![]() |
|
Ranking utworów: "Neck and Neck" - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +---- Dział: Niedokończony ranking (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=21) +---- Wątek: Ranking utworów: "Neck and Neck" (/showthread.php?tid=1385) |
Ranking utworów: "Neck and Neck" - numitor - 14.11.2009 1. Zasady zabawy - W pierwszy etapie wybieramy 20 najlepszych piosenek MK. Oddajemy głos na wszystkie płyty DS, MK, dwie płyty z duetami, płytę TNH, najlepsze piosenki z muzyką filmową oraz na utwory dodatkowe (będą dwie listy - jedna z okresu DS, druga - solowej twórczości MK). - W sumie będziemy głosowali na osiemnaście osobnych list piosenek. Głosowanie odbywa się poprzez uszeregowanie piosenek od "najlepszej" do "najgorszej". Uwaga - dwie piosenki nie mogą znajdować się na tej samej pozycji! Poszczególne piosenki otrzymują określoną ilość punktów, zależną od liczby utworów na danej liście (np. w przypadku płyty "Love Over Gold" najlepsza piosenka otrzyma pięć punktów, najgorsza - jeden). - Ostateczny kształt listy uzyskujemy po zsumowaniu wszystkich głosów. W uzyskania takiej samej liczby głosów pod uwagę brana jest ilość wyższych miejsc uzyskanych przez dane piosenki - kolejno pierwszych, drugich, etc. - Po wybraniu w ten sposób osiemnastu piosenek (każde głosowanie trwa tydzień) wybieramy dwie piosenki z listy rezerwowej, a więc ze wszystkich drugich i trzecich miejsc. W tym głosowaniu każdy z uczestniczących wskaże dwa tytuły, a piosenki dwie piosenki wskazane przez największą ilość użytkowników dostaną się do ścisłej dwudziestki (chociaż sposób głosowania jest jeszcze do przedyskutowania). Ten etap ma na celu usunięcie niesprawiedliwości związanej z nierównym poziomem płyt MK/DS i umożliwienie dostania się "pokrzywdzonym" utworom do finału. - Ostatni etap to głosowanie na listę dwudziestu wybranych piosenek poprzez uszeregowanie listy - najlepsza piosenka otrzymuje 20, najgorsza - 1 punkt. Ostateczne głosowanie trwać będzie dwa tygodnie. Tak więc - jeśli dobrze liczę - całość zakończy się w połowie lutego. 2. Dotychczasowe wyniki (kolejność alfabetyczna): Lista najlepszych utworów: Brothers in Arms Feel Like Going Home Sultans of Swing Telegraph Road Think I Love You Too Much Tunnel Of Love Where Do You Think You're Going You And Your Friend Lista rezerwowa: Down to the Waterline Expresso Love Love Over Gold Milionaire Blues Money For Nothing News On Every Street Planet Of New Orleans Private Investigations Railroad Worksong Ride Across the River Romeo And Juliet Single Handed Sailor What´s the Matter Baby Wild West End Your Own Sweet Way 3. Najbliższe głosowania: 1. Muzyka filmowa (21 listopada) 2. "Golden Heart" (28 listopada) 3. "Sailing to Philadelphia" (5 grudnia) Mój głos: 1. There'll Be Some Changes Made - 10 2. So Soft, Your Goodbye - 9 3. I'll See You in My Dreams - 8 4. Tears - 7 5. Poor Boy Blues - 6 6. The Next Time I'm in Town - 5 7. Yakety Axe - 4 8. Just One Time - 3 9. Sweet Dreams - 2 10. Tahitian Skies - 1 Termin głosowania: 21 listopada, 20:35 Bardzo Was proszę o dawanie propozycji najlepszych utworów MK z soundtracków. Propozycje, które pojawią się najczęsciej utworzą listę, na którą będziemy głosować w przyszłym tygodniu (10-12 utworów). Ranking utworów: "Neck and Neck" - numitor - 15.11.2009 Oddawaliście już po 21 głosów, ostatnio tylko dziewięć. To tylko chwila! Ranking utworów: "Neck and Neck" - bercik69 - 15.11.2009 1 The Next Time I'm in Town 10 2 Poor Boy Blues 9 3 Just One Time 8 4 Sweet Dreams 7 5 Yakety Axe 6 6 I'll See You in My Dreams 5 7 Tahitian Skies 4 8 Tears 3 9 There'll Be Some Changes Made 2 10 So Soft, Your Goodbye 1 Ranking utworów: "Neck and Neck" - Bart - 15.11.2009 Tym razem ja odpadam, nie słyszałem tej płyty ani razu
Ranking utworów: "Neck and Neck" - numitor - 15.11.2009 Bart napisał(a):Tym razem ja odpadam, nie słyszałem tej płyty ani razu W takim razie posłuchaj, naprawdę warto .
