![]() |
|
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... (/showthread.php?tid=923) |
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 18.05.2008 albo gdzie można kupić piwo poniżej 2 złotych Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Igor23 - 18.05.2008 koleżanka wiek 24 kolega wiek 26 Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Bart - 19.05.2008 Cytat:Originally posted by Igor23@May 18 2008, 01:36 PM110 binarnie to 3 dziesiętnie, może to jest klucz?
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 19.05.2008 Cytat:Originally posted by Igor23@May 18 2008, 11:52 PMpowiem Ci że masz kiepski wynik. Ja kiedy w LO będšc zrobiłem sondę to na 30 osób wiedziały cztery osoby. B) Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Robson - 19.05.2008 Cytat:Originally posted by Mark@May 18 2008, 02:02 PMOczywicie że tak ponieważ KTGC to jedna z moich ukochanych plyt MK. A wiec w zasadzie to pytanie czy ankieta mnie nie dotyczy Ale trzymajmy sie realnych możliwoci. Rzadko jest tak, że artysta wyruszajšc w trasę koncertowš ma w planie odtworzenie płyty w całoci. Wyjštkami sš wykonawcy z kręgu rocka progresywnego (ale nie tylko) stawiajacy sobie za cel przedstawienie jednej opowieci (konceptu) od A do Z. Żeby było ciekawiej Mark chyba w ogóle nie przywišzuje do tego żadnej wagi. Po prostu nagrał nowš płytę. Nawet trasa nazywa się tak samo i koniec. Nowa płyta była tylko kolejnym wyzwaniem (powodem) aby znów wyruszyć w wiat i zaprezentować utwory które jemu i załodze dostarczajš mnóstwo przyjemnoci i frajdy. Myle że oni w ogóle się nie przejmujš czy zagrajš dwa czy trzy utwory z najnowszej płyty. To zupełnie inne kategorie. Liczy się dla nich że znów grajš, że znów sš codziennie w innym miecie.
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 19.05.2008 Cytat:Originally posted by Robson+May 19 2008, 01:42 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Robson @ May 19 2008, 01:42 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Mark@May 18 2008, 02:02 PMOczywicie że tak ponieważ KTGC to jedna z moich ukochanych plyt MK. A wiec w zasadzie to pytanie czy ankieta mnie nie dotyczy [/b][/quote]Brawo Robert, widzę że jestemy podobnego zdania
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - faf123 - 20.05.2008 Cytat:Originally posted by Robson@May 19 2008, 02:42 PMRobson w 100 % racje. Mark gra dla przyjemnoci - to co lubi on i cały zespół. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 20.05.2008 więc ankieta tak na dobrš sprawę jest bezcelowa i niepotrzebnie jš kto założył. Nie było koncertu Marka bez utworu z Dire Straits. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Robson - 21.05.2008 Dlaczego? Sporo osób się wypowiedzialo i jaki tam obraz mamy. Jednak zdefiniowana przez Kubę bardziej do mnie przemawia czyli w swym pierwotnym zalożeniu. wiadomoć że nie byloby utworów DS na koncercie MK nie przeszkodziłaby mi aby pójć na taki koncert i w pełni się nim cieszyć
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Mark - 21.05.2008 obraz ? hmm raczej upodobania do DS lub MK. Jak kto dopiero zaczyna przygodę z DS to piosenki MK - solo mogš do niego od razu nie trafić. MK i DS to trochę inny kunszt. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Robson - 21.05.2008 A jakie były Twoje oczekiwania. To nie obraz? Przeled uważnie ile osób wypowiedziało się ZA a ile PRZECIW i jaki obraz będziesz miał. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Filip - 21.05.2008 Witam A ja to widzę tak ktos kto zaczyna przygode z Dire Straits i Knopflerem na samym poczatku może byc zawiedziony solowš twórczociš Marka gdyż to troszeczkę inny Mark niż w Dire Straits lecz po dłuższym zainteresowaniu jego twórczocia bedzie sięgał także po płyty solowe ( wiem to z własnego dowiadczenia ) kiedy np. na poczatku gdy przesłuchałem The Ragpicker's Dream to mylałem lipa a teraz nie ma dnia żeby z tej płyty nie poszło Why aye man czy hill Farmer Blues
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - koobaa - 22.05.2008 Cytat:Originally posted by Mark@May 20 2008, 04:15 PMTo ja jš założyłem Mark i wbrew pozorom (i Twoim obawom) spełniła moje oczewiania. Dziękuję wszystkim za wypowiedzi .To że nie było koncertu Marka bez DS, nie oznacza, że nie możemy sobie pogdybać. Taki koncert to kwestia czasu, moim zdaniem. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - dziadek - 22.05.2008 I chyba możemy przypuszczać, że nawet przy repertuarze pochodzšcym wyłšczne z solowej twórczoci Marka, na sali nie byłoby pustych miejsc ! Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - olaph72 - 23.05.2008 Cytat:Originally posted by koobaa+May 22 2008, 02:29 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ May 22 2008, 02:29 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Mark@May 20 2008, 04:15 PMTo że nie było koncertu Marka bez DS, nie oznacza, że nie możemy sobie pogdybać. Taki koncert to kwestia czasu, moim zdaniem. [/b][/quote] Mylę, że jednak nie będzie takiego koncertu, na którym nie zabrzmiałby choć jeden z kawałków DS. Nawet kiedy na scenę wychodzili TNH w setlicie były np. "Water Of Love", czy "Why Worry". Co nie zmienia faktu, że GDYBY taki koncert miał się odbyć, kupiłbym na niego bilet bez dwóch zdań.
