![]() |
|
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video (/showthread.php?tid=132) |
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 10.08.2005 I mamy kolejną radosną wieść z obozu MK: Duety B.B. Kinga we wrześniu Pojawiło się więcej szczegółów dotyczących nowej płyty legendy bluesa - B.B. Kinga. W tym roku, 16 września, legenda bluesa, B.B. King, obchodzić będzie 80. rocznicę urodzin. Jego nowy album ukaże się trzy dni wcześniej, a zatytułowany będzie "B.B. King & Friends 80". Lista tytułowych przyjaciół jest naprawdę imponująca. Na płycie pojawią się gościnnie m.in. Eric Clapton, Elton John, Sheryl Crow, Gloria Estefan, John Mayer, Roger Daltrey z The Who, Billy F. Gibbons z ZZ Top, Mark Knopfler, Van Morrison, Daryl Hall, Bobby "Blue" Bland i Glenn Frey z The Eagles. Przypomnijmy, że w czerwcu, w rodzinnej miejscowości artysty (Indianola, w stanie Mississipi) wyznaczono grunt pod budowę muzeum poświęconego legendarnemu bluesmanowi. Celem zebrania pieniędzy na inwestycję odbędzie się szereg okolicznościowych koncertów. We wrześniu z kolei na rynku pojawi się kolejna książka o B.B. Kingu, zatytułowana "B.B. King's Treasures". Blisko sześć lat temu artysta przygotował autobiografię pod tytułem "Blues All Around Me". Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - majkel - 10.08.2005 Świetna wiadomość!! Kocham blues, B.B King to standard... płyta "Riding With A King" w duecie z Claptonem podbiła moje serce - jak bym miał obstawiać - ta płyta to pewniak!!! Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - KLIMAT - 10.08.2005 Cudownie. Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 10.08.2005 Jednak mój niepokój zasiała strona B.B Kinga. Są tam zdjęcia ze wszystkimi wymienionymi artystami a naszego Marka brak. Mam nadzieję, że to nie jest żaden argument i Mark rzeczywiście był wśród zaproszonych gości.
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Andrzej - 10.08.2005 Na te nowości Robsona dostaje zawrotu głowy.Półka na płytki mi się kończy, ale cóż kupię nową i półkę i płytkę z B.B.Kingiem. Zaś - budżet nadwyrężony. Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 11.08.2005 Masz rację Andrzeju budżet jest w poważnym zagrożeniu. Ale cóż Nas powstrzyma?
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Piotrd - 14.08.2005 no mnie chyba nic nie powstrzyma przed zakupem tej płytki, już ostrze sobie na nią kły Bardzo lubię BBK a jeszcze kawałek z MK to brzmi naprawdę smacznie... no tylko wytrzymać ten miesiąc...
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 14.08.2005 Mark zagra w utworze "All Over Again" Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - kszaq - 17.08.2005 BB King to klasyka sama w sobie wiec grzech nie mieć Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - MARTINEZ - 18.08.2005 Przypomnijcie sobie ... ze w ksiazce Legendy Gitary Mark i Eric wymieniaja jako ulubiona plyte > B.B.King - Live at Regal kupilem posluchalem ![]() http://www.bbking.com/default.asp Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - tawnuk - 18.08.2005 Byloby cudownie gdyby ta płytka ukazała się w Polsce. Nawet bym kasy nie musiał wydawać bo ojciec jest zakochany w muzyce B.B Kinga
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 18.08.2005 Ta płyta musi ukazać się w Polsce!
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - MARTINEZ - 19.08.2005 A pamietacie nagrode Grammy dla Buddy GUya ? Mark gral w piosence Where is the next one coming from... super kawalek i super gitarka bluesowa Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 19.08.2005 Tak to prawda. Bluesidło nie z tej ziemi!!!
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - tawnuk - 19.08.2005 Nigdy nie słyszałem <_< Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 29.08.2005 I oto szczegóły: 1. Early In The Morning - with Van Morrison 2. Tired Of Your Jive with Billy Gibbons 3. The Thrill Is Gone with Eric Clapton 4. Need Your Love So Bad with Sheryl Crow 5. Aint Nobody Home with Darryl Hall & John Oates 6. Hummingbird with John Mayer 7. All Over Again with Mark Knopfler 8. Drivin Wheel with Glenn Frey 9. There Must Be A Better World Somewhere with Gloria Estefan 10. Never Make Your Move Too Soon with Roger Daltrey 11. Funny How Time Slips Away with Bobby Bland 12. Rock This House with Elton John premiera 13 września Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 30.08.2005 I jeszcze okładka: Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 30.08.2005 Żartowałem okładki nie będzie. Coś mi nie wyszło. Bartek proszę o interwencję aby usunąć me nieudane próby :wacko:
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Robson - 12.09.2005 Płytę już mam I szczerze mówišc mylałem, że Mark użyczy swojego głosu w nagraniu "All Over Again" ale gitara jak zwykle brzmi olniewajaco Starałem się na chwilkę zapomnieć, że Mark gra w tym utworze i wyszło mi że to jest najlepszy utwór na całej płycie. Potem przypomniałem sobie, że jest Mark i pomylałem że wszystko się zgadza Polecam
Mark Z B.b. Kingiem / Django Reinhardt video - Emilka - 12.09.2005 Mmmmmmmmmmmm.....fantazja!! Kocham bluesa, kocham brzmienie Markowej gitary, prostym rachunkiem więc wychodzi ze takie bluesiory (zarówno stricte markowe, jak i , a może i tym bardziej, z takim mistrzem) kocham do potęgi W przypadku All over again, z całš odpowiedzialnoćiš stwierdzam= miłosc od pierwszego przesłuchu. A co do samego udziału Pana Knopflera- brzmienie nie do pomylenia, choćby kto pucił utwór od końca momentami jakos nie mogłam się powstrzymac od skojarzeń z Brothers in Arms...czy to moje spaczenie?czy ktos ma podobne odczucia?
|