Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Live 8 - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Pozostałe (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Dział: Muzyka - ogólnie i niekoniecznie Markowo ;) (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=15)
+--- Wątek: Live 8 (/showthread.php?tid=69)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

Live 8 - Emilka - 02.07.2005

Robson, dlaczego ma wypaść? mnie się wydaje, że wręcz przeciwnie, to świetny numer na poczatek.
A co do Jeszcze jednej Cegły W ścianie part 2- heh..na wakacje pasuje, to fakt...aczkolwiek osoby znające twórczość Pink Floyd raczej nie czekają na ten utwór. Szczerze mówiąc=- nie jest to apogeum ich floydowskiego klimatu.
kurcze, jeszcze GODZINA!!!!! JUŻ NIE MOGĘ SIĘ DOCZEKAĆ!

Live 8 - Jedi_Kr - 02.07.2005

http://music.aol.com/live_8_concert/live_now
A teraz w Londynie Sting... Początek całkiem niezły.

Live 8 - MT1 - 02.07.2005

cholera chyba się spóźniłem - czy PF juz grali?

Live 8 - dudageo - 02.07.2005

jeszcze nie, więc się nie spóźniłeś Szczęśliwy

BTW oglądając transmisję w TVN przypomina mi sie koncert MK z Rzymu - dziennikarzyny gadaja a z muzyki nici - dobrze że strona internetowa działa wspaniale - w jedenej chwili można sobie przeskoczyć z jednego miejsca w drugie i słuchać czego sie chce bez żadnych wstawek...

Live 8 - dudageo - 02.07.2005

poza tym w TV nie jest na żywo... prędzej Floydów w sieci zobaczę Język

oni chyba w TV nadaja to co jest w internecie na zakładce Global Feed.

Zaraz będą chyba Floydzi!

a jednak nie - The Who...

Live 8 - aaadam - 02.07.2005

ja tez sobie przez internet oglądam Język

Teraz już na pewno - zaraz PF

Live 8 - dudageo - 03.07.2005

BRAWO!!!!

Live 8 - aaadam - 03.07.2005

no i już po
a z drugiej strony na własne oczy przekonałem się, że telewizja kłamie: cały czas był napis na żywo w tvn, chociaż w internecie wszystko to widzialem 10 min wcześniej Język

Live 8 - dudageo - 03.07.2005

no i pozostało żałować, że nie było reaktywacji Dire Straits... Język

Live 8 - MT1 - 03.07.2005

no i jak to powiedział komentator NEVER SAY NEVER, w zyciu wszystko jest możliwe...

może więc jednak kiedyś usłyszymy jeszcze DS live?

Live 8 - aaadam - 03.07.2005

ale czy warto reaktywowować DS?
dzisiaj oglądając PF czułem wielkie podniecenie, ale obiektywnie oceniając, to muzycznie to chłopcy troszkę zabrzmieli jak na ........................... dancingu w Albatrosie w Augustowie

Live 8 - lukas1119 - 03.07.2005

To było klasyczne Pink Floyd!! Czasy psychodelicznych improwizacji minęły na zawsze!! Nie wiem skąd takie porównanie.

Live 8 - Emilka - 03.07.2005

...NO MORE EXCUSES!
dla takich chwil się żyje.

Live 8 - Crystal - 03.07.2005

To był zajebisty koncert! Najlepiej moim zdaniem wypadli: Elton Jon,Velvet Revolver,The Who, Annie lenoks,Bob Geldof,Sting i Paul MCartney...
Zarakło za to Queen, Marka, Bowiego, Led Zeppelin i Rolling stonsów...

Live 8 - ddawwidd - 03.07.2005

Kurcze, ale sie wczoraj/dzisiaj wzruszylem... Kiedy Pink Floyd ostatnio wyszli w takim skladzie, to mnie nie bylo na swiecie. Koncert swietny, wiadomo, ze na takim festiwalu nie bedzie miejsca na improwizacje, zreszta w "Money" to nawet pomoglo Uśmiech "Comfortably Numb" wreszcie wyszedl tak, jak powinien wyjsc (na "Pulse" tekst ktory spiewal Waters jest zaspiewany za wolno), no a solowka Gilmoura - po prostu miod. Spiewane razem "Wish You Were Here"... Zapamietam ich wystep na dlugo.

Live 8 - lukas1119 - 03.07.2005

Hehe mnie też jeszcze nie było Uśmiech
Comfortably numb wyszedł świetnie, zgadzam się co do wersji z PULSE'a, faktycznie partia "watersowska" jest zbyt wolna. Tutaj mieliśmy wersję prawie jak z czasów The Wall, nawet gitara Gilmoura ta samaUśmiech Największe ciary poczułem jednak w chwili gdy Waters wszedł z wokalem w Wish you were here... Bardziej przepadam za Gilmourem niż Watersem (moje zdanie, niech to nie będzie powód kolejnej wielkiej dyskusji), jednak ten moment, jego śpiew były piękne.