![]() |
|
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Knopflerowo (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=6) +--- Wątek: Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 (/showthread.php?tid=1103) Strony:
1
2
|
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Ania_M - 30.12.2008 Tym żyliśmy na Forum przez ostatnie 12 miesięcy: STYCZEŃ 2008: MK na płycie Guya Fletchera, 10 lat soundtracku Wag the dog LUTY 2008: pierwsze wieści dotyczące trasy K2GC TOUR na markknopfler.com, początek trasy Davida Knopflera MARZEC 2008: Gasper na koncercie Davida w Berlinie KWIECIEŃ 2008: Mirek w Mannheim, nowe stanowisko PCM w sprawie robienia zdjęć i nagrywania filmów podczas koncertów, Richard Bennett wydaje nową płytę MAJ 2008: Mark i chłopaki w Polsce, Gasper na koncercie Marka w Berlinie, skąd przywozi autografy, Delegacja Forumowa na koncercie w Pradze, , MK na płytach Sonny Landretha i Dandy Warhols, 10 lat soundtracku Metroland CZERWIEC 2008: 30 lat od debiutu DS, Efcia na 40 koncercie z trasy, zwieńczonym podpisem Mistrza, Mirek w Koln i w Luxemburgu, gdzie zdobywa autografy MK, ślub Pablosana , Mark w legendarnym Red Rocks Amphitheater w Morrison, Jesca Hoop zostaje suportem podczas trasy po północnej Ameryce, jubileuszowy Zlot ekipy forum.knopfler.pl w KrakowieLIPIEC 2008: dzień z DS w PRIII., Mark na płycie Georga Jonesa, koniec trasy K2GC Tour SIERPIEŃ 2008: 59 urodziny MK, Mark na kompilacji Saving the Wolf, 10 lat od wydania kompilacji Sultans of swing: the very best of Dire Straits, Alejandro Romero zwycięzcą konkursu na najpiękniejsze solo Inamorata, nagroda: MK Stratocaster, urodzinowe spotkanie ekipy forum.knopfler.pl w okolicach Sopotu WRZESIEŃ 2008: początek prac nad nową płytą MK, początek Maćkowych prac nad projektem DVD Torwar, Mark na jubileuszowym koncercie Joe Browna PAŹDZIERNIK 2008: pierwszy wpis w studyjnym dzienniku GF, M4N najchętniej oglądanym teledyskiem na stronie MTV, nowa płyta JI, koniec trasy Davida Knopflera LISTOPAD 2008: trzy kolejne aukcje charytatywna wspierane przez MK, mini zlot ekipy forum.knopfler.pl we Wrocławiu GRUDZIEŃ 2008: urodziny DK, Mark przekazuje podpisaną przez siebie gitarę afrykańskiej organizacji zdrowotnej, BiA na szczycie Topu Wszechczasów w Radio Złote Przeboje, potem kolejno: miejsce 44. Sultans of swing, 61. Money for nothing, i na drugim miejscu w Topie Wszechczasów PRIII, nowe wydanie Sultans of swing: the very Best of Dire Straits CD + DVD, nowina o mającym się ukazać potrójnym wydawnictwie The Secret Policeman’s Balls Niektóre z tych wydarzeń nie były poruszane na Forum, ale uznałam je za ważne
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Andrzej - 30.12.2008 Piękna sprawa Aniu. Jak zwykle zrobilas to perfekcyjnie. Wrociłem we wspomnieniach do tych wydarzeń. Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Robson - 30.12.2008 Gratuluję Ania wnikliwości i dokładności ![]() Chociaż z tymi zakazanymi piosenkami to jakaś podpucha i naprawdę nie ma o czym gadać a tym bardziej się tym zajmować
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Ania_M - 30.12.2008 Andrzej, Robert, dzięki ![]() A z tą listą, niech zostanie - warto czasem zerknąć okiem na absurdy.
