Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Kim Jesteśmy? - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: This is us (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Wątek: Kim Jesteśmy? (/showthread.php?tid=299)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kim Jesteśmy? - Robson - 06.04.2008

No tak pierwsza to pozycja obowišzkowa ale czy mogłbyœ coœ więcej powiedzić o tej drugiej pozycji?

Kim Jesteśmy? - Mark - 06.04.2008

druga pozycja :

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d741920837e9a687.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5e77acd6e93b06f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8badbbbcb0bbaf8c.html

Kim Jesteśmy? - mirek - 06.05.2008

moi drodzy po koncercie Marka pojawilo sie na forum troche nowych forumowiczow, przydaloby sie przedstawic i lepiej poznac

zaczne wiec od siebie
swiat uslyszla moj pierwszy krzyk 8 lutego 1973, bylo zimno pamietam, i juz w nastepnych dniach zachorowalem i trwalo to do 3 roku zycia, naszpikowano mnie wtedy zastrzykami ojoj

pozniej zaczalem edukacje w podstawowej i liceum imienia tego ktory zatrzymal slonce a poruszyl ziemie (kopernikus)
muzyka Marka zarazilem sie od mojej siostry i jak do tej pory nie znaleziono szczepionki na ten wirus Knopflerus Markus i mam nadzieje ze na ten wirus umre Duży uśmiech

pamietam jak sie polowalo na nagrania Dire Straits w radio, w trojce Niedzwieckiego by zarejstrowac cos magnetofonem marki Grundig. pamietam jak majc 14 lat bedac w warszawie udalo mi sie kupic kasete z muzyka Dire Straits, jaka to byla frajda i radoscUśmiech

po liceum, z tego faktu ze jestem podatny na wplywy Opatrznosci, wstapilem do seminarium duchownego i po 6 latach studiow filozoffi i teologii zostalem ksiedzem

po kilku latach (4) pracy w kraju wyjechalem do Wloch gdzie pracowalem % latek (ravenna) a od lipca zeszlego roku pracuje niedaleko Franfurtu.
nie wiem czy jestem jedynym ksiedzem na forum ? moze nie Duży uśmiech

pozdrawiam wszytkich i juz nie bede wiecej pisal bo bedzi wygladac jak kazanie

Kim Jesteśmy? - Robson - 06.05.2008

No i prosze muzyka MK trafia do wszystkich Uśmiech Przyznam szczerze bardziej zwariowanego księdza wœród fanów Marka nie znam. No teraz już znam Oczko

Kim Jesteśmy? - pfolti - 06.05.2008

Witam ! Forum œledze od dawna. Kiedyœ miałem duże problemy z zarejestrowaniem się ale jak widać w końcu się udało. Mam na imię Paweł, lat 22 z wykształcenia technik elektronik, a teraz studiuje Zarzšdzanie na Politechnice Poznańskiej. DS jak i Marka Knopflera słucham już od dzieciństwa. Gram na gitarze basowej. No to chyba z mojej strony tyle Oczko Pozdrawiam wszystkich użytkowników forum !!

Kim Jesteśmy? - HOWARD - 06.05.2008

pfolti, werbujemy Cię na zlot 7 czerwca w Krakowie do naszego bandu Język

Co Ty na to?

Kim Jesteśmy? - pfolti - 06.05.2008

Kurcze... Kraków troche daleko.... No ale dzięki za zaproszenie Uśmiech myœle że kiedyœ na pewno będzie okazja żeby razem zagrać Duży uśmiech niestety praca w weekend także nie da rady... (trzeba dorabiać bo studentem byc to lekko nie jest Oczko

Robson jestem troche szalony, ale to dobre szalenstwo i nie mysle sie zmieniac pozdrawiam

Kim Jesteśmy? - koobaa - 06.05.2008

Witamy wszystkich nowych użytkowników Forum! Szkoda, że Mark nie koncertuje częœciej niż raz na 3 lata... Oczko

Kim Jesteśmy? - Robson - 06.05.2008

Cytat:Originally posted by blazejmg@May 6 2008, 08:15 PM
Robson jestem troche szalony, ale to dobre szalenstwo i nie mysle sie zmieniac pozdrawiam
I słusznie. Właœnie to miałem na myœli Oczko

a zapomnialem powiedziec jak mialem 3 lata siostra ktora mnie pilnowala przychylila wozek i z niego wypadlem uderzajac sie w glowe stad to szalenstwo Duży uśmiech

Kim Jesteśmy? - grzegorz - 06.05.2008

A może właœnie wtedy się poukładało?

wlasnie masz racje

Nikodem dzieki za dobre slowo

Kim Jesteśmy? - Kaytoo - 07.05.2008

Witam wszystkich!!
W końcu się zarejestrowałem... chociaż na forum zaglšdam od kilku lat... no i muszę przyznać to pierwsze forum na którym coœ piszę. Ale skoro tyle tu ludzi, słuchajšcych tego co ja i jak myœlę zakochanych w muzyce MK/DS to chcę się wœród nich znaleŸć.
Marka słucham od ponad 20 lat, a zaczšłem od kasety z Love Over Gold, no i potem już się zaczęło...

pozdrowienia!