Ranking utworów: "Neck and Neck" - mirek - 15.11.2009 1. Tears 10 2. The Next Time I'm in Town 9 3. Poor Boy Blues 8 4. Yakety Axe 7 5. Just One Time 6 6. I'll See You in My Dreams 5 7. There'll Be Some Changes Made 4 8. Tahitian Skies 3 9. Sweet Dreams 2 10. So Soft, Your Goodbye 1 Ranking utworów: "Neck and Neck" - Bart - 15.11.2009 numitor napisał(a):W takim razie posłuchaj, naprawdę warto Kurczę, taki probelm mam przez ostatnie lata ze słuchaniem "nowej" muzyki, że to się już nadaje do psychologa Pamiętam że jakieś 18 lat temu widziałem na łóżku polowy tę kasetę i nie kupiłem... Bywa
Ranking utworów: "Neck and Neck" - numitor - 15.11.2009 Więc potraktuj to jako starą, bardzo starą i zapomnianą, muzykę. Jesteś Jackiem Bauerem, masz jeszcze (prawie) sześć dni na oddanie głosu
Ranking utworów: "Neck and Neck" - BET - 16.11.2009 1. Tahitian Skies 10 2. Poor Boy Blues 9 3. The Next Time.. 8 4. There'll be some changes.. 7 5. Yakety Axe 6 6. Tears 5 7. Sweet Dreams 4 8. Just one time 3 9. I'll see you.. 2 10. So soft.. 1 Ranking utworów: "Neck and Neck" - pablosan - 18.11.2009 The Next Time I'm in Town 10 Tears 9 There'll Be Some Changes Made 8 Poor Boy Blues 7 Just One Time 6 Yakety Axe 5 I'll See You in My Dreams 4 Tahitian Skies 3 Sweet Dreams 2 So Soft, Your Goodbye 1 Ranking utworów: "Neck and Neck" - koobaa - 18.11.2009 The Next Time I'm In Town - 10 Poor Boy Blues - 9 There'll Be Some Changes Made - 8 Tahitian Skies - 7 I'll See You In My Dreams - 6 Tears - 5 Yakety Axe - 4 Sweet Dreams - 3 Just One Time - 2 So soft.. so boring - 1
Ranking utworów: "Neck and Neck" - numitor - 18.11.2009 O co Wam wszystkim z tym "So soft" chodzi? To dla mnie świetny utwór!
Ranking utworów: "Neck and Neck" - anrom - 18.11.2009 The Next Time I'm In Town - 10 I'll See You In My Dreams - 9 There'll Be Some Changes Made - 8 Yakety Axe - 7 Poor Boy Blues - 6 Just One Time - 5 Tahitian Skies - 4 Tears - 3 Sweet Dreams - 2 So Soft, Your Goodbye - 1 Kolejność utworów instrumentalnych mogłaby się prawie dowolnie zmieniać, w zależności od nastroju. No ale niech pozostanie tak jak jest. Ranking utworów: "Neck and Neck" - Igor23 - 20.11.2009 1. The Next Time I`m In Town 10 2. There`ll Be Some Changes Made 9 3. Yakety Axe 8 4. I`ll See In My Dreams 7 5. Just One Time 6 6. Poor Boy Blues 5 7. Tahitian Skies 4 8. Tears 3 9. Sweet Dreams 2 10. So Soft, Your Goodbye 1 Ranking utworów: "Neck and Neck" - numitor - 21.11.2009 Osteczne wyniki (znów osiem głosów ):1. The Next Time I'm Town - 72 2. Poor Boy Blues - 59 3. There'll Be Some Changes Made - 56 4. Yakety Axe - 47 5. I'll See You in My Dreams - 46 6. Tears - 45 7. Just One Time- 39 8. Tahitian Skies - 36 9. Sweet Dreams - 24 10. So Soft, Your Goodbye - 16 |