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Filip - 30.12.2008 Aniu piękne kalendarium roku 2008 Super robota
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - macsa - 30.12.2008 Świetna robota - dodał bym jednak koniecznie informacje o naszych zlotach bo są to (przynajmniej dla mnie) bardzo ważne wydarzenia... Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Ania_M - 30.12.2008 Ups... Przepraszam A miałam to napisać... już naprawiam błąd
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - pablosan - 30.12.2008 Ania, to wydawnictwo "SOS-the very best of ds" składa się z podwójnego cd i dvd? Bo jesli tak, to na drugim cd jest MK w RAH z trasy GH-dla tej płyty warto kupić ten album-na niej jest to co kocham w Knopflerze najbardziej-potęga jego koncertowego grania:-) Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - ania - 30.12.2008 Świetna robota Aniu_M, obfity ten 2008! działo, się a działo! ![]() Trochę smutno, że AŻ tyle mnie ominęło. Macsa popieram ja też lubię wasze buźki oglądać a propos może cię wyciągnę z żonką na noworoczną kawkę- jeśli rzecz jasna jesteście w domku. Wybieram się do Wrocławia. Chciałam odwiedzić stare kąty jeszcze przed wyjazdem słowem bądźmy w kontakcie
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - macsa - 31.12.2008 ania napisał(a):Świetna robota Aniu_M, obfity ten 2008! działo, się a działo! Oooo - dobre wieści - zatem czekam niecierpliwie... Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - mirek - 31.12.2008 dzieki Aniu za analize Roku kurcze jestem ciekawy kto w kosciele zakazal DS lub MK chyba do watykanu napisze by wyslali na leczenie tego kto zakazal ![]() pozdrawiam Szczesliwego Nowego Roku 2009 by byl lepszy, jeszcze bardziej Markowy Niech pan Bog czuwa nad Wami Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - olaph72 - 31.12.2008 Ja w kwestii formalnej: Ania_M napisał(a):Mark na komplikacji Saving the Wolf, 10 lat od wydania komplikacji Sultans of swing: the very best of Dire Straits Za pierwszym razem myślałem, że to taki żarcik. Ale chyba nie... Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Ania_M - 31.12.2008 olaph72 napisał(a):Za pierwszym razem myślałem, że to taki żarcik. Ale chyba nie...Why? Gdzieś zrobiłam błąd? Jedyna data wydania SOS jaką znam to sierpień '98, o "Saving the wolf" było wspominane tu na Forum... nie mam innego pomysłu na to, gdzie mogłabym się pomylić. pablosan napisał(a):Ania, to wydawnictwo "SOS-the very best of ds" składa się z podwójnego cd i dvd? Bo jesli tak, to na drugim cd jest MK w RAH z trasy GH-dla tej płyty warto kupić ten album-na niej jest to co kocham w Knopflerze najbardziej-potęga jego koncertowego grania:-)Pawle, ja tego jeszcze na razie nie mam, poluję, pisał o tym Robson: http://forum.knopfler.pl/showthread.php?t=1197 Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Angie - 31.12.2008 Witam wszystkich! To mój pierwszy post na forum, mam nadzieję więc, że wybaczycie, że witam się z wami akurat w takim temacie... no i mam taką nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona ![]() Podsumowanie tego roku bardzo trafne i znowu wróciły wspomnienia z koncertu....
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Ania_M - 31.12.2008 Angelika, nareszcie! Już myślałam, że nigdy nie doczekam się momentu, gdy coś tu napiszesz Witam serdecznie
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - mirek - 01.01.2009 Aniu zapomnialas wpisac czerwiec: Mirek w Luxemburgu pod scena ![]() zdobycie cennych autografow Marka jeden dla Waldka Jambore
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - BET - 01.01.2009 Ania_M napisał(a):Why? Gdzieś zrobiłam błąd? Kompilacji, nie komplikacji
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Ania_M - 01.01.2009 A to dziwne! Daję słowo, że do dzisiaj słyszałam tylko i wyłącznie określenie: "komplikacja"...albo źle słyszałam. Ale dzięki, już naprawiłam błąd. (wstyd, cholera jasna, wstyd)Sugestię Mirka też uwzględniłam
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - Bart - 02.01.2009 Ania_M napisał(a):MK i DS. na liście zespołów zakazanych przez Kościół To bym usunął, chyba się zgodziliśmy że to jakieś jaja są
Knopflerowe Podsumowanie A.D.2008 - filipk91 - 02.01.2009 I one nie są 'zakazane przez kościół' tylko 'niezgodne z nauczaniem kościoła wg. kogoś tam'. Więc conajmniej sprostować A że jest to totalny bzdet, to faktycznie można by usunąć, albo również dodawac newsy typu 'kwiecień - Mark zmienia sznurówki w czarnych półbutach', bo to mniej więcej ta sama liga ;D
|