Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Wątek: Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach (/showthread.php?tid=1155)

Strony: 1 2

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - fakungio - 12.03.2009

MiediaM - ściana koncertów, a tu nagle DVD z Nimes. rewela. Nagrywałem to jeszcze na VHS w latach 90. A pod nim RockPalast - myślę sobie wezmę..ale dźwięk będzie do d..py.

Jestem w ciężkim szoku jak świetnie ta płyta jest nagrana.Jestem w cudownym stanie słuchając tej wirtuozerii bez super sprzętu i tylko na 4-ch facetów.

Widziałem to kiedyś u kumpla w Niemczech też na VHS'ie ale teraz przypomniałem sobie dlaczego on jest taki fantastyczny!!!!! Rewelacyjny!!!!

Mam nadzieje że nowa płyta będzie miała również podobny pazur..

pozdro!!!

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - Robson - 12.03.2009

A to wszystko są oficjalne wydawnictwa? Bo już o tym rozmawialiśmy na forum. Sprawdzilem RockPalast w MM i dźwięk w porządku ale obraz kiepskiej jakości.

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - seska - 12.03.2009

Robson napisał(a):A to wszystko są oficjalne wydawnictwa? Bo już o tym rozmawialiśmy na forum. Sprawdzilem RockPalast w MM i dźwięk w porządku ale obraz kiepskiej jakości.

Same Piraty Uśmiech to że leżą na półce w sklepie nie znaczy
że są oficjalne muszą być zatwierdzone przez Wodza Duży uśmiech

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - Robson - 12.03.2009

I popatrzcie do czego doszło że normalnie w sklepie piraty można kupić. Kto to kontroluje? I kto za tym stoi?

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - Ania_M - 12.03.2009

Obawiam się, że nikt tego nie kontroluje. Albo ktoś, kto nie ma o piratach zielonego pojęcia. Lub da się przekupić.

Robson napisał(a):dźwięk w porządku ale obraz kiepskiej jakości.

No kiepskiej, przecież wtedy na prymitywnych BetaCam'ach było rejestrowane

Nie znam się na szczegółach ale może ten koncert nagrywany z telewizji, nie przechodzący przez Warner Bros albo Polygram czy inną wytwórnię, w której Knopfler nagrywał nie musi mieć pozwoleństwa od "wodza"

Z drugiej strony nie bądźmy bardziej święci od Papieża..

Mnie cieszy sam fakt pozyskania DVD.
Idąc Waszym tropem nie oglądajmy filmów z YouTube bo "wódz" nie zezwolił Oczko

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - filipk91 - 13.03.2009

Akurat tutaj się chyba mylisz (jeżeli ja, to poprawcie), bo Fuhrer zgadza się na takie kamerowanie spod pachy Oczko

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - seska - 13.03.2009

fakungio napisał(a):Nie znam się na szczegółach ale może ten koncert nagrywany z telewizji, nie przechodzący przez Warner Bros albo Polygram czy inną wytwórnię, w której Knopfler nagrywał nie musi mieć pozwoleństwa od "wodza"

Z drugiej strony nie bądźmy bardziej święci od Papieża..

Mnie cieszy sam fakt pozyskania DVD.
Idąc Waszym tropem nie oglądajmy filmów z YouTube bo "wódz" nie zezwolił Oczko

Telewizja mogła puścić koncert bo miała do tego prawa to jest dla ludu do pooglądania
nie przyjechała telewizja i od tak postawiła 15 kamer i zaczeli kręcić ktoś ich o to poprosił.
Oglądanie Tak jak najbardziej ale kopiowanie,sciąganie,przegrywanie bez pozwolenia to jest Piractwo, tak sie to nazywa teraz Uśmiech przecież to nie
Ja to wymyśliłem Duży uśmiech

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - olaph72 - 13.03.2009

Wszystko zależy od brzmienia umowy między stacją i artystą. Jesli zapisano w niej, że telewizja ma prawo wydać zapis koncertu na nośniku wideo - to nie ma o czym dyskutować.

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - Filip - 13.03.2009

Dziennik Polska wydaje serie koncertów i ku miłemu zaskoczeniu 27. kwietnia pozycja Dire Straits Atumn in Nimes cena 10,99

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - tomg - 13.03.2009

http://naszemiasto.polskapresse.pl/koncerty/

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - fakungio - 13.03.2009

Filip napisał(a):Dziennik Polska wydaje serie koncertów i ku miłemu zaskoczeniu 27. kwietnia pozycja Dire Straits Atumn in Nimes cena 10,99

Ten akurat kupiłem w MM (30 zł) ale dzięki za info bo reszta koncertów tez jest fantastyczna

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - JK7 - 13.03.2009

Dla mnie to żadna radocha kupić bootleg, który mogę z przyjemnością ściągnąć i cieszyć się tą samą jakością dźwięku i obrazu... Plus przyjemność z późniejszego udostępniania koncertu innym fanom... Wszystko legalnie i dycha na fajki...
No tak - okładki na płyty i pudełka też można pobrać - niesamowite i do większości materiałów, czyli około kilkuset...

Pozdrawiam,
jacek

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - filipk91 - 13.03.2009

A ja nie palę i mam dyche do kieszeni Duży uśmiech Choć też kupiłem sobie już ten bootleg za 30 zł. Na allegro bywał za 70 zł chyba Język

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - seska - 14.03.2009

Filip napisał(a):Dziennik Polska wydaje serie koncertów i ku miłemu zaskoczeniu 27. kwietnia pozycja Dire Straits Atumn in Nimes cena 10,99

Najbardziej nie moge zrozumieć jak z Pirata zrobili oficjala i jeszcze wkładają ludziom
w gazete .Z jednej strony trąbią że
się szerzy piractwo w necie i wszedzie a z drugiej strony wkładają ci go w gazete
i mówią żę to jest" Dobre" i chcą za to pieniądze to jest
chore Uśmiech

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - Ania_M - 14.03.2009

Seska, zobacz co napisał Olaf:
Cytat:Wszystko zależy od brzmienia umowy między stacją i artystą. Jesli zapisano w niej, że telewizja ma prawo wydać zapis koncertu na nośniku wideo - to nie ma o czym dyskutować.
Uśmiech

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - seska - 14.03.2009

Ania_M napisał(a):Seska, zobacz co napisał Olaf:

Uśmiech

Tak to prawda Uśmiech

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - JK7 - 14.03.2009

Nie zmienia to faktu, że jest to złodziejstwo... Bo rozpowszechnianie takich materiałów i czerpanie z tego korzyści materialnych, to jest złodziejstwo...
Ok, nawet, jeśli jest to legalne, to nie nazwę tego inaczej, niż zwykłym skur******twem...

Rockpalast - jestem pod wrażeniem po 15 latach - filipk91 - 14.03.2009

Nie no, sorry. Jeżeli Straits podpisali umowę, że ten materiał będzie nagrany i stanie się własnością telewizji, z którą telewizja może robić co chce, to w czym problem? Myślę, że gdyby było inaczej, to w sklepie by to nie wyszło Język