![]() |
|
5 najbardzej wzruszających... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: 5 najbardzej wzruszających... (/showthread.php?tid=1506) Strony:
1
2
|
5 najbardzej wzruszających... - Robson - 26.05.2010 Bądź poruszajacch utworów DS/MK gdybyście mieli wybrać. Miały być 3 ale i tak z pięcioma wcale nie jest łatwo. A pięć mi pasuje bo kiedyś o "Private Investigations" Piotr Kaczkowski powiedział: "pięć kropel rosy i pięć płatków róż" Może chronologicznie bo każdy wzrusza na swój sposób i trudno tutaj ustalać miejsca. Brothers In Arms You And Your Friend Iron Hand Place Where We Used To Live Remembrance Day Zakładając ten wątek byłem pewien wyborów ale teraz nie jestem już niczego pewien bo żal zostawiać wiele innych. No ale mam to co chciałem tylko 5. Bardzo jestem ciekawy Waszych wyborów. 5 najbardzej wzruszających... - mirek - 26.05.2010 Telegraph Road -za wyciszenia i placzaca gitare Remembrance Day - klimat Brothers in Arms- gitara znowu placze A Night in Summer ... - piekne wyznanie i harmonia miedzy instrumentami Prairie Wedding - nastroj Oj wiele utworow marka mnie porusza do glebi ... na dzis taki wybor 5 najbardzej wzruszających... - Igor23 - 26.05.2010 Where Do You Think You`re Going ? Telegraph Road It Never Rains Vic And Ray One More Matinee 5 najbardzej wzruszających... - JK7 - 26.05.2010 Brothers In Arms Tunnel Of Love Your Latest Trick Are We In Trouble Now Private Investigations Wybór trudny, zważywszy, że sporo utworów Knopflera takich właśnie jest. Wybrałem te, które uważałem za te 'najbardziej' i tak dalej... Dużo by można mówić o tych pieknych momentach w utworach - o płaczących i lamentujących gitarach, płynących fortepianach i romantycznych saksofonach... 5 najbardzej wzruszających... - MARTINEZ - 27.05.2010 Telegraph road You and your friend One more matinee Lions Wild west end 5 najbardzej wzruszających... - Robson - 27.05.2010 Fajnie że dzielicie się swoimi typami bo już myslałem, że poruszylem zbyt osobistą strunę i że w ogóle temat był chybiony. Pewnie ż takich utworów jest cała masa ale cała zabawa (?) właśnie na tym polega aby wybrać 5. 5 najbardzej wzruszających... - Ania_M - 27.05.2010 Kurczę, Robert, niesamowicie trudny wybór - pięć to mało, mało... Poza tym to też zależy od nastroju, ale na dzień dzisiejszy: Where do you think you're going? Are we in trouble now Remembrance day So far from the Clyde Piper to the end I można by tak jeszcze długo
5 najbardzej wzruszających... - Robson - 27.05.2010 Właśnie o to mi chodzilo aby nie kierować sie za bardzo nastrojem chwili, dnia itd. Miałem na myśli żelazną piątkę którą wymieniamy jednym tchem bez chwili namysłu. U mnie tematy miłosne a własciwie dotyczące rozterek milosnych ale głownie tematyka społeczno-pacyfistyczna. 5 najbardzej wzruszających... - dziadek - 27.05.2010 "Poruszających"... To chyba: So far from the Clyde Romeo and Juliet Private Investigations Telegraph road Feel like going home (czy to się liczy?) Jakoś tak zauważyłem, że jednak pierwsze utwory DS bardzo mocno wpisały się w pamięć. I tam pozostały! 5 najbardzej wzruszających... - mikołaj - 27.05.2010 ' Miałem na myśli żelazną piątkę którą wymieniamy jednym tchem bez chwili namysłu ' Oj Robson, ciężkie warunki postawiłeś.... to chyba były by: - Sailing to Philadelphia - Baloney again - Behind with the rent - Rudiger (wersja z A night in London) - Remembrance day 5 najbardzej wzruszających... - numitor - 28.05.2010 Moja piątka jest chyba inna niż Wasze. Hill Farmer's Blues Sailing to Philadelphia Border Reiver Metroland Done With Bonaparte (The Ragpicker's Dream) Zdecydowanie bardziej wzrusza mnie MK-solo niż DS. Zdecydowanie bardziej! ![]() Swoją drogą - jestem w szoku. Spodziewałem się, że będę się wyróżniał, ale teraz - po przeczytaniu tematu - zobaczyłem, że wcześniej pojawiło się tylko "Sailing to Philadelphia". 5 najbardzej wzruszających... - JK7 - 28.05.2010 Proponowałbym podzielić wątek na 5 utworów z zakresu Dire Straits/Mark Knopfler i osobno 5 utworów instrumentalnych Knopflera, no może 3. ![]() A może 5 utworów Dire Straits i 5 Knopflera (w tym muzyka filmowa)? Dajcie znać, jak się na to zapatrujecie... 5 najbardzej wzruszających... - Robson - 28.05.2010 To nie jest zły pomysł z podziałem 5/5 ![]() To ja w takim razie zapodaję swój zestaw drugi- rozszerzony Private Investigations - a jednak Brothers In Arms You And Your Friend Iron Hand Fade To black Are We In Trouble Now Sands Of Nevada Back To Tupelo Place Where We Used To Live Remembrance Day ps. nieprzypadkowo aż trzy utwory z osatniej płyty DS 5 najbardzej wzruszających... - JK7 - 28.05.2010 ![]() Tunnel Of Love Private Investigations Your Latest Trick Brothers In Arms You And Your Friend Are We In Trouble Now Sailing To Philadelphia Wild Theme Metroland Theme Once Upon A Time... Storybook Love 5 najbardzej wzruszających... - Andrzej - 29.05.2010 Cieszy mnie ,że w ogóle pamietacie o: 1.Where do you think you're going - i to jest dla mnie numer jeden 2.Irish Boy 3.Going Home(Local hero) 4.Sailing to Philadelphia 5.Remembrance Day Kolejnośc nie przypadkowa. Wyważona i bardzo dla mnie wazna. 5 najbardzej wzruszających... - jambore - 29.05.2010 Andrzej napisał(a):Cieszy mnie ,że w ogóle pamietacie o: Dokładnie ten sam zestaw!!!!! 5 najbardzej wzruszających... - numitor - 07.06.2010 Dla mnie ostatnio najbardziej wzruszające słowa MK to: "She's not too cold in winter but she cooks me in the heat. I'm a six-foot driver but you can't adjust the seat" 5 najbardzej wzruszających... - Robson - 07.06.2010 Numitor to jeszcze 25 dni i usłyszysz te słowa na żywo i zaraz na początku
5 najbardzej wzruszających... - numitor - 08.06.2010 Nawet nie wiesz jak mnie to cieszy!
5 najbardzej wzruszających... - wAcEk - 10.06.2010 Wild theme (local hero) Brothers in arms Your latest trick Romeo&Juliet Piper to the end Decyzja naprawde nielatwa i staralem sie zeby byla jak najbardziej przemyslana, chociaz nie dam sie zabic ze gdybym mial wybrac jeszcze raz to wybralbym tak samo... |