Kim Jesteśmy? - Chocolate - 07.05.2008

Ja w zasadzie wychowałam się na muzyce DS i MK- guru mojego ojca Uśmiech
Mam 29,5 ^_^ i jestem anglistkš. Oprocz MK słucham też R.E.M (niestety nie byłam na koncercie parę lat temu na Torwarze Smutny i lubię Evę Cassidy a tak naprawdę w moim odtwarzaczu mp3 znaleŸc można utwory róznych wykonawców. Pochodze z Wielkopolski (gdzieœ między Poznaniem a Wrocławiem ..Uśmiech
To chyba tyle... jakby co to pytajcie Duży uśmiech

Kim Jesteśmy? - Piotrd - 08.05.2008

hmm co do mnie to jak inżynier Karwoski mogłem parę dni temu zaœpiewać jeden z przebojów PRL-u o karuzeli życia Oczko ładnych parę latek temu skończyłem historię na UW, ale teraz pracuję w zdecydowanie innym zawodzie, bo zupełnym zaprzeczeniu historii czyli w pewnym małym i dziwnym urzędzie administracji państwowe w wydziale informatki (aczkolwiek ten urzšd ma sporo do historii). MK i Ds słucham od lat licealnych, niedługo stuknie ćwierć wieku jak go słucham Uśmiech ( w sumie zaliczyłem wszystkie koncerty Mistrza w Wawie - po za tym w tvp, ale on chyba był zamknięty dla normalnej publiki).

Kim Jesteśmy? - Ania_M - 08.05.2008

Cytat:Originally posted by blazejmg@May 6 2008, 07:37 PM
a zapomnialem powiedziec jak mialem 3 lata siostra ktora mnie pilnowala przychylila wozek i z niego wypadlem uderzajac sie w glowe stad to szalenstwo Duży uśmiech
Co za zbieg okolicznosci, mnie siostra tez wyrzucila z wozka, celowo jak najbardziej, i tez polecialam na glowe... Szczęśliwy I tez zachorowalam od razu po urodzeniu,slabego zdrowia do dzis jestem.Blazeju,trzeba wspomniec ze pochodzisz z miejscowosci odleglej od mojej o 20 km o ile dobrze pamietam Duży uśmiech Jakby kazdy ksiadz byl taki jak Ty..... Oczko
Witam wszystkich nowych,tak poza tymUśmiech

Kim Jesteśmy? - Per-Aa - 08.05.2008

Ile nowych ludzi, o Matko...

Ksiadz, Maz Katechetki, Studenci...

Ciesze sie, ze forum sie rozwija, sam rzadko zagladam Uśmiech

Pamietam jak po ostatnim koncercie byl wysyp nowych ludzi (dzieki naszej promocji BanneremDuży uśmiech) ale pare miesiecy po wszystko przycichlo.

Mam nadzieje, ze tym razem zawitacie tutaj na dluzej Uśmiech

BET - bedziesz na zlocie btw ?

Kim Jesteśmy? - dudek242 - 09.05.2008

Witam wszystkich,
Rejestracja za mnš, na to forum trafiłem za sprawš banera spod sceny z zeszłotygodniowego koncertu Uśmiech
Nawet nie jestem w stanie okreœlić ile lat minęło od mojego pierwszego konkatku z twórczoœciš MK, mój ojciec był wielkim fanem MK i odkšd pamietam ta muzyka zawsze brzmiała gdzieœ w tle w naszym domu, siłš rzeczy zaraziłem się i ja. Mam niecny zamiar zaszczepić ta fascynację także mojemu synowi (w sumie on także w brzucu mamy uczestniczył też na warszawskim koncercie - czyżby najmłodszy uczestnik ?).
Co do mnie to coż... mieszkam i pracuję (branża IT) w Warszawie, mam 32 lata a MK i DS sš ze mnš praktycznie odkšd pamietam. Jestem z tš muzykš bardzo mocno zwišzany emocjonalnie i do dziœ potrafię bez specjalnej przyczyny słuchajšc MK uronić kilka łez.
pzdr
d.