresowane bardzo proszę o ujawnienie się w tym temacie. Wyjazd zaplanowany mam na srode wczesnym popołudniem z lokalizacji podanych pod moim nickiem tj. Lubliniec/Zabrze. Nie jest to również dla mnie problem żeby zabrac kogos z Was po drodze jeśli tylko znajda się chetni. Pozdrawiam W. A może Sopot? - jambore - 30.07.2010 wAcEk napisał(a):Po wczorajszej rozmowie telefonicznej z Waldkiem zapadla decyzja ze wybiore się do niego ratowac umierajaca śmiercią naturalna tradycje Zlotu Urodzinowego w Sopocie. Zabawa,i,uciech,sto!!! A może Sopot? - macsa - 06.08.2010 Gorąco pozdrawiam uczestników dorocznego, urodzinowego zlotu Marka Knopflera który odbywa się w najbardziej na północ wysyuniętej placówce forumowej ! Dzisiaj kulminacyjny dzień - będzie saksofon, gitary, ognicho i najzacniejsi fani MK w Polsce... Bawcie się dobrze i nie zapomnijcie o toaście szampanem ! Do zobaczenia niedługo... A może Sopot? - jambore - 08.08.2010 szpilka napisał(a):kusisz Organizacją zajmują się osoby przyjezdne. macsa napisał(a):Gorąco pozdrawiam uczestników dorocznego, urodzinowego zlotu Marka Knopflera który odbywa się w najbardziej na północ wysyuniętej placówce forumowej ! Dzisiaj kulminacyjny dzień - będzie saksofon, gitary, ognicho i najzacniejsi fani MK w Polsce... Dzięki wszystkim,że dotarli. Specjalne podziękowania dla Wacka,dzięki niemu udało mi się urwać 3 dni urlopu,a ponadto poznałem na nowo "swoje" rejony. Gitary były dwie,może nawet trzy-ale gdzieś w kącie,saksofon niestety nie dojechał,będzie dopiero jutro,ognicho z krótką przerwą-trzy doby, w zamian był koncert z Wrocławia,Alchemy,Berlin 2005,Hamburg 2006,MF z 29.07.2006 Robson z Coobą-4 godziny,i takie inne. Dla mnie fajne 4 dni. 12.08-proponuję wirtualny wspólny toast o konkretnej porze. A może Sopot? - wAcEk - 10.08.2010 Jak wszystko co dobre, tak samo szybko minal mój tegoroczny pobyt na polnocy kraju w ramach urodzinowego zlotu fanow Marka Knopflera. Tym razem raczej bardziej kameralnego spotkania niż zlotu. Waldek Jambore w roli gospodarza i przewodnika po okolicznych terenach po raz kolejny okazal się nieoceniony. Na brak atrakcji nie moglem narzekac . A były wśród nich m.in. - całodniowy pobyt w Sopocie (molo, plaża i oczywiście żeby tradycji stalo się zadość obowiązkowa wizyta w Daily Blues). W drodze powrotnej historyczna brama Stoczni Gdańskiej przy Placu Trzech Krzyży oraz ogladane z okna samochodu dom prezydenta Wałęsy i stadion Baltic Arena. - Mierzeja Wiślana, spacer plażą z miejscowości Piaski do granicy Polski i jednocześnie UE z Federacją Rosyjską. - zwiedzanie skansenu w Szymbarku będącego częścią Centrum Edukacji i Promocji Regionu. (ciekawe informacje na temat Kaszub, historii Polski oraz główna atrakcja w postaci „domu do góry nogami” ![]() Ponadto wiele muzyki Dire Straits i Marka Knopflera i niezliczone rozmowy na jej temat. Jeszcze raz wielkie podziękowania kieruję w stronę Gospodarza Waldka Jambore oraz calej jego Rodziny za niezwykle serdeczne przyjecie oraz wspaniala gościnność. Wierze ze za rok znowu uda nam się spotkac. Byloby wspaniale gdyby w powiekszonym forumowym gronie. P.S. Ponizej, o ile wzgledy techniczne mnie nie przerosna postaram się zamieścić kilka zdjęć z tegorocznego pobytu. Pozdrawiam W. A może Sopot? - wAcEk - 10.08.2010 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
A może Sopot? - Andrzej - 10.08.2010 Fajne fotosiki. Mam wielki sentyment do tego miejsca , z dwóch powodów: - z szacunku dla organizatora - wspomnien czar - byłem na pierwszym(inauguracyjnym) zlocie urodzinowym Marka w Sopocie A może Sopot? - numitor - 11.08.2010 Wacku! Myślę, że musisz dawać streszczenia swoich postów, przeznaczone dla osób, które pracują/uczą się/czytają coś poza Twoimi postami . A tak na poważnie - linki zadziałają, jeśli usuniesz "m" na końcu każdego z nich (tj. przed rozszerzeniem). A może Sopot? - macsa - 11.08.2010 Pozdrowienia dla szanownych uczestników, fotki zacne ![]() P.S. Numi - nie kapuje o co chodzi z tym "m" - u mnie zdjęcia chodzą jak należy
A może Sopot? - kuba87 - 11.08.2010 No to już? Już po zlocie sierpniowym sopockim? ![]() To trzeba było dać znać to bym się wprosił i poszerzył grono trójmiejskie na zlocie... a może powtórka na dniach? |