![]() |
|
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Płyty, single, DVD (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Wątek: All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone (/showthread.php?tid=376) |
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - BET - 18.05.2006 Jesli o mnie chodzi to tez peace. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Robson - 19.05.2006 Zauważyłem, że bardzo czesto przy okazji All The Roadrunning wymienia się niemal jednym tchem innš premierę która też ukazała się 24 kwietnia. To Bruce Springsteen We Shall Overcome: The Seeger Session. Zestawia się te dwie płyty obok siebie zwracajšc uwagę na podobne inspiracje i jakoby jeden wspólny mianownik: <country>. I jak ostatnio przeczytałem Knopfler przegrywa i jest znokautowany przez Bossa w tej niby konfrontacji. Nie będę wymieniał autora bo to nie jest aż tak ważne ale czasami wydaje mi się, że niektórym pismakom z ochotš przychodzi na myl "pójscie na łatwiznę" i na skróty porównujšc dwie zupełnie inne płyty. Co z tego, że obie rzeczywicie sš bardzo amerykańskie? Bruce piewa pieni Pete'a Seegera, natomiast Mark nagrał kolejnš plytę z premierowym materiałem i być może ten album to Jego największe wyzwanie bo przecież chyba nie każdy może z Emmylou Harris. Niepotrzebne porówania. Gdyby autor pokusił się (zostawiajšc Bossa w spokoju) o większe przeledzenie twórczoci MK może więcej by zrozumial i usłyszał.
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Bart - 19.05.2006 Cytat:Originally posted by Robson@May 19 2006, 05:29 PMTeż czytałem tš recenzję i też mnie zirytowała. Podoba mi się to, co napisałe o porównywaniu nieporównywalnego ![]() P.S. Może napiszesz do owego tygodnika małego polemicznego maila? :> All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Robson - 19.05.2006 Myslałem o tym przez chwilkę ale ostatecznie odpuciłem.
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Robson - 20.05.2006 Na licie najlepiej sprzedajšcych sie płyt w naszym kraju pomiedzy 24.04.06-7.05.06 All The Roadrunning lšduje na 22 pozycji. Gdyby wywalić wszystkie radiowe składanki które mnożš sie jak grzyby po deszczu- pierwsza dziesištka murowana.
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Andrzej - 21.05.2006 Rollin On * * - na razie bez komentarza. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - koobaa - 21.05.2006 Rollin' On * * komentarz: - W niecały miesišc po ukazaniu się płyty to jest najczęciej odtwarzany przeze mnie utwór - jest inny od wszystkiego co dotychczas zrobił MK i bardzo oryginalny - melodia mnie kołysze a jednoczenie porywa i ma w sobie co czego nie potrafię nazwać, co co do mnie bardzo trafia po prostu - jedyny duet na tej płycie w którym głos Emmylou mi nie przeszkadza :ph34r: - kompozycyjnie i aranżacyjnie - wymienity, perełka - przypomina mi klimatem Hill Farmer Blues, a za takie klimaty cenię MK najbardziej Ma tez minusy: - za krótki (podobnie jak wyżej wymieniony) - za mało gitary Maestro - wypomnę mu to osobicie ![]() Brakuje jeszcze jednego głosu aby "diamenty" tak mocno nie wieciły (tez je lubię, o tak! ) Zapraszam miłoników Rollin' On do oddawania głosów! ![]() Andrzej - dobra robota!
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Robson - 21.05.2006 No no 25 dla I Dug Up A Diamond prawie 22 dla Rollin' On robi się interesujšco. Ale proszę nie zapominajcie, że to włanie "diamentom" należy się "tytuł szlachecki".
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Marcin_Kr - 23.05.2006 z płytami Marka to już tak jest, że każdym razem jak słucham to najbardziej podoba mi się inne nagranie. Za każdym razem można odkryć jakie "smaczki"... ehhh.... All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - pogdan - 23.05.2006 Ale proszę nie zapominajcie, że to włanie "diamentom" należy się "tytuł szlachecki". Co to jest "tytuł slachecki" (i dlaczego akurat ma przypać to diametom ). All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Bart - 24.05.2006 Cytat:Originally posted by koobaa@May 21 2006, 05:27 PMChyba brakowało więcej niż jednego. Mój nie pomógł
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - macsa - 24.05.2006 No to mamy piękny remis... Czekamy na dogrywkę a póniej może karne ?? B) All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Evelda - 24.05.2006 Cytat:Originally posted by macsa@May 24 2006, 12:13 PM"wszystko płynie"... o, przepraszam... toczy się
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - Robson - 24.05.2006 Jak to co to znaczy tytuł szlachecki? Najlepsza. Dla mnie i może jeszcze kilku osob. ![]() ps. już nie mamy remisu :angry: All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - koobaa - 24.05.2006 Najlepsza - najgorsza - wszystko kwestia gustu. Ale siła w marketingu!
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - grzegorz - 24.05.2006 Ciekawe jak nasz wybór w ankiecie będzie się miał do wyboru piosenek na trasę. Co mam przeczucie, że może być odwrotnie. Oby to tylko było złe przeczucie. All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - macsa - 24.05.2006 Krcze - kto jeszcze na "Diamenty" ?? Głosować , głosować !! :blink: All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - HOWARD - 29.05.2006 Ja intuicyjnie. Na This Is Us.
All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - ania - 30.05.2006 ja jak zwykle zdecydowac sie nie moge :ph34r: All The Roadrunning - wrazenia z plyty - polaczone - jambore - 30.05.2006 Cytat:Originally posted by ania@May 30 2006, 12:39 AMPoczekaj na koncert i wtedy zagłosuj
|