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 01.06.2008 Dobre na zamknięcie tematu: zespół Dire Straits nie jest mi tak naprawdę do niczego potrzebny. Płyty Sailing To Philadelphia i The Ragpickers Dream zawierajš dokładnie takš muzykę, jakš nagrywałem i nagrywałbym dzi z Dire Straits. Wiem, że niektórzy mówiš: To nie to samo. Ale różnica sprowadza się do szyldu, naprawdę. http://terazrock.pl/interview.php?InterviewId=14 W zasadzie mogę powiedzieć: a nie mówiłam?
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Robson - 01.06.2008 Zawsze powtarzam że to bardzo ważne słowa Marka Knopflera. Warto o nich pamiętać. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - pawellod - 02.06.2008 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum . Zaznaczyłem pierwszš odpowied i dodam, że zanim słuchałem solowych albumów Marka, dokładnie poznałem całš dyskografię DS (może oprócz pierwszego albumu, do którego dotarłem póno). Teraz częciej słucham Marka solo i jak wielu innych fanów nie widzę większego sensu w rozdzielaniu jego twórczoci na okresy 1978-1993 oraz póniejszy.
Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Postol - 02.06.2008 Mylę, że każdy prawdziwy fan MK bez zastanowienia wybrałby się na taki koncert. Ja na 100% Jednakże zupełnie nie przeszkadzajš mi utwory DS, a nawet bardzo się cieszę, że sš i np. mnie osobicie brakowało np. MfN w obecnej trasie. Chciałbym jednak zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Ania_M przytoczyła cytat Marka jako dobre zakończenie tematu. Ja jak najbardziej zgadzam się z tym co zostało powiedziane (trudno się nie zgodzić z słowami samego Mistrza ) Jednakże istnieje liczna grupa fanów całego DS, a nie samego Marka. Oczywicie jako lider tej formacji jest on do tej pory słuchany przez jednych i drugich, ale na koncerty cišgnie ich zawsze twórczoć DS. Dlatego zmiana szyldu niesie ze sobš istotne konsekwencje. Dla przykładu: ( Jak pisałem jestem wykładowcš akademickim więc przykłady sš mi niezbędne ) Wemy motoryzację i trzy samochody Toyota Aygo, Citroen C1 i Peugeot 107 wszystkie sš identyczne z wyglšdu (drobne zmiany kosmetyczne) ale co ważniejsze wszystkie sš na częciach Toyoty, otwieramy maskę Citroena, a w rodku same znaczki Toyota. Mimo tego klienci sš bardzo podzieleni. Analogicznie jest z DS mimo, że to Knopfler jest silnikiem DS i on sam się nie zmienił to szyld ma ogromne znaczenie. Dlatego uważam, że mimo wszystko powinno się pozwolić na podział twórczoci Marka na przynajmniej dwa okresy i jest to jak najbardziej naturalne. Na zakończenie zadam inne pytanie. Zastanówcie się nie nad tym czy wypaliłby koncert solowy Marka, tylko nad tym co by było gdyby (zaznaczam, że to czysto fantastyczna sytuacja) gdyby Knopfler zagrał obecnie koncert składajšcy się tylko z piosenek DS? Czy byłby taki BUM!, że nie starczyło by dni na koncerty? A może sytuacja byłaby dokładnie odwrotna? Może jest również wielu, którzy DS nie lubiš? Ja mylę, że przyszliby dokładnie ci sami fani Kochajšcy muzykę Knopflera, jedni by może zrezygnowali inni by się odważyli. Dlatego obecnie najlepszym rozwišzaniem jest granie przez Marka SWOJEJ muzyki, nie ma znaczenia czy to będzie utwór DS czy MK. Czy Poszła/poszedłby Na Koncert M K Gdyby... - Ania_M - 02.06.2008 Postol, mylę, że po pierwsze troszkę niefortunnie wyszło Ci zdanie: Cytat:każdy[b] prawdziwy fan MK bez zastanowienia wybrałby się na taki koncert[/b]bo czy rzeczywicie szczeroć miłoci do muzyki należy rozpatrywać w kategorii "idę na koncert więc jestem prawdziwym fanem, nie idę, więc nie jestem"? Ja zrozumiałam, co masz na myli, ale kto mógłby niechcšcy zrozumieć to nieopatrznie ![]() Co do Twojego pytania Cytat:czy wypaliłby koncert solowy Marka, tylko nad tym co by było gdyby (zaznaczam, że to czysto fantastyczna sytuacja) gdyby Knopfler zagrał obecnie koncert składajšcy się tylko z piosenek DS?to wydaje mi się że wypaliłby w 100%. Jest przecież mnóstwo ludzi, który nie tolerujš Knopflera jako solowego artystę, za to DS jak najbardziej, więc mylę, że byłby wielki bum widowni - nie tylko osób które znajš całš twórczoć Marka, ale zwolenników tylko i wyłšcznie Dire Straits. Na taki koncert, pozwolę sobie przypucić, bilety rozeszłyby się szybko - włanie z powodu cišgle żywego ducha DS
|