![]() |
|
60-te urodziny Marka - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: 60-te urodziny Marka (/showthread.php?tid=1279) |
60-te urodziny Marka - elsinore - 05.08.2009 Za tydzień 60 urodziny Marka. Wróciłem ostatnio do starego wydawnictwa Rock Serwis, które w 1993r. popełniło publikację (przekład) książki "Dire Straits" autorstwa Michaela Oldfield'a. W uzupełnieniu wydawnictwa, w rozdziale autorstwa Jana Skaradzińskiego pt. "Na każdej ulicy", autor cytuje Mistrza Marka: "Jeśli dożyję do sześćdziesiątki lub nawet sześćdziesięciu pięciu lat, to pewnego dnia powiem do żony - Kochanie wychodzę pograć z chłopakami. I pójdę do pubu za rogiem, wypiję z kumplami szklankę wina albo piwa, a potem sobie pogramy... Chciałbym zestarzeć się w zespole o nazwie Sultans of swing. Nie wiem tylko, co będziemy grać. Prawdopodobnie coś starego. I prawdopodobnie nie będziemy brzmieć jak jakaś dziwna mutacja Weather Report. Na pewno tak będzie." Czytam te słowa, podziwiając artystyczny dorobek Mistrza, i myślę (za innym mistrzem Markiem) że ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy... 60-te urodziny Marka - koobaa - 05.08.2009 Dobry fragment elsinore . Mark pewnie nie spodziewał sie, że 60tka przyjdzie tak prędko. Oby nagrał jeszcze wiele wspaniałej muzyki!
60-te urodziny Marka - Robson - 05.08.2009 To prawda czas płynie bardzo szybko. To już tyle samo płyt solowych MK ile ukazało się DS. 60-te urodziny Marka - hillbilly - 05.08.2009 No to następna płyta pod szyldem Sultansów ![]() pomarzyć zawsze można 60-te urodziny Marka - macsa - 06.08.2009 No właśnie - okrągłe urodziny naszego ulubionego artyst zliżają się duzymi krokami... A dla mnie nie ma większego uczczenia tej rocznicy jak spotkać się znów w naszym malutkim gronie, nad naszym polskim morzem i znów wypić szampana z najlepszymi życzeniami dla Mistrza. Kto rozumie ten wie... Do zobaczenia kochani w Sopocie http://macsa.cba.pl/ZlotSopot/index.html 60-te urodziny Marka - jambore - 06.08.2009 macsa napisał(a):No właśnie - okrągłe urodziny naszego ulubionego artyst zliżają się duzymi krokami... No właśnie. P.s. Na jednej z fotek jest Ten " niby saksofonista" Paweł + Karolina. Na początku września biorą ślub. Może wpadną ----- na imprezkę. 60-te urodziny Marka - mirek - 11.08.2009 Mark zyj jak najdluzej i dawaj nam radosc ze sluchania Twojej muzyki, miej oczywiscie przy tym frajde 100 lat 60-te urodziny Marka - Bart - 11.08.2009 Jaki wyrywny A to nie jutro czasem?
60-te urodziny Marka - mirek - 11.08.2009 jutro ale mnie jutro nie ma Barcie i nie bede mogl nic napisac wiec dzis ![]() ja tak po koscielnemu juz antycypuje
60-te urodziny Marka - elsinore - 11.08.2009 Może by tak scalić tenże temat z tematem "urodziny xcD" albo - dla podkreślenia okrągłej rocznicy - zmienić nazwę na "60-te Urodziny Marka" ? Przy okazji, ponieważ nie sądzę by każdy/-a z nas miał/-a możliwość złożenia życzeń Mistrzowi osobiście, jak zamierzacie świętować jutrzejsze Urodziny, może poprzez zapodanie sobie jakiegoś specjalnego zestawu Markowej Muzy ? 60-te urodziny Marka - Robson - 11.08.2009 Zestaw muzyczny już przygotowany. Może to się nawet skończy tak jak w "Piłem z Knopflerem" w starej wkładce "Tylko Rock"
60-te urodziny Marka - elsinore - 12.08.2009 Wszystkiego Dobrego Mark ! Wiele zdróweczka, radości z życia i pięknej muzy w sercu, którą - mam nadzieję - będziesz nas obdarzał przez kolejne 60 lat ... 60-te urodziny Marka - filipk91 - 12.08.2009 No i jest 60 lat, czekamy na Sultans Of Swing Najlepszego, choc i tak tego nie przeczytasz
60-te urodziny Marka - Ania_M - 12.08.2009 To i ja się dołączam - wszystkiego najlepszego Maestro! Szczęścia dzisiaj i przez każdy kolejny dzień życia. 60 lat to piękny wiek Autentycznie szkoda, że Mark tego nie przeczyta. MK News, albo oficjalna strona, mogłyby uruchomić możliwość przesłania dla niego życzeń w tę okrągłą rocznicę
60-te urodziny Marka - Robson - 12.08.2009 6 z przodu HAPPY BIRTHDAY MARK A jest w doskonałej formie i oby tak dalej
60-te urodziny Marka - Ania_M - 12.08.2009 A ja się pochwalę że dziś wcielam w życie słowa: "Piję z Knopflerem". W tym roku jeszcze herbatę. Ale za to w jakim towarzystwie!
60-te urodziny Marka - Filip - 12.08.2009 No i 60 lat wybiło , cóż mozna zyczyć, Zdrowia i utrzymania takiej formy jak dotychczas
60-te urodziny Marka - mikołaj - 12.08.2009 przystępuję do świętowania piwko mam przygotowane..od czego by tu zacząć...może od płyty z samolocikiem...?
60-te urodziny Marka - KLIMAT - 12.08.2009 wszystkiego dobrego, i formy jak do tej pory. 60-te urodziny Marka - snake - 12.08.2009 Hallo Brothers in Arms!!!! :-) Mark!!! Wszystkiego najlepszego! Zdrowia, zdrowia i ...... następnych 60 lat weny twórczej i natchnienia! Bo Twoje natchnienie jest naszym natchnieniem ;-) Twoje zdrowie Sir Mark! |