![]() |
|
Kim Jesteśmy? - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4) +--- Dział: This is us (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Kim Jesteśmy? (/showthread.php?tid=299) |
Kim Jesteśmy? - Robson - 06.04.2008 No tak pierwsza to pozycja obowišzkowa ale czy mogłby co więcej powiedzić o tej drugiej pozycji? Kim Jesteśmy? - Mark - 06.04.2008 druga pozycja : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d741920837e9a687.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5e77acd6e93b06f.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8badbbbcb0bbaf8c.html Kim Jesteśmy? - mirek - 06.05.2008 moi drodzy po koncercie Marka pojawilo sie na forum troche nowych forumowiczow, przydaloby sie przedstawic i lepiej poznac zaczne wiec od siebie swiat uslyszla moj pierwszy krzyk 8 lutego 1973, bylo zimno pamietam, i juz w nastepnych dniach zachorowalem i trwalo to do 3 roku zycia, naszpikowano mnie wtedy zastrzykami ojoj pozniej zaczalem edukacje w podstawowej i liceum imienia tego ktory zatrzymal slonce a poruszyl ziemie (kopernikus) muzyka Marka zarazilem sie od mojej siostry i jak do tej pory nie znaleziono szczepionki na ten wirus Knopflerus Markus i mam nadzieje ze na ten wirus umre pamietam jak sie polowalo na nagrania Dire Straits w radio, w trojce Niedzwieckiego by zarejstrowac cos magnetofonem marki Grundig. pamietam jak majc 14 lat bedac w warszawie udalo mi sie kupic kasete z muzyka Dire Straits, jaka to byla frajda i radosc ![]() po liceum, z tego faktu ze jestem podatny na wplywy Opatrznosci, wstapilem do seminarium duchownego i po 6 latach studiow filozoffi i teologii zostalem ksiedzem po kilku latach (4) pracy w kraju wyjechalem do Wloch gdzie pracowalem % latek (ravenna) a od lipca zeszlego roku pracuje niedaleko Franfurtu. nie wiem czy jestem jedynym ksiedzem na forum ? moze nie pozdrawiam wszytkich i juz nie bede wiecej pisal bo bedzi wygladac jak kazanie Kim Jesteśmy? - Robson - 06.05.2008 No i prosze muzyka MK trafia do wszystkich Przyznam szczerze bardziej zwariowanego księdza wród fanów Marka nie znam. No teraz już znam
Kim Jesteśmy? - pfolti - 06.05.2008 Witam ! Forum ledze od dawna. Kiedy miałem duże problemy z zarejestrowaniem się ale jak widać w końcu się udało. Mam na imię Paweł, lat 22 z wykształcenia technik elektronik, a teraz studiuje Zarzšdzanie na Politechnice Poznańskiej. DS jak i Marka Knopflera słucham już od dzieciństwa. Gram na gitarze basowej. No to chyba z mojej strony tyle Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum !!
Kim Jesteśmy? - HOWARD - 06.05.2008 pfolti, werbujemy Cię na zlot 7 czerwca w Krakowie do naszego bandu ![]() Co Ty na to? Kim Jesteśmy? - pfolti - 06.05.2008 Kurcze... Kraków troche daleko.... No ale dzięki za zaproszenie myle że kiedy na pewno będzie okazja żeby razem zagrać niestety praca w weekend także nie da rady... (trzeba dorabiać bo studentem byc to lekko nie jest
Kim Jesteśmy? - mirek - 06.05.2008 Robson jestem troche szalony, ale to dobre szalenstwo i nie mysle sie zmieniac pozdrawiam Kim Jesteśmy? - koobaa - 06.05.2008 Witamy wszystkich nowych użytkowników Forum! Szkoda, że Mark nie koncertuje częciej niż raz na 3 lata...
Kim Jesteśmy? - Robson - 06.05.2008 Cytat:Originally posted by blazejmg@May 6 2008, 08:15 PMI słusznie. Włanie to miałem na myli
Kim Jesteśmy? - mirek - 06.05.2008 a zapomnialem powiedziec jak mialem 3 lata siostra ktora mnie pilnowala przychylila wozek i z niego wypadlem uderzajac sie w glowe stad to szalenstwo
Kim Jesteśmy? - grzegorz - 06.05.2008 A może włanie wtedy się poukładało? Kim Jesteśmy? - mirek - 06.05.2008 wlasnie masz racje Kim Jesteśmy? - mirek - 06.05.2008 Nikodem dzieki za dobre slowo Kim Jesteśmy? - Kaytoo - 07.05.2008 Witam wszystkich!! W końcu się zarejestrowałem... chociaż na forum zaglšdam od kilku lat... no i muszę przyznać to pierwsze forum na którym co piszę. Ale skoro tyle tu ludzi, słuchajšcych tego co ja i jak mylę zakochanych w muzyce MK/DS to chcę się wród nich znaleć. Marka słucham od ponad 20 lat, a zaczšłem od kasety z Love Over Gold, no i potem już się zaczęło... pozdrowienia! Kim Jesteśmy? - Chocolate - 07.05.2008 Ja w zasadzie wychowałam się na muzyce DS i MK- guru mojego ojca ![]() Mam 29,5 ^_^ i jestem anglistkš. Oprocz MK słucham też R.E.M (niestety nie byłam na koncercie parę lat temu na Torwarze i lubię Evę Cassidy a tak naprawdę w moim odtwarzaczu mp3 znalec można utwory róznych wykonawców. Pochodze z Wielkopolski (gdzie między Poznaniem a Wrocławiem ..![]() To chyba tyle... jakby co to pytajcie
Kim Jesteśmy? - Piotrd - 08.05.2008 hmm co do mnie to jak inżynier Karwoski mogłem parę dni temu zapiewać jeden z przebojów PRL-u o karuzeli życia ładnych parę latek temu skończyłem historię na UW, ale teraz pracuję w zdecydowanie innym zawodzie, bo zupełnym zaprzeczeniu historii czyli w pewnym małym i dziwnym urzędzie administracji państwowe w wydziale informatki (aczkolwiek ten urzšd ma sporo do historii). MK i Ds słucham od lat licealnych, niedługo stuknie ćwierć wieku jak go słucham ( w sumie zaliczyłem wszystkie koncerty Mistrza w Wawie - po za tym w tvp, ale on chyba był zamknięty dla normalnej publiki).
Kim Jesteśmy? - Ania_M - 08.05.2008 Cytat:Originally posted by blazejmg@May 6 2008, 07:37 PMCo za zbieg okolicznosci, mnie siostra tez wyrzucila z wozka, celowo jak najbardziej, i tez polecialam na glowe... I tez zachorowalam od razu po urodzeniu,slabego zdrowia do dzis jestem.Blazeju,trzeba wspomniec ze pochodzisz z miejscowosci odleglej od mojej o 20 km o ile dobrze pamietam Jakby kazdy ksiadz byl taki jak Ty..... ![]() Witam wszystkich nowych,tak poza tym
Kim Jesteśmy? - Per-Aa - 08.05.2008 Ile nowych ludzi, o Matko... Ksiadz, Maz Katechetki, Studenci... Ciesze sie, ze forum sie rozwija, sam rzadko zagladam ![]() Pamietam jak po ostatnim koncercie byl wysyp nowych ludzi (dzieki naszej promocji Bannerem ) ale pare miesiecy po wszystko przycichlo.Mam nadzieje, ze tym razem zawitacie tutaj na dluzej ![]() BET - bedziesz na zlocie btw ? Kim Jesteśmy? - dudek242 - 09.05.2008 Witam wszystkich, Rejestracja za mnš, na to forum trafiłem za sprawš banera spod sceny z zeszłotygodniowego koncertu ![]() Nawet nie jestem w stanie okrelić ile lat minęło od mojego pierwszego konkatku z twórczociš MK, mój ojciec był wielkim fanem MK i odkšd pamietam ta muzyka zawsze brzmiała gdzie w tle w naszym domu, siłš rzeczy zaraziłem się i ja. Mam niecny zamiar zaszczepić ta fascynację także mojemu synowi (w sumie on także w brzucu mamy uczestniczył też na warszawskim koncercie - czyżby najmłodszy uczestnik ?). Co do mnie to coż... mieszkam i pracuję (branża IT) w Warszawie, mam 32 lata a MK i DS sš ze mnš praktycznie odkšd pamietam. Jestem z tš muzykš bardzo mocno zwišzany emocjonalnie i do dzi potrafię bez specjalnej przyczyny słuchajšc MK uronić kilka łez. pzdr